Pinguins/pinquins

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 1373 woorden
  • 20 februari 2004
  • 141 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
141 keer beoordeeld

De informatie over de 17 soorten pinguïns. Er zijn ongeveer 17 soorten pinguïns: De Keizerspinguïns (emperor) De Koningspinguïns (king) De Adélie pinguïns
De Kinband-, Stormband- of Keelband pinguïns (Chinstrap) De Ezelspinguïns (gentoo) De macaroni- pinguïns
De Schlegelpinguïns (royal) De Grote kuifpinguïns (Erect-crested) De Snares kuifpinguïns (snares) De dikbek- of Fjordland pinguïns (Fiordland) De Rotsspringers (Rockhopper) De Afrikaanse of zwartvoet- pinguïns (african of Blackfooted of Jackass) De Humboldt of Peruviaanse pinguïns

De Magelhaen pinguïns
De Galápagos pinguïns
De Geeloog- pinguïns (Yellow- eyed of Hoiho) De Dwerg pinguïns (Little of Fairy of Kororaa) * Pinguins nummer 1 zijn een van de twee species die op Antarctica voorkomen. Het zijn de enige vogels die nooit een voet op vastland zetten. De mannelijke pinguïns broeden het ei uit op hun voeten gedurende de Antarctische winter ( juni-september). Ze leggen de eieren eind mei. De broedtijd is 62 tot 64 dagen. Deze pinguïns worden niet vaak in gevangenschap gezien, tenzij in de Sea World Park in San Diego en Ohio. Hun Latijnse naam is Aptenodytes forsteri. Ze zijn ongeveer 115 cm lang en wegen
ongeveer 27 tot 41 kg. Ze leven aan de kust van Antarctica en in het zuidelijk van Antarctica Peninsula. Er zijn ongeveer 195.000 broedparen. * Pinguins nummer 2 kun je vinden op sub- Antarctica eilanden rond de Zuidelijk oceaan. Ze zijn in heel veel dierentuinen te bekijken. Maar een van de bekendste is wel in ‘Edinburgh zoo’ in Schotland, waar ze de hele dag door , door de dierentuin wandelen. Hun Latijnse naam is ‘Aptenodytes patagonicus’. Ze zijn ongeveer 94 cm groot en wegen 13.5 tot 16 kg. Er zijn meer dan 1 miljoen paren van deze groep pinguïns. * Deze pinguïns nummer 3, zijn naast de keizerpinguïns de enige die op Antarctica broeden. Hun broedtijd is 35 dagen in oktober en november. Hun latijnsenaam is ‘Pygoscelis adeliae’. Ze zijn ongeveer 73 cm groot en zijn 3.6 tot 4.5 kg zwaar. Ze leven aan de kust van Antarctica, South Shetlands, South Orkneys, South Sandwich en Antarctica Peninsula. Ze hebben meer dan 2.5 miljoen broedparen. *Pinguins nummer 4 broeden op Antarctica en op sub-antarctische eilanden. Ze maken erg veel lawaai en worden soms ook ‘steenkrakers’ genoemd door hun kreten. Ze leggen 2 eieren. Ze zijn ongeveer 73 cm groot en wegen 4.5 kg ongeveer. Ze leven in South Shetlands, South Orkneys, South Sandwich en Antarctische Peninsula tot 65 graden. Deze groep heeft ongeveer 7.5 miljoen paren. *Pinguins nummer 5 broeden op de sub-antarctische eilanden rond de Zuidelijke Oceaan. Ze zijn makkelijk herkenbaar door de witte plek op hun kop. Hun Latijnse naam is ‘Pygoscelis papua’. Ze wegen 5.5 tot 6.4 kg en zijn ongeveer 76cm Groot. Ze leben op veel verschillende plekken, o.a. op South Georgia, South Sandwich, South Orkneys, Heard en Macguarie Islands, South Shetlands. Ze hebben meer dan 314.000 broedparen. *Deze macaroni pinguïns (nummer 6) zijn de grootste soort van de kuifpinguïns. Ze broeden sub-antarctische eilanden in het zuiden van Afrika en Amerika. Ze leggen 2 eieren maar broeden er meestal maar 1 uit. De broedtijd is 35 a 37 dagen. Hun Latijnse naam is ‘Eudyptes chrysolophus’. Ze zijn ongeveer 65 tot 76 cm groot en wegen 4.5 kg. Ze leven in de gebieden: Crozet, Falklands, South Sandwich, Southe Shetlands, Bouvet en nog een paar. Deze groep heeft ongeveer 12.000.000 paren. *Pinguins nummer 7 worden soms beschouwd als een ondergroep van Macaroni, maar dan met een witte keel. Ze komen niet zo veel voor op ‘Macquarie Islan in het zuiden van Australië. Je kunt ze niet in een dierentuin vinden. Hun Latijnse naam is ‘Eudyptes scheel. Ze zijn ongeveer 60 cm groot en wegen 5.5 kg ongeveer. Ze leven op Macquarie Island. En hebben ongeveer 850.000 paren. *Pinguïns nummer 8 vind je op verschillende sub-antarctische eilanden ten zuiden van Nieuw-Zeeland. De Latijnse naam voor deze pinguïn groep is ‘Eudyptes sclateri’. Ze zijn ongeveer 63.5 cm groot en wegen zo een 2.7 tot 3.5 kg. Ze leven op de Bounty Islands en Antipodes. Deze groep heeft 164.000 paren. Deze groep, groep nummer 9 komen voor op ode Snares Eilanden, die ongeveer 300 mijlen ten zuiden van Nieuw-Zeeland liggen. Het is een beschermd natuurreservaat. De Latijnse naam voor de pinguïns is: ‘Eudyptes robustus’. Ze zijn ongeveer 63.5cm groot en wegen 2.7 tot 3 kg. En leven op de snares island. Deze groep heeft 23.250 paren. * De dikbek- of fjordlandpinguïn kun je vinden op de fjorden van de zuidwestkust van Nieuw-Zeeland`s South Islands en op Stewart Island.