Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen
Alle literatuurprijzen

Spanje

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 310 woorden
  • 10 maart 2013
  • 13 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.9
  • 13 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

SPANJE


Spanje is een land wat in het zuid-westen van Europa ligt. Omringende landen van Spanje zijn Frankrijk en Portgul en verder ligt Spanje aan de Middellandse Zee en de Atlantische oceaan. De inwoners van Spanje worden Spanjaarden genoemd en er zijn ongeveer 40 miljoen inwoners. Dat zijn heel wat meer inwoners dan in Nederland. 


Koning en regering


Spanje is net zoals Nederland een monarchie. Dit houdt in dat er een koning of koningin aan het hoofd staat. De koning van Spanje heet Juan Carlos I en hij is al koning sinds 1975. Verder is er ook een regering zoals we dat in Nederland kennen. Zij nemen het dagelijkse bestuur van Spanje op zich. Hierover kun je natuurlijk tijdens je spreekbeurt  vertellen.


Het klimaat


Spanje is veelal een warm land en er valt meestal weinig regen. Sommige delen van Spanje lijken op woestijngebieden door de hitte en de droogte. Maar dit is niet in heel Spanje zo. Er zijn namelijk ook delen van Spanje die wat frisser en natter zijn, zoals in de Pyreneeën.


Bergen


Spanje is een land vol bergen. Er zijn namelijk zes grote berggebieden te vinden in Spanje. De Pyreneeën is een bekend berggebied wat in het noorden van Spanje ligt. De hoogste berg van de Pyreneeën ligt in Spanje en is maar liefst 3404 meter hoog. De naam van deze berg is Aneto.


Slapen, eten en drinken


Van deze drie zaken houden Spanjaarden. Spanjaarden houden in de middag vaak een siësta wat ook wel een middagslaapje genoemd kan worden. Verder houden Spanjaarden van lekker eten en drinken en dat is begrijpelijk! En koken kunnen ze. Enkele bekende gerechten die in Nederland tegenwoordig ook vaak gegeten worden, zijn paëlla en tapas. Vraag tijdens je spreekbeurt Spanje of je medeleerlingen deze gerechten ook kennen?

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.