Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

steden vergelijken - Buenos Aires en Oslo

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vwo | 559 woorden
  • 11 juli 2007
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
31 keer beoordeeld

Kenmerken: Buenos Aires, Argentinië en Oslo, Noorwegen
1
atlas - Ligging in graadnet: BA: N=34,4O=58,2 O: N:59°56O:10°42 2 atlas - Site kenmerken-ligging-grondstoffen aanwezig. BA: Het ligt in een inham aan de Atlantische Oceaan. Er is in de stad een groot industriegebied. Ook er omheen is een industriegebied. O: Het ligt aan een inham aan de Oslofjord en er is veel bos en textiel, houtverwerkende, Elektrotechnische en metaal industrie. 3 atlas - Situation kenmerken-bereikbaarheid-Grondgebruik in omgeving-ligging ten opzichte van andere steden, stedelijk netwerk? BA: Er lopen verschillende(spoor)wegen vanuit de stad doordat het ook aan het water ligt is het goed bereikbaar. Er is akkerbouw zoals tarwe en maïs. Het ligt gunstig want het is aan de kust en de verbinding met andere steden is goed. O: Het is bereikbaar door boten en ook loopt er een spoor. Je kunt er ook komen via een autoweg. In de omgeving is veel bos en toendra, en ijzererts, scheeps-bouw, metaal, chemische en textiel industrie is er ook. Het is goed bereikbaar via het water maar als je uit een ander land komt is het wel lastig om er te komen want je moet varen of met de auto of trein en dat duurt lang. Het ligt ook helemaal in het noorden van Europa.
4 InternetOpbouw van de stad:Kenmerken van de ruimtelijke Geleding? BA: Het zakencentrum ligt volgens ons in het midden van de stad. In het noordelijke gedeelte zijn de huizen van de rijke mensen. En in het zuiden is er een industriegebied. O: In het zuiden is veel bos en verder is het wel een rijke stad. Er zullen wel arme bij wonen maar dat zullen er niet veel zijn. Het zakencentrum is ong. in het midden-zuiden. In het noorden de”gewone”burgers. 5 Internet - Kenmerken van verschil in welvaart binnen de steden BA: In de stad is er veel bodemverontreiniging en ook het water is niet fris zowel als in het industriegebied als in de rest van de stad. De meeste mensen urbaniseren naar de stad. De meeste mensen zijn toch erg arm. O: Er is veel welvaart omdat het een uitgestrekt land is en er in verhouding niet veel mensen wonen. De mensen verdienen veel. Het land is geschikt voor natuurliefhebbers, liefhebbers van actieve vakanties zoals bergsport, fietsen, kanoen, hengelen, wintersport, wandelen en gletsjertochten. Ook autorondreizen en cruises langs de fjordenkust wordt veel gedaan. 6 Atlas en Internet - Andere opvallende kenmerken
BA: Er worden verschillende talen gesproken in het land zoals Spaans, Italiaans en de Indiase talen. 95% van de bevolking kan lezen en schrijven en ook is de levensverwachting boven de 70 jaar. Je zou het niet verwachten maar deze percentages gaan over het hele land en je weet niet of iedereen die in de sloppenwijken ez. Woont hebben meegeteld. O: Het klimaat heeft sterke verschillen, dat heeft te maken doordat Noorwegen een uitgestrekt land is. Verder stroomt langs de kust de Warme Golfstroom, die het klimaat van Noorwegen belangrijk beïnvloedt. Zo is het in Noorwegen warmer dan andere gebieden die even hoog liggen als Noorwegen. Meer dan de helft van Noorwegen ligt boven 500 meter, en ongeveer een kwart van Noorwegen boven 1000 m. Aan de westkust, het fjordengebied, heerst een warm gematigd zeeklimaat met zachte en regenachtige winters. In het noorden heerst er en toendraklimaat. In het binnenland heerst er een landklimaat. In Noorwegen zijn middernachtzon en noorderlicht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.