Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Sint Pieter

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 1124 woorden
  • 11 juli 2001
  • 35 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
35 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het Aanzicht Het sint Pietersplein is een schepping van Bernini en heeft enorme afmetingen. Het plein is 240 meter breed en 340 meter lang. De materialen die voor het plein gebruikt zijn, zijn gewoon donkere kleine stenen. Hoe die stenen er uit zien, is te zien op de foto. In de vloer zitten ook nog een paar marmeren stenen die de windrichting aangeven. Het plein wordt omringd door Dorische zuilen en pilasters die opgesteld zijn in vier rijen. Op de colonnade staan 162 beelden van heiligen
De Sint-Pieterskerk is de grootste Christelijke kerk. Op het plein staat een Egyptisch obelisk, afkomstig uit het circus van Nero. Boven op de obelisk staat een kruis. Aan weerskanten van de obelisk staan twee fonteinen. De Sint Pieterskerk is de grootste christelijke kerk. De bouw van deze kerk begon in 1451 en na een eeuw werken was het gebouw klaar. Het is gebouwd onder leiding van Michelangelo. Als we naar de voorkant van het gebouw kijken heeft het gebouw vijf ingangen. In het midden bevindt zich de hoofdingang. De rechteringang heet de Porta Santa. Deze wordt alleen in de jubileumjaren geopend. Als we de hoofdingang nemen zien we de lengte van verschillende kathedralen aangegeven. In deze ruimte bevindt zich een hele grote koepel op 46 meter hoogte met een middellijn van 42 meter. Midden onder deze koepel bevindt zich het graf van apostel Petrus. De koepel wordt gedragen door vier enorme zuilen. De vloer van de huidige Sint Pieter is drie meter hoger gelegd dan van de oude basiliek.
De locatie Dit gebouw staat op een prachtige plek. Dat komt, omdat de stad ongeveer is opgebouwd rondom dit gebouw. Het is de grootste katholieke kerk van de wereld en aangezien geloof heel belangrijk is in Italië is deze kerk ook heel belangrijk. DE Paus geeft ook toespraken op dit plein. De Sint Pietersplein en de Sint Pieterskerk zijn het centrum van de stad Rome. Toen wij in Rome waren gingen we op zondagochtend ook naar dit plein toe toen de Paus een toespraak hield. Het is echt ongelofelijk hoeveel mensen er naar toe komen. Als de Paus er niet is is het al druk, maar als hij er wel is wordt het plein ook bewaakt door polities en is het echt ongelofelijk. Ik had er een foto van gemaakt, maar die is helaas mislukt. Omdat het plein zo ontzettend groot is en er zo ontzettend veel mensen komen hangen er op het plein ook beeldschermen waarop de Paus te volgen is. Hier heb ik een foto van gemaakt, omdat ik de Paus zelf niet kon fotograferen. Het gebouw past heel goed in deze omgeving, omdat alle andere gebouwen in deze stad in dezelfde stijl zijn gebouwd. Dat vond ik ook zo mooi toen ik er was. Je ziet er alleen maar gebouwen uit de oudheid met allemaal een aparte betekenis. Moderne gebouwen zie je er nauwelijks. Ik was erg onder de indruk van de stad. Op het Sint Pietersplein mag niet met de auto worden gereden. Dit houdt het tot een echt heilige plaats vind ik. Vooral ‘s avonds is het Sint Pieter erg mooi. Dan is het gebouw heel mooi belicht, maar ook deze foto’s zijn mislukt. Helaas. De functie Volgens het verhaal werd de apostel Petrus (de persoon die Jezus Christus drie keer verloochende), die tevens de eerste Paus was, door de Romeinse keizer Nero ter doodt gebracht, in het jaar 67 na Christus. Petrus werd begraven vlakbij de plek waar later de Sint Pieterskerk werd gebouwd. En op deze plek is het centrum van de Roomskatholieke-kerk ontstaan Later werd er begonnen met de bouw van de Sint Pieterskerk, die werd vernoemd naar de
eerste Paus, Paus Petrus. Het is dus gebouwd als "thuisoord" van de katholieken, waar de Paus leefde. Het graf van Petrus bevindt zich onder de enorme koepel. Het doel van het bouwen van een kerk is volgens mij om mensen met een geloof samen te laten komen. Omdat dit zo’n ontzettende grote kerk met plein is en er zo veel mensen naar toe komen, worden de kerkmissen buiten gegeven, zodat ze voor iedereen te volgen zijn. Zo vormen de christelijken een hechte gemeenschap als ze wekelijks bij elkaar komen. De binnenkant van de Sint Pieter is voor toeristen. Ik weet alleen niet of het het hele jaar open is voor toeristen of dat er normaal iets anders mee wordt gedaan. Ik vind dat deze plaats moet voldoen aan de volgenden dingen: mensen moeten er graag komen, het moet een plek zijn waar mensen zich veilig voelen, een plaats waar mensen kunnen bidden, een plaats waar mensen samenkomen om naar hun leider te luisteren. Deze plaats voldoet perfect aan deze eisen. Alleen zijn er misschien soms een beetje te veel toeristen, maar daar is niks aan te doen. De schoonheid. Ik vind het gebouw er heel mooi en machtig uitzien. Het verleent absoluut een meerwaarde aan de omgeving. Het is niet voor niets een ontzettend groot plein dat het centrum van de stad is. Als je in de Sint Pieter loopt geeft dat wel een bepaalde sfeer. Het was wel nieuw voor mij zoiets gebouw. Ik ben zelf ook wel katholiek, maar ga maar een keer per jaar naar een kleine kerk. Ik vond de beelden in de kerk ook erg mooi en ik vind het echt geweldig hoe zoiets gebouwd is. De zuilen, beelden, pilaren, fonteinen en koepel geven dit gebouw echt een eigen aanzicht. Beoordeling Van Buiten vond ik het heel erg indrukwekkend. De zuilengalerijen waren heel erg hoog, en je voelt je heel erg klein als je in het midden van het plein staat. Het is vooral erg mooi als de zon schijnt, omdat de Sint Pieterskerk dan erg mooi wit is. Het is ook allemaal erg mooi versierd. Het zet je aan het denken hoe ze die zuilen hebben kunnen neerzetten, en hoe ze het op die hoogte hebben kunnen versieren. Het is tenslotte erg lang geleden gebouwd, en toen hadden ze natuurlijk nog geen hijskranen of andere technische snufjes om dat te doen. Daarom vind ik het erg knap. Van binnen is de hoogte en grootte ook erg indrukwekkend. De schilderijen in de kerk vond ik ook erg indrukwekkend. De reliëfs vond ik wel erg mooi, omdat ze erg realistisch waren en echt leken. Er was wel aan te zien dat het een kerk was, omdat er veel reliëfs en schilderingen gingen over het geloof. Het totaalbeeld
van buitenaf is erg reusachtig, groot en mooi. Ik vond de hele stad Rome erg mooi en heb echt mijn ogen uitgekeken. Zoiets zie je niet vaak in je leven denk ik. Ik vind deze stad echt veel mooier dan een stad dan Amsterdam ofzo, omdat alles nog in de sfeer van vroeger is.

REACTIES

S.

S.

Ik vond dit een heel goed verslag. Ik ben zelf ook in de Sint Pieter geweest, maar ik ben te lui om er een verslag van te maken. Wel ben ik blij dat ik het eerst had doorgelzen, want er stonden wat persoonlijke dingen in, die niet voor mij gelden. Ik ben bijv. niet katholiek, en ik heb toen de paus ook niet gezien.
Bedankt

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.