Stewardess zijn

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 1769 woorden
  • 17 april 2018
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Opdracht 1

Het leven van een stewardess is heel afwisselend: de ene dag werk je 's avonds tot in de ochtenden of ineens de middaguren, laten we in de casus zeggen dat we vandaag om 03:00 tot 8:00 ochtends werken (een enkeltje).

01:00
Je wordt wakker en je hebt een vlucht naar Egypte toe, van wel 5 uur dus snel het bed uit en de douche in. na het douchen en je gebruikelijke dingen rijden we naar Schiphol toe, en niet vergeten je Paspoort! Anders kom je niet ver. Eenmaal op Schiphol leveren we onze koffers in bij het bemanning ’s centrum en mogen we onze zakgeld gaan ophalen.

02:00
Je moet 2 uur van te voren op werk zijn want dan bespreken we de dag door dat noemen we briefing. in een briefing bespreken we hoeveel mensen we aan boord hebben of we mensen met een bepaalde geloofsovertuiging die bepaald eten niet eet, of iemand met een allergie daar moeten we natuurlijk ook rekening mee houden. Ook bespreken we in welk toestel we zitten en wie en waar iedereen zijn of haar positie is.

02:30
We zijn net klaar met de briefing nu gaan we de rest van de bemanning ontmoeten. De piloten komen op dat moment ook van hun briefing hun briefing gaat over de koers, windkracht, route, bestemmingen etc. we maken even kennis met elkaar en overleggen nog een paar dingen en dan is het tijd om naar het vliegtuig te lopen. we controleren of alles er is zoals het eten en alle veiligheidspapieren we zetten de puntjes op de i en dan is het tijd….

03:00
We mogen eindelijk gaan Boarden!! We wachten bij de deur en we zien de eerste passagiers al lopen en we beginnen vriendelijk te lachen en zeggen goedemorgen. we kijken waar de passagiers zitten en wijzen hun de weg, en zo gaan we door tot de laatste passagier aan boord is. We controleren de bagage ruimtes of ze allemaal goed dicht zitten kijken of iedereen hun gordel om heeft en het tafeltjes ingeklapt is, en ook of de rugleuning op standaard staat. Dan laten we de demonstratie zien aan iedereen op dat moment is het vliegtuig aan het taxeren, wij mogen op dat moment niet zitten pas als de piloot zegt “cabin crew standby” dan mogen we gaan zitten we doen nog de aller laatste check bij iedereen en nemen dan onze positie in. De lichten gaan uit voor energie besparing en daar gaan we dan op naar onze bestemming.

03:20
We zitten nu al 20 minuten in de lucht het vliegtuig is op hoogte en koers dus de oren beginnen te suizen en de gordels mogen los. Veel mensen gaan naar de lavatory (toilet) we mogen ook gaan opstaan en beginnen in de cabine alles op de trolley (het karretje) te zetten, en dan gaan we langs de mensen en vragen wat ze willen drinken tussen door krijgen ze iets kleins erbij zoals wat warme nootjes en een warme natte doek voor je handen.

04:00
We zitten al een uur in de lucht de meeste mensen zijn aan het slapen of kijken een film op hun scherm. in de tussen tijd zitten wij gezellig bij te praten, slapen of wat te eten. De gordijnen tussen alle klassen gaan dicht vanwege de privacy van de mensen.

04:30
De meeste passagiers worden over een uurtje wakker dus is het tijd om alle maaltijden op te gaan warmen en de drankjes op de trolley te gaan zetten.

05:00
2 uur later wordt iedereen wakker de zon begint te schijnen en iedereen doet zen raampje omhoog en geniet van de mooie zon’s opgang maar houd rekening met de buurman of buurvrouw die kan er misschien wat minder van genieten. En daar komen wij met een lekkere ontbijtje langs en een glas drinken.

05:30
Nadat iedereen heeft gegeten komen we langs om alles op te halen en weg te gooien. Nadat we alles hebben opgehaald gaan we terug naar achteren en ruimen we achter alles netjes op. We komen daarna langs om te kijken of iemand iets nodig heeft, en dan lopen we weer terug naar achter.

07:00
Het is als 2,5 uur verder dus nog 1 uur voordat we gaan landen ook het stressvolste moment. we komen nog 1 keer langs met de trolly met drinken en dan is het hoogste tijd om te gaan beginnen met opruimen we gaan weer terug naar achteren en pakken het doosje met chocola en delen die uit in het vliegtuig. Dan als dat is gedaan gaan we naar achteren en gaan we alles controleren of alles goed vast zit voor de landing op dit moment houdt de piloot een toespraak over dat we over een half uur gaan landen en bedankt de mensen namens de maatschappij door te vliegen met KLM (of een andere maatschappij)

7:40
20 minuten voor de landing EINDELIJK! Maar nee hoor er valt nog veel te doen. Het lampje van de gordels gaat aan dus iedereen gaat weer terug naar zijn plek en doet zijn gordels om. Op dit moment komen wij weer langs om te checken of de bagage bakken allemaal goed dicht zijn, de mensen hun stoel op standaard heeft staan, de gordels om zijn, en natuurlijk of de tafels ingeklapt zijn en vast zitten.

Dit wil je ook lezen:

7:50
Nadat alles gecheckt is wordt er door de piloot weer gezegd “cabin crew standby” dan mogen we op onze plaatsen gaan zitten. Vaak wordt er ook door de piloot gevraagd of iedereen zijn of haar raampje opendoet.

8:00
YES! We zijn eindelijk geland maar we zijn er nog niet nee. Op dit moment is het altijd chaos mensen doen hun riemen al los en gaan al staan dus verzoeken wij iedereen om te blijven zitten met de gordels om. Het vliegtuig is aan het taxeren naar de Gate dat kan nog wel even duren.

8:10
We staan eindelijk stil maar mogen er nog niet uit de rem blokken worden voor de wielen gezet de motors moeten langzaam uitdraaien en natuurlijk de slurf moet nog aan het vliegtuig vast gemaakt worden of de bussen moeten komen (verschilt waar je land). Op dit moment staan er 2 stewardessen bij de deur en de rest voor in bij de cabine de deur gaat open en de passagiers staan al klaar om het vliegtuig te verlaten we begroeten iedereen en wensen hun een fijn verblijf.

Het werkstuk gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

8:10
We staan eindelijk stil maar mogen er nog niet uit de rem blokken worden voor de wielen gezet de motors moeten langzaam uitdraaien en natuurlijk de slurf moet nog aan het vliegtuig vast gemaakt worden of de bussen moeten komen (verschilt waar je land). Op dit moment staan er 2 stewardessen bij de deur en de rest voor in bij de cabine de deur gaat open en de passagiers staan al klaar om het vliegtuig te verlaten we begroeten iedereen en wensen hun een fijn verblijf.

8:30
Alle passagiers zijn weg en het vliegtuig is leeg wij zijn dus ook klaar voor vandaag we pakken onze handbagage en mogen het vliegtuig verlaten met de hele Cabin crew en de piloten.

9:00
We lopen met zen allen naar het cabin crew center melden ons af en worden we met een busje naar ons hotel gebracht. Daar verblijven we totdat we weer een vlucht terug naar Nederland hebben. Maar we zitten wel in het zonnige Egypte maar wij kunnen niet meer. we doen onze uniform uit en zoeken het fijne bedje op!

Dit was een halve dag van een stewardess een andere scenario is dat we net geland zijn en 2 uur de tijd hebben en dan weer terug naar Nederland gaan wij stewardessen mogen maar 14 uur achter elkaar werken daarna moet je slapen voor 1 uur, vaak de lange vluchten bv naar nieuw zeeland is 24 uur vliegen dan heb je ook een bed voor de Cabin crew. Ook voor de piloten zijn er vervangers vaak zitten in dit soort vluchten wel 5 piloten. Ook voor de piloten geld na 14 uur moeten ze een break nemen dit is voor de concentratie zodat ze geen fouten maken.

Dingen die mensen niet weten:

Vaak denken mensen dat wij stewardessen hier zijn om alleen het eten rond te brengen en voor de gezelschap (ook wel luchtserveersters genoemd) maar dat is voor een deel waar maar wij worden getraind om wel meer dan 500 passagiers hun leven te redden in een nood situatie.

WEETJES!!!

  • Natuurlijk mag een steward of stewardess overnachten in een hotel na een vlucht van tien uur. Een steward of stewardess kan bij aankomst van een lange vlucht echter ook ziek worden. Hij of zij mag dan niet meteen naar huis maar moet in het land van aankomst uitzieken. De steward of stewardess mag weer naar huis vliegen als hij of zij zich goed genoeg voelt om te gaan vliegen. Wanneer dat niet het geval is dan wordt de reis terug een passagiersvlucht
  • Voordat stewards en stewardessen gaan vliegen nemen ze kort voor de vlucht nog alle gegevens over de vlucht door in een briefingkamer. Tijdens deze briefing moeten ze een aantal vragen beantwoorden omtrent de vliegveiligheid. Daarbij is het belangrijk dat ze alle regels over veilig vliegen kennen. Weten ze een vraag niet, dan mogen ze naar huis en kan een collega het werk overnemen.
  • Een leuk weetje de piloten mogen nooit het zelfde eten of drinken dus ze krijgen alle 2 wat anders bijvoorbeeld de een eet een banaan en de ander een kiwi dat moet omdat als die banaan niet meer goed is dan word de ander ook ziek.
  • Als een vliegtuig landt nadat het gekaapt is, laten piloten de kleppen op de vleugels omhoogstaan. Dat is een teken dat er iets mis is.
  • Dit klink logisch, maar als op grote hoogte de druk in de cabine wegvalt, moet je binnen 15 tot 30 seconden je zuurstofmasker opzetten. Doe je dat niet, dan raak je bewusteloos.
  • Tenzij je water uit een flesje komt, kun je het het beste niet drinken. Het water in de wasbakken is behandeld met chemicaliën om te voorkomen dat er bacteriën in zitten.

Opdracht 2

A
In welke werkvelden kun je werken als Stewardess: je werkt in de luchtvaart als lucht of grond stewardess. Je kan bij verschillende maatschappijen werken

Welke eigenschappen heb je nodig voor Stewardess: Enthousiaste, hulpvaardige en positief ingestelde personalities. Ook moet je flexibel zijn het kan zomaar zijn dat je moet vliegen midden in de nacht.

B
Ben jij geschikt voor dit werk: ja ik ben zeker geschikt voor dit werk de eisen voldoe ik bijna allemaal ik heb ook de eigenschappen en motivatie voor dit werk.

Zou je willen werken als stewardess: ja het is altijd al mijn droom geweest om stewardess te zijn toen ik al heel klein was wist ik het al daarom wil ik ook in een dreamliner werken.

Opdracht 3

Over welke doelgroep gaat het?: Business en Recreatie

Met welke doel is deze doelgroep hier?: Business is hier voor zaken en recreatie is voor de mensen die op vakantie gaan

Welke disciplines werken hier?: sociaal conventioneel en ondernemend

Welke werkzaamheden worden hier verricht?: mensen van dienst zijn en veiligheid

Met welke doelgroep zou je het liefst willen werken?: ouderen en kinderen

Heb je een ander beeld van het beroep gekregen?: ja

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.