Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het Engelse koningshuis

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vwo | 1 woorden
  • 30 juni 2002
  • 710 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
710 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
InleidingKoningin Elizabeth II Dit is de koningin van Engeland. Ze werd op 21 april 1926 geboren als Elizabeth Alexandra Mary Windsor. Haar ouders waren Koning George VI (1895-1952) en koningin Elizabeth (1926-2002), toen nog hertog en hertogin van York. Ze had ook nog een zus: prinses Margaret (1930-2002). Ze ging niet naar school maar kreeg thuis les, zoals de meeste leden van de Britse koninklijke familie. Ze heeft kunst en muziek gestudeerd en toen ze te horen kreeg dat ze later koningin zou worden is ze ook staatsgeschiedenis en rechten gaan studeren. Op 20 november 1947 is ze met luitenant Philip Mountbatten in de ‘Westminister Abbey’ getrouwd. Ze kregen vier kinderen: prins Charles (1948), prinses Anne (1950), prins Andrew (1960) en prins Edward (1964). Ze heeft tot nu toe zes kleinkinderen: Peter (1977) en Zara Phillips (1981), de kinderen van prinses Anne en commandant Timothy Laurence, prins William (1982) en Henry van Wales (1984), de zonen van prins Charles en Diana Spencer, en prinses Beatrice(1988) en Eugenie van York (1990), de dochters van prins Andrew en Sarah Fergusson. In 1952 werd ze koningin. Koningin Elizabeth II is o.a. staatshoofd, opperbevelhebber van alle strijdkrachten (zoals het leger, de marine en de landmacht), ze heeft veel contact met de minister-president en de andere ministers om goed te kunnen regeren en ze ziet alle belangrijke papieren, afspraken en beslissingen. Ze is dus erg belangrijk voor Engeland. Prins Charles van Wales Dit is de Britse kroonprins. Hij werd op 14 november 1948 geboren als Charles Philip Arthur George Windsor. Hij is de oudste zoon van Zijne Koninklijke Hoogheid prins Philip en koningin Elizabeth II, toen nog hertog en hertogin van Edinburgh. In tegenstelling tot zijn moeder en de rest van de familie kreeg hij wel les buiten de deur. In 1966 ging hij naar Australië om daar te studeren. Hij was het eerste lid van de Britse koninklijke familie die in een overzees deel van Engeland ging studeren. Hij heeft daar archeologie en antropologie gestudeerd. Ook heeft hij de laatste twee jaar geschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Camebridge. Hij is in 1970 afgestudeerd. Op 19 juli 1981 trouwde hij met ‘Lady’ Diana Spencer in de Sint Paul’s kathedraal. Ze kregen twee kinderen: prins William (1982) en prins Henry (1984). Ze scheidden in 1996. Diana kwam om bij een auto-ongeluk in Parijs (1997). Prins Charles is o.a. kroonprins (troonopvolger), Prins van Wales, hertog van Cornwall, hertog van Rothesay, graaf van Carrick, baron van Renfrew, heer van de eilanden, prins en opperhofmeester van Schotland, graaf van Chester, ridder van de Kouseband, kolonel van het leger van Wales, vice-admiraal van de koninklijke marine, vice-maarschalk bij de koninklijke luchtmacht en generaal-majoor in het leger. Hij is dus ook erg belangrijk.
Troonopvolging In Engeland hebben ze andere wetten dan hier in Nederland als het gaat om wie de troon mag bestijgen als de huidige koning of koningin aftreedt of dood gaat. Net als in Nederland wordt het oudste kind koning of koningin, maar… In Engeland gaan jongens voor. De oudste zoon van een koning of koningin wordt altijd koning, ook als hij oudere zussen heeft. Een vrouw kan daar dus alleen koning worden als ze geen broers heeft. Als koningin Elizabeth II aftreedt of doodgaat wordt Charles koning. Maar wat als Charles geen koning kan worden? Hieronder staat de lijst met troonopvolgers, nummer een wordt koning als de koningin het niet meer kan of wil zijn, nummer twee als nummer een het niet meer kan enz. Dit is de huidige lijst, maar als er andere wetten op het gebied van troonopvolging komen of als de koningin of iemand uit deze lijst overlijdt dan kan hij worden veranderd. 1. Zijne Koninklijke Hoogheid (ZKH) Prins Charles van Wales. 2. ZKH prins William van Wales, oudste zoon van prins Charles. 3. ZKH prins Henry van Wales, jongste zoon van prins Charles. 4. ZKH prins Andrew, hertog van York, tweede zoon van Hare Koninklijke Majesteit (HKM) koningin Elizabeth. 5. HKM prinses Beatrice van York, oudste dochter van prins Andrew. 6. HKM prinses Eugenie van York, jongste dochter van prins Andrew. 7. ZKH prins Edward, jongste zoon van HKM koningin Elizabeth II. 8. HKH prinses Anne, enige dochter van HKH koningin Elizabeth. 9. Peter Phillips, zoon van prinses Anne
10. Zara Phillips, dochter van prinses Anne
11. David Armstrong-Jones, burggraaf van Linley, zoon van prinses Margaret. 12. ‘lady’ Sarah Chatto, dochter van prinses Margaret. 13. Samuel Chatto, zoon van ‘lady’ Sarah Chatto
14. ZKH prins Richard, de (2e) hertog van Gloucester. Nawoord Door het maken van dit werkstuk ben ik veel te weten gekomen over het Engelse koningshuis. Ik heb ook veel Engelse woorden bijgeleerd door het lezen en vertalen van Engelstalige informatie. Ik vond het erg leuk om te doen. In Engeland hebben ze veel adellijke titels die wij in het Nederlands niet op die manier kennen, dus dat was wel wat zoeken voordat ik de goede vertaling vond.

