Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De ijsvogel

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas vmbo | 290 woorden
  • 28 oktober 2003
  • 93 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
93 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De ijsvogel De ijsvogel leeft in bijna heel Europa, in Zuid-Azie en ook op het uiterste puntje van Noord-Afrika en in het oosten van Japan en op de Salomonseilanden in de stille oceaan. De ijsvogel wordt meestal z’n 17cm, zijn snavel 4cm en kan een spanwijdte krijgen tot 24cm. Een ijsvogel weegt meestal z’n 40gram. IJsvogels leggen 6-7 witte eieren. De broedtijd is 18-21 dagen in dat in de periode van maart tot augustus. Na dat de eieren zijn gelegd verlaten de kleine ijsvogels het nest na 23-27 dagen. IJsvogels graven hun nest in een steil aflopende oeverwal boven het water of in een kluit van een omgewaaide boom van 40-100cm lang met aan het einde een nestkamer van ongeveer 10 bij 15cm. De tunnel loopt naar binnen toe uit zodat er in het achterste gedeelte de eieren kunnen worden gelegd. De uitwerpselen van de jongen vloeien door de tunnel weg naar de ingang en druppelen vervolgens naar beneden het water in. Een familie met 6-7 jongen eten per dag ongeveer 100 vissen. Het voedsel wat de ijsvogel eet bestaat voor 99% uit vis en daarnaast soms nog een kikkervisje en kleine insecten. De ijsvogel is een beschermde vogel omdat er door milieuvervuiling in broedplekken weinig plek meer is om een broedplek te maken. IJsvogels leven al ze de eerste jaren doorkomen meestal 15 jaar maar het gemiddelde ligt op 2 jaar omdat bijna 75% van alle ijsvogels dood gaat op jonge leeftijd. De natuurlijke vijanden zijn de boomvalk en de sperwer en bij de jonge ijsvogels zijn het de hermelijnen en de ratten omdat ze in het hol komen van die dieren. Overige doodsoorzaken zijn doordat ze tegen ruiten aan vliegen, verkeersslachtoffer worden of als de sloten zijn dichtgevroren in de winter.

REACTIES

D.

D.

dit is super leuk ik ben nu al weer een pagina veder van die werkstukken

13 jaar geleden

E.

E.

Bedankt! ik ga het niet overschrijven maar ik ga er wel iets uithalen als dat mag van mijn juf.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.