Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

IT

Beoordeling 3.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vmbo | 743 woorden
  • 22 februari 2005
  • 7 keer beoordeeld
  • Cijfer 3.2
  • 7 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Het verhaal van HET speelt zich af in twee tijden: het verleden(flashback) en het heden. Ik begin in dit hoofdstuk nog te vertellen over hoe het allemaal begonnen is 28 jaar geleden.
Het begint allemaal op een regenachtige dag, in een klein stadje vlak naast New York. Een jongetje(Gorrie) gaat buiten spelen met zijn zelf gevouwen bootje van papier. Hij legt het bootje in de goot van de weg en het bootje begint te drijven en even later glijdt het bootje het riool in. Hij denkt die vind ik nooit meer terug maar ineens komt er een clown uit het riool, en begint een gesprek met Gorrie, maar Gorrie zegt dat hij niet met vreemde mensen mag praten van zijn vader. De clown zegt: jij bent Gorrie en ik ben “Pennywise the dancing clown.” Hij vraagt of hij een ballon wilt of zijn bootje terug hij wil het bootje pakken en dan sleurt hij hem het riool in.

It in het riool.

Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in het dorp, een groepje jongens wordt door deze clown het leven moeilijk gemaakt, ze noemen zich de: Lozers, maar toch zijn ze gelukkig eerst zijn ze met ze zessen(the luck 6) later zijn ze met ze zeven (the luck 7). Zij kunnen de clown zien, andere mensen niet, ze zien wat ze eng vinden. De clown kan namelijk in andere dingen veranderen, bijvoorbeeld: een weerwolf. Alleen zij kunnen de clown verslaan, dat doen ze door hem met zilver te bekogelen. Er is altijd een groep die hun pest, daarom zijn ze een groep geworden, ze zijn samen sterker dan die groep jongens.

Nu ga ik vertellen over de clown hoe die zich gedraagt en hoe hij er uit ziet en wat hij doet om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.
IT staat voor HET en HET staat voor ding, dier. IT is geen man of vrouw, maar een monster. De clown heeft 3 verschillende namen: Robert 'Bob Gray, Pennywise the Dancing Clown en IT. IT kan ook verschillende gedaantes aannemen, waar iemand bang voor is maar meestal is hij gewoon de clown. In de film komen ze er achter dat IT vroeger ook al bestond, alleen toen echt. IT was heel lang geleden een clown die huizen in brand stak en mensen deed ontvoeren en vermoorden.
De clown draagt een geel pak, met blauwe mouwen en een witte kraag.
Verder heeft hij een wit gezicht, met een rode neus en rood haar.
IT als hij een graf aan het graven is voor iemand.
IT eet de kinderen op als hij ze vermoord heeft. Dan krijgt hij scherpe tanden.
Hij maakt mensen op de meest bizarre manieren gek, hij laat zich zien op plaatsen waar de kinderen spelen dan komt hij uit het riool en is hij bijvoorbeeld de vader van 1 van de jongens en langzaam begint hij te praten tegen een jongen en dan vraagt hij of hij een ballon wilt en verandert langzaam in de clown.

Als eerste ga ik vertellen wat er in het heden gebeurt.

In 1990 werd film uit gebracht door Tommy Lee Wallace. Het begint allemaal op een dag als een meisje van ongeveer 3 jaar thuis moet komen voor de storm. Als ze het tuinpad komt op rijden hoort ze gelach van achter haar af komen, ze kijkt om en ze ziet niks, alleen de witte was die staat te drogen, ze hoort het nog een keer en ziet een clown staan(Pennywise the dancing clown). Ze loopt op de was af en dan hoort haar moeder een gil van uit de achter tuin, ze is vermoord. De politie kan het niet verklaren wat hier gebeurd is, toevallig komt er een man voorbij fietsen. Hij gaat kijken wat er aan de hand is, en hij vindt een foto van Gorrie. Hij herkent hem meteen en gaat naar huis en belt zijn zeven vrienden op en zegt tegen iedereen: HET is teruggekeerd. Iedereen weet wat hij bedoelt.

Dit zijn de zeven mensen die van IT weten op de achtergrond staat IT, vooraan, links onder is de man die er achter komt dat IT terug is.
Ze moeten met zijn zevenen IT voor de 2e keer verslaan, het wordt een moeilijke klus. In het begin wordt er al 1 van de 7 vermoord in bad. Uit eindelijk zijn ze allemaal bij elkaar gekomen, ze krijgen IT een paar keer te zien en uiteindelijk gaan ze met zijn allen hem verslaan met zilver.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Echt slecht, jij hebt alleen de film gezien zeker? Die man heet mike hanlon, hij belt 6 vrienden (hijzelf is de zevende) en de gene die zogenaamd vermoord is in bad heeft zelfmoord gepleegd, ik vind het niet gek dat je een 4,3 hebt

4 jaar geleden