REACTIES

H.

H.

In het werkstuk wordt vermeld dat Diana door een ongeluk is om gekomen, maar daar is geen zekerheid van?
Ze werd met de dood bedreigd!
De nieuwe vriend van Diana was tevens een persoon die levensgevaar liep door diversen.Een belangrijke getuige is plots dood gevonden, het is nog steed in onderzoek! Dus de stelling aan nemen van een ongeluk is niet juist in dit werkstuk.

16 jaar geleden

J.

J.

Hey Anne.
Bedankt voor je werkstuk, maar ik heb een klein vragje. Zou je een bronvermelding willen sturen. Dat heb ik namelijk nodig voor school.
Alvast bedankt.
Jordy

21 jaar geleden

R.

R.

btje weinig info.
maar verder heb ik er veel aan gehad
thnx
groetjes rox

20 jaar geleden

D.

D.

) snel antwoorden a.u.b want heb het volgende week nodig dus..... love you so much xxx denise

9 jaar geleden

F.

F.

Beste Anne.

Je werkstuk is heel erg goed, maar ik moet nu ook een werkstuk maken in het engelstalig, ik dacht dat jij me daar misschien mee kon helpen met het vinden van de juiste site's..Je zou me daar mee een plezier doen..
Met vriendelijke groet Fadia

19 jaar geleden

E.

E.

beste Anne,

Het werkstuk over het Engelse koningshuis is erg mooi en goed gemaakt... maar nu heb ik een vraagje...:

heb jij dat werkstuk misschien ook in het Engels moeten maken??
zo ja, zou je die naar mij kunnen opsturen??

ik hoop dat ik snel antwoord krijg...

heel erg bedankt alvast voor de moeite,
groetjes,
Esmé

19 jaar geleden

P.

P.

Goed werkstuk.
Ik gebruik de informatie voor mijn werkstuk over Londen dus bedankt daarvoor.

12 jaar geleden

R.

R.

ik weet niet echt wat ik hier over moet zeggen eigelijk heb ik met me spreekbeurt een hooftstuk in staan koninklijk huis maar ik vind opzich dit wel redelijk leuk gedaan
baay:)

10 jaar geleden

#.

#.

heb je nog meer info.. over de koninklijke famillie :) tis goed maar beetje weinig srry tis maar een vraagje. geef snel antwoordt a.u.b heb het volgende week nodig

9 jaar geleden

S.

S.

Leuk ik doe een spreek beurt daar over

6 jaar geleden

H.

H.

Geweldig

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.