Ontwikkelingslanden

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 232 woorden
  • 13 maart 2001
  • 238 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
238 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

In ontwikkelingslanden sterven er iedere dag veel mensen aan ziektes als aids. In westerse landen zijn er allerlei dure geneesmiddelen en vaccins die het proces van aids afremmen.

Waarom worden die niet in ontwikkelingslanden gebruikt?

Ten eerste is er de prijs. De medicijnen tegen aids zijn verschrikkelijk duur. Er worden dure grondstoffen voor gebruikt en er is veel onderzoek voor gedaan. Daardoor zijn die medicijnen niet betaalbaar voor mensen in ontwikkelingslanden. De mensen zouden ze gratis moeten krijgen< maar dat betekent dat westerse landen ze zouden moeten betalen< en daar hebben ze nou net geen zin in

Ten tweede zijn er nog veel meer andere problemen in ontwikkelingslanden. Deze problemen, zoals geweld en hongersnood, zijn belangrijker en moeten eerst opgelost worden. Maar ja, daar is ook geld voor nodig. De mensen in westerse landen geven al zoveel geld aan ontwikkelingslanden, dat ze geen zin hebben om nog eens geld voor de bestrijding van aids in die landen te geven.

Ten derde duurt het een hele tijd voordat iemand weet dat hij aids heeft, en dan is het al te laat, je kan er dan niks meer aan veranderen.

Conclusie: Het verstrekken van medicijnen tegen aids in ontwikkelinglanden is te duur om echt waar te maken. Bovendien zijn er nog teveel andere problemen in ontwikkelingslanden die ook geld kosten. En tenslotte kan je er niks meer aan veranderen als je echt aids hebt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.