Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Zeehondencrèche

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 295 woorden
  • 22 april 2008
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
7 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De bedreigingen van de zeehond en zijn leefgebied.

De belangrijkste bedreigingen van de gewone zeehonden in de Waddenzee worden veroorzaakt door menselijke activiteiten. In het verleden was de jacht de grootste bedreiging voor deze dieren. Rond de eeuwwisseling werden duizenden zeehonden in het Waddengebied doodgeschoten of doodgeknuppeld.Sinds 1962 is de jacht op de gewone zeehonden in Nederland verboden. Dankzij het stoppen van de jacht nam het aantal zeehonden aanvankelijk iets toe, maar vervuiling en verstoring bracht het totale aantal op een gevaarlijk dieptepunt. Daarom is een zeehondencrèche een gelegenheid om zieke en verzwakte zeehonden naar toe te brengen. In totaal heeft Lenie ’t Hart al 900.000 kilo netten gevonden.

Verzorging in de crèche.

Zeehonden worden verzorgd zoals jij in een ziekenhuis zou worden verzorgd. Ze liggen op een warme vloer en krijgen medicijnen en lekker te eten zoals haring. Dat vinden ze erg lekker.


Uitzetten.

Als de zeehonden weer beter zijn worden ze vrijgelaten aan de kust. Met een boot worden de kisten met zeehonden naar de zee gebracht. Bij de zee worden de kisten neer gezet op het strand. Zo`n tien meter van de zee af. De zeehonden worden losgelaten bij laag water. Dan kunnen ze zelf weten als ze het water al in gaan, of als ze nog lekker op het strand blijven liggen. De kisten worden opengedaan door de mensen die de zeehonden verzorgt hebben.

Wat wil de zeehondencrèche bereiken?

Met de hulp aan zieke en gewonde zeehonden in de Zeehondencrèche willen ze twee dingen bereiken: dat dieren die (vaak door de mens) in problemen zijn gekomen een eerlijke tweede kans krijgen, en dat mensen die die problemen veroorzaken daar eens over gaan nadenken. Vervuiling, verstoring, overbevissing, dat zijn allemaal zaken waar zeehonden door in problemen kunnen komen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.