Spanje

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 310 woorden
  • 10 maart 2013
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
13 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

SPANJE

Spanje is een land wat in het zuid-westen van Europa ligt. Omringende landen van Spanje zijn Frankrijk en Portgul en verder ligt Spanje aan de Middellandse Zee en de Atlantische oceaan. De inwoners van Spanje worden Spanjaarden genoemd en er zijn ongeveer 40 miljoen inwoners. Dat zijn heel wat meer inwoners dan in Nederland. 

Koning en regering

Spanje is net zoals Nederland een monarchie. Dit houdt in dat er een koning of koningin aan het hoofd staat. De koning van Spanje heet Juan Carlos I en hij is al koning sinds 1975. Verder is er ook een regering zoals we dat in Nederland kennen. Zij nemen het dagelijkse bestuur van Spanje op zich. Hierover kun je natuurlijk tijdens je spreekbeurt  vertellen.

Het klimaat

Spanje is veelal een warm land en er valt meestal weinig regen. Sommige delen van Spanje lijken op woestijngebieden door de hitte en de droogte. Maar dit is niet in heel Spanje zo. Er zijn namelijk ook delen van Spanje die wat frisser en natter zijn, zoals in de Pyreneeën.

Bergen

Spanje is een land vol bergen. Er zijn namelijk zes grote berggebieden te vinden in Spanje. De Pyreneeën is een bekend berggebied wat in het noorden van Spanje ligt. De hoogste berg van de Pyreneeën ligt in Spanje en is maar liefst 3404 meter hoog. De naam van deze berg is Aneto.

Slapen, eten en drinken

Van deze drie zaken houden Spanjaarden. Spanjaarden houden in de middag vaak een siësta wat ook wel een middagslaapje genoemd kan worden. Verder houden Spanjaarden van lekker eten en drinken en dat is begrijpelijk! En koken kunnen ze. Enkele bekende gerechten die in Nederland tegenwoordig ook vaak gegeten worden, zijn paëlla en tapas. Vraag tijdens je spreekbeurt Spanje of je medeleerlingen deze gerechten ook kennen?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.