Spanje

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 411 woorden
  • 23 maart 2010
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 5
18 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Spanje

De hoofstad van Spanje is Madrid.
Madrid ligt: 40,23 graden noorderbreedte en 3,43 graden westerbreedte. De stad ligt ongeveer 700 meter boven het zeeniveau. In Madrid heb je veel dingen om naar toe te gaan zoals winkels & musea's.
In Spanje zijn er grote klimaatsverschillen. Het binnenland heeft een landklimaat. De tempratuur in de zomer is daar gemiddeld 24 graden en in de winter gemiddeld 2 tot 4 graden. Aan de kust is het in de zomer gemiddeld 40 graden en in de winter kan de tempratuur komen tot gemiddeld -10 graden. Dat is dus een steppeklimaat. Spanje ligt tussen de 600-1200 meter hoog. De paar van de gebergten die in Spanje liggen zijn: Pyreneeën, Picos de Europa, Spaanse hoogvlakte, Sierra Nevada, Tenerife, Betische Cordillera, Kastiliaans Scheidingsgebergte, Cantabrisch gebergte, Iberisch Randgebergte.
Spanje heeft een afwisselende plantengroei. Er zijn er meer als 100 dit zijn er een paar: rozemarijn, lavendel. In Noord - Spanje komen vooral loofbossen voor. Een paar soorten delfstoffen zijn: koper, goud, ijzer, lood, zilver en zink. Een paar rivieren zijn: Duero, Taag, Guadiana. De zeeën waar Spanje aan grenst zijn: Middellandse zee, Cantabrische zee ( zuidelijk deel golf van biskaje ) en de Atlantische oceaan.
De oppervlakte van het land is: 505.992 km en de oppervlakte van Nederland is: 41.528 km dus Nederland past 12x in Spanje. Dat waren de gebiedskenmerken.

De officiele taal is Spaans. Het geloof waar de meeste mensen in geloven is rooms-katholiek. Maar je hebt ook het Jodendom en de Islam. Een typisch Spaans gerecht is: paella of tapas. De paar standaard feesten zijn:

1 januari Nieuwjaar
6 januari Driekoningen
1 mei Dag van de Arbeid
25 december Kerstmis

Spanje is in 1986 lid geworden van de Europese Unie. In 1999 hebben ze de peseta ingeruild voor de euro en in 2002 zijn de euro en bankbiljetten ingevoerd. Een groot voordeel was voor Spanje dat je er ook Engels kan praten en dat ze je dan verstaan. Nu ga ik wat vertellen over het Toerisme.
Het toerisme in Spanje maakt een deel uit van de inkomsten van het land. In 2000 was er een record aantal toeristen namelijk 48 miljoen uit het buitenland. Het stierenvechten trekt ook toeristen. De meeste toeristen die komen uit: Frankrijk - Italië - Nederland - Duitsland & Groot-Brittannië. De meeste toeristen gaan naar Spanje om het Barcelona stadion te bezoeken en verschillende soorten musea en nog veel meer. Een ander onderdeel dat in Spanje belangrijk is is de handel. Dat maakt een groot deel uit van de inkomsten van het land. De handel met Nederland is in 2008 toegenomen