The Beatles

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1618 woorden
  • 15 april 2001
  • 156 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
156 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!


Verslag The Beatles.


Dit verslag gaat over de Beatles. Ik heb deze groep gekozen omdat er veel informatie over te vinden is en ik waardeer de groep, want zij hebben een enorm succes gehad en dat was erg knap. Dit verslag is niet enorm uitgebreid want je zou er wel een boek over kunnen schrijven en dat is ook niet de bedoeling.

Inhoudsopgave:

· The Beatles, The Fab Four from Liverpool.
· De geschiedenis.
· De personen.
· The Beatles in Holland.
· Hitsingles.

The Beatles, The Fab Four from Liverpool.

John Lennon, George Harisson, Ringo Star en Paul McCartney vormen samen de Beatles. John Lennon is inmiddels gestorven. Hij is vermoord door een gestoorde fan in 1980 voor zijn huis. De anderen leven nog maar dat was wel zo ongeveer het einde van de popgroep hoewel daarna nog wel een tv. programma werd gemaakt.

De Geschiedenis van de Beatles.

John Lennon richtte in 1957 een bandje op genaamd: The Quarrry Men. Georg sloot zich aan bij The Rebels en Ringo ging drummen want verder kon hij niet veel. Paul McCartney begon spontaan op schoolkamp op het podium te zingen. Toen deze 4 elkaar hadden gevonden bleken ze een magisch koppel te zijn. Hoewel de muziek in het begin nergens op leek werd het later een wereld band maar voor dat ze dat waren moest er heel veel worden gerepeteerd.

Het begon doordat The Quarry Men een gitarist zocht. Daardoor kwam Paul erbij.

Een jaar later kwam George erbij en het bandje begon steeds beter te worden maar ze hadden weinig tijd om te repeteren maar af en toe werd dat dan toch gedaan en dan vooral sessie nummers. In 1960 kwam er een nieuw bandlid bij namelijk Stu Sutcliffe. De groep veranderde de naam voortdurend maar uiteindelijk werd er een naam gekozen namelijk de "The Silver Beatles" het woord Silver werd ertussen gezet omdat het anders een te rare naam was. In het begin waren ze een van de slechtste bands. Toen ze voor hun eerste naar Hamburg gingen in 1960 meende iedereen dat, maar nadat ze terug kwamen en Pete Best (een drummer) erbij was gekomen veranderden de meningen van de mensen. Na honderd avonden,acht uur lang achter elkaar in de ruige pubs gespeeld te hebben werden ze steeds beter.

De eerste plaat kwam uit op 2-7-61 voor een achtergrond van Tony Sheridan. Toen de Beatles de plaat aanvroegen bij Brian Epstein van de NEMS probeerde hij een platenmaatschappij te vinden die de plaat uit wou geven maar dat viel erg hard tegen maar uiteindelijk vonden ze er een die dat wel wou. Nadat ze dat contract hadden gingen ze op tournee. Met de nieuwe drummer Ringo Starr werden ze steeds bekender in heel Engeland. In heel 1963 tourden ze rond en de radio en de tv werden gebombardeerd met interviews reclame aanbiedingen en stunts.

In 1964 werden de Beatles ook in Amerika gelanceerd en daar waren ze in korte tijd een enorm succes. Ook in de rest van de wereld werden ze beroemd. In 1965 gaven ze concerten: niet meer in pubs en concertzalen maar in volgepakte stadions vol met tieners. De experts vonden elke plaat nog beter dan de vorige.

Aan het succes zat ook een groot nadeel: de fans waren volkomen gek en de Beatles moesten zich dan vaak opsluiten in hun kamer!! Iedereen probeerde een graantje aan het succes mee te pikken zoals reklame makers en producers.In 1966 stopten de Beatles met optredens ze maakten alleen nog maar plaat opnamens. Toen de manager Brian Epstein zag dat de Beatles zich steeds meer hun eigen gang gingen stortte zijn wereld in en overleed aan een overdosis slaapmiddelen en de Beatles zijn het afscheid nooit meer te boven gekomen. Toen bleek dat ze over hun inkomens 90% belasting moesten betalen richtten ze een firma op namelijk Apple Corps LTD. daar konden artiesten geld krijgen om de ideeen uit te brengen maar dat liep fout en de Beatles hadden er geen zin meer in.

Het prive leven van de Beatles werd vermengd met het werk. John`s tweede vrouw Yoko Ono werd voor hem belangrijk en dat gold ook voor Paul en zijn vrouw Linda Eastman en dat betekende dat de Beatles uit elkaar vielen. Ook George had er geen zin meer in. In 1968 werd het laatste nummer uitgebracht. Hoewel oude hits weer vernieuwd werden en weer hits werden. Maar op 8 december 1980 werd John Lennon vermoord door een fan en dat betekende definitief het einde. In 1992 maakte Paul bekend dat ze weer een tv programma zouden maken.

De personen:

Er waren 4 personen maar eigenlijk een paar meer zoals de managers en de oude artiesten die er al niet meer bij hoorden. Ik noem alleen de belangrijkste 4 dat zijn John, Paul, Ringo en George.


John Winston Lennon geboren in het Oxfort Street Maternity Hospital, Liverpool op 9 Oktober 1940 en vermoord op 8 december 1980 voor zijn huis.John werd kort na zijn geboorte in de steek gelaten door zijn moeder en zijn tante Mimi zorgde voor hem. Zijn vader ging de zee op voor onbepaalde tijd. Toen John vijf jaar was waren zijn vader en moeder weer terug en moest hij kiezen wie hem op zou voeden hij koos zijn moeder, maar Mimi zorgde weer voor hem. Op school was John erg knap maar een enorme herrieschopper. Zijn moeder en hij werden bondgenoten om Mimi`s pogingen hem in de hand te houden te laten mislukken. Zijn moeder ontdekte dat hij erg veel interesse had voor muziek. Toen John 17 werd verloor hij zijn moeder voorgoed. Zij kwam om bij een auto ongeluk. John wilde door iedereen bewonderd worden en had vaak last van woede uitbarstingen maar dat werd altijd geheim gehouden.John richtte in 1957 zijn eigen band op The Quarry Men dat werden later de Beatles. Hij heeft van moeder gitaar spelen geleerd.

In 1966 ontmoet John Yoko Ono. In 1975 werd zijn zoon Sean geboren.

Daarvoor gebruikte hij drugs en alcohol. In 1980 maakte hij zijn laatste plaat hoewel de Beatles in 1969 al gestopt waren. Op 8 December 1980 werd hij vermoord door een gestoorde fan voor zijn huis.Paul McCartney geboren op 18 juni 1942 groeide op in een doorsnee gezin. Zijn vader speelde ooit ook in een band.Paul speelde voor het eerst gitaar in 1956 en hij was rechtshandig maar met gitaar spelen was hij linkshandig. Hetzelfde jaar overleed zijn moeder aan kanker. In tegenstelling tot John en George was hij rustig en zelfbeheerst. Hij speelde basgitaar want niemand anders wou dat doen. In 1969 probeerde hij de Beatles nieuw leven in te blazen hoewel hij de gene was die wou stoppen en hij begon dan in 1970 ook een rechtszaak tegen de anderen. Hij begon opnieuw in een andere band genaamd "The Wings". Hij is nu nog steeds actief in de muziek.George Harrison geboren op 25 februari 1943 in Liverpool. George kwam uit een arbeiders gezin en hij was de jongste van de vier.George was op school niet zo goed en hij had een moeilijke omgang. Hij was anders dan John: hij hield stil protest en gedroeg zich stoer. In 1956 kocht zijn moeder voor hem een gitaar en een jaar later kwam hij bij de band van John en Paul. George moest wel altijd goed leren om een liedje helemaal te kennen. Toen de Beatles stopten was hij een gewaardeerd gitarist geworden. Hoewel George altijd op de achtergrond speelde schreef hij een hoop liedjes die niet uitgebracht werden.

Ringo Starr (Richard Starkey) werd geboren op 7 juli 1940 in Liverpool. Hij was altijd ziek en had van alles en nog wat.Ringo was vaak ziek waardoor hij zoveel school miste dat hij op zijn vijftiende nauwelijks kon lezen of schrijven en hij begon achter een bar op een veerboot te werken. Zijn vader kocht in die tijd een drumstel voor hem. George begon bij de Rory Storm and The Hurricanes. Toen hij eenentwintig was stopte hij waarna de Beatles vroegen om bij hun te komen spelen. Ringo was in het begin erg belangrijk voor de Beatles maar dat werd steeds minder en na een paar jaar voelde hij zich overbodig en verliet op 22 augustus1968 de band om daarna na een paar dagen terug te keren. In 1970 toen de band uitelkaar viel ging hij solo spelen.


The Beatles in Holland

In juni 1964 was er een optreden van de Beatles in Nederland in het plaatsje Blokker, zij speelden daar maar 25 minuten. Er werden eerst tv. opnamen gemaakt van de Beatles in de plaats Hillegom wat niet echt een succes was want de fans werden gek en de muziek werd niet meer wat. Toen ze de volgende morgen ontbeten hadden in het Amsterdamse Doelenhotel maakten ze een rondvaart door de Amsterdamse grachten geduurende anderhalf uur. Om 3 uur werden ze verwacht in Blokker waar ze een optreden zouden geven maar om half 4 waren ze er nog niet en het voor programma werd uitgerekt todat ze er waren en konden spelen voor 2500 man. s`Avonds speelden ze weer voor een publiek van 7500 man ook gedurende 25 minuten. De twee optredens hadden samen 90.000 gulden gekost!

Hitsingles:

Datum: Nummer: Notering:

1-4-64 She loves You 6

1-2-64 I want to hold your hand 1

1-2-64 Twist and shout 16

1-2-64 From me to you 28

1-2-64 Please please me 27

1-4-64 Money 29

1-5-64 Cant`buy me love 1

30-5-64 All my loving 5

10-7-64 Long tall sally 1

10-7-64 A hard day`s night 1

25-7-64 Roll over beethoven 38

25-7-64 Twist and shout 30

3-10-64 I shout have known better 1

17-10-64 If I fell 3

28-11-64 Matchbox 35

11-12-64 I feel fine 1

Bronnen
Boeken:

30 Jaar de Beatles door Ted Greenwald.

The Beatles een onsterfelijke legende door Mike Clifford.

The Beatles album door Julio Delano.

Pop Encyclopedie door oor.

Beatles dagboek door Han van Fulpen.


Internet:

www.internetcollege.nl

REACTIES

C.

C.

john lennon had voor yoko ono nog een vrouw,en een zoon julian

22 jaar geleden

B.

B.

YoYo John bedankt he.je hebt me goed geholpen en nogmaals bedankt byee

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.