The Beatles

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 666 woorden
  • 12 januari 2004
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
The Beatles - A DaY In LiFe Geschiedenis In 1956 richtte John Lennon een band op genaamd: “The Quarry Men”. Meteen na de oprichting sloot Paul McCarthney zich bij de band aan en na een jaar kwam ook George Harrison bij de band en met z’n drieën begon het bandje steeds beter te worden. Maar veel tijd om te repeteren hadden ze niet, waardoor er ook nauwelijks nummers van hen uitkwamen in die tijd kwamen. In 1960 kwam er een nieuw bandlid bij namelijk Stu Sutcliffe, waarna de groep de naam veranderde tot “The Silver Beatles”. Nog steeds werden er nauwelijks nummers door hen geproduceerd en de nummers die waren gemaakt, werden niet populair. Totdat de band voor de eerste keer naar Hamburg op tournee ging, waarna Pete Best erbij kwam en de band steeds bekender werd. WIE ZIJN DE BEATLES John Lennon (zang en gitaar) John Lennon is eigenlijk het gezicht van de Beatles, hij componeerde de meeste nummers samen met Paul. Dat was mogelijk doordat John en Paul bij elkaar woonden en zo niet om elkaar heen konden. John is geboren op 9 oktober 1940 en is overleden door een schietpartij op 8 december 1980. Paul McCartney (zang en basgitaar) Paul McMartney was samen met John de leider van de Beatles als het over liedjes ging. Hij heeft samen met John de meeste nummers geschreven. Paul is geboren op 9 oktober 1940. George Harison (zang en leadgitaar) De stille Beatle. George harison is de denkende, rustige en stille Beatle. Eigenlijk het hulpje van John en Paul. De meest religieuze persoon van de 4 Beatles. De num-mers die hij schreef waren een beetje vreemd. Een soort Indische klanken kwamen in zijn nummers zeer sterk naar buiten. Al waren het nummers op een hoog niveau, het bleef een beetje raar. George is geboren op 25 februari 1943 en op 19 november 2001 overleden aan kanker. Ringo Starr (zang en drums) Hij was de lollige Beatle. Geboren op 7 juli 1940. Het minst getalenteerde lid van de Beatles. Daarom zeker niet de minst belangrijkste. Als de rest van de groep het even niet meer zag zitten, was het Ringo met grapjes en ook goeie gesprekken die de groep weer op andere gedachten bracht.
Analyse van A Day In Life Bij het analyseren van het nummer A Day In Life bekijken we twee aspecten: - de songtekst - de muziek Songtekst De songtekst van dit nummer staat op de volgende bladzijde. Als je goed naar de tekst kijkt van dit nummer, zie je dat er eerst drie coupletten komen. De eerste drie coupletten zijn de droom. Er wordt gezongen wat er in die droom gebeurd. Na de bridge, is de droom aflopen (woke up - wakker geworden). Dan gaat het gewone (drukke) leven weer aan de gang. Na veel gehaast en drukte, gaat er opeens iemand praten en dan begint de droom weer opnieuw (somebody spoke and I went into a dream - iemand praatte en ik ging dromen). Dan komt er nog een couplet van de droom. B<> Muziek
De muziek van dit nummer begint heel rustig. Er worden zachte instrumenten gebruikt en het ritme is ook rustig. Er wordt met een rustig tempo gezongen. Ook word er door een speciale microfoon gezongen, waardoor de zang een dof accent krijgt. Het eerste gedeelte van het nummer is vooral relaxend en dromerig. (Het lijkt wel of je even nergens aan hoeft te denken). Na de drie coupletten komt er een bridge. Dit stukje muziek is erg hektisch en druk. Dit stukje muziek word afgesloten met het geluid van een wekker. En dan is de droom afgelopen. Wanneer het 'gewone' leven weer aan de gang gaat, word de muziek wat drukker en is het ritme sneller. Ook de zang gaat er sneller aan toe en er wordt niet meer gezongen door een speciale microfoon. Doordat het ritme van de muziek en de zang sneller zijn, krijg je een minder relaxend en minder dromerig gevoel, dan bij de eerste drie coupletten, waardoor je een druk en hektisch beeld krijgt van het 'gewone' leven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.