(zuiden van Nieuw-Zeeland). Hun bestaan is erg bedreigd door de groeiende aanwezigheid van de mens in een van de laatste betaande wildernissen. Hun Latijnse naam is ‘Eudyptes pachyrhynchus’. Ze zijn ongeveer maar 60 cm groot en wegen 2.7 tot 3 kg. Deze groep heeft maar ongeveer 3000 broedparen. *De rotsspringer pinguïns zijn waarschijnlijk de meest voorkomende kuifpinguïns. Ze leggen 2 eieren, maar broeden er meestal 1 uit. Hun Latijnse naam is ’Eudyptes chryscome . Ze zijn ongeveer 45 tot 55 cm groot en zijn 2.3 tot 2.7 kg zwaar. Ze hebben 3.7 miljoen paren. * De Afrikaanse of zwartvoet- pinguïns kun je vinden rondom de Afrikaanse zuidkust. Ze worden bedreigd door de olievervuiling van de passerende schepen. In ‘Boulders beach’, is een gasthuis waar je vanuit je bes pinguïns kan bekijken beluisteren. In Münster lopen in het weekend de pinguïns door de dierentuin en kan je ze zelfs aaien. De Latijnse naam voor deze groep pinguïns is ‘Spheniscus demersus’. Ze zijn ongeveer 60 cm groot en wegen zo een 3 kg. Ze leven in zuid en west Afrika : Namibia, Zuid-Afrika, Bird Islands en Algoa Bay. Ze hebben zo ongeveer 90.000 paren. * De humboldt of Peruviaanse pinguïns vindt je terug op de Peruviaanse kust. Van Zuid- Amerika. Ze zijn de meest bedreigende pinguïnsoort. Je vind ze in veel dierentuinen. De latijnsenaam voor deze pinguïn groep is : ‘Spheniscus humboldti’. De grootte van deze groep is 60 cm en ze wegen ongeveer 4 kg. Ze leven in de Peruviaanse en Chileense kusteilanden. Deze groep heeft 3300 tot 12.000 vogels. *Numeer 14 van de pinguïns leven op de kusten van Zuid- Amerika en op sommige Atlantische eilanden. Hun Latijnse naam is ‘Spheniscus magellanicus’. ze zijn ongeveer 55cm groot en wegen zo een 3 a 4 kg. Ze leven in zuid-Chili en patagonia (Argentinië). Deze pinguïns hebben ongeveer 1.3 miljoen paren * De galápagos pinguïns leven op de evenaar. Ze zijn de meest noordelijke voorkomende pinguïns. Ze zijn ongeveer 40 tot 45 cm groot en wegen ongeveer 2.5 kg. Ze leven OP Isabela en Fernandina Islands in de galápagos (voor de kust van Ecuador) Ze hebben ongeveer 800 broedparen maar. * De geeloog pinguïns komen voor op de Nieuw-Zeeland`s South Island en op verschillende sub- Antarctische eilanden in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Op het vasteland van Nieuw-Zeeland is hun bestaan enorm bedreigd. Men heeft speciaal ‘Yellow-eyed Penguin Trust’ opgericht ter bescherming van hun leefwereld. Hun Latijnse naam is ‘Megadyptes antipodes’. Ze zijn ongeveer 55 a 65 dm groot en wegen ongeveer 5.5 kg. Ze leven in het zuidoosten van Nieuw-Zeeland , Stewart Island, Ackland en Campbell elanden. Deze groep heeft maar 1500 paren. *De laatste groep pinguïns heten de dwergpinguïns. Zij leven op de Zuidkust van Australië en Tasmanie en op Nieuw-Zeeland als ook op veel eilanden. Ook Chatham Island en Cook Strait pinguïns horen bij deze groep. Hun Latijnse naam is "Eudyptula minor". Ze wegen ca. 1 kg maar en zijn ongeveer 30 a 40 cm groot. Deze pinguïns hebben minder dan 500.000 paren. ßGroep nummer 17, de Dwergpinguïns. Nu wat informatie over de pinguïns in het algemeen. Pinguïns leven vooral in het water, en een aantal van hun leven ook aan de kust. Ze kunnen met een maximale snelheid van 25,5 kilometer per uur door het water zwemmen. De pinguïns leven vooral in groepen. En is een prooidier, maar eert zelf ook dieren. Dus is het een prooidier en een jager. Pinguïns eten vooral vis. Afrikaanse pinguïns eten hoofdzakelijk ansjovis, met sardines erbij. Natuurlijk zullen ze andere zwermen vis die toevallig voor hun bek komen niet weigeren. Ook kreeften en inktvisjes staan op hun menu. Als de kuikens uit het ei kruipen, zijn ze hulpeloos, blind en met dons bedekt. Hun kleuren verschillen, van licht grijs tot donkerbruin. Na een paar uur, kunnen zij hun ogen al openen. Ze groeien erg snel. De opvoeding van zo een kuiken duurt ongeveer van 55 tot 100 dagen. Maar koningspinguïns hebben een grote uitsondering, zij hebben 12 maanden nodig om hun kuikens groot te brengen.

REACTIES

S.

S.

goed werkstuk
'!!!!!!!!!!!!!!!!1

20 jaar geleden

S.

S.

leuk verslag had ik veel aan :P :D

20 jaar geleden

D.

D.

goed gedaan ik heb er een 8.5 voor met veel informatie van jouw(Y)

18 jaar geleden

I.

I.

Misschien meer over leefgebieden, paren, voedsel etc...

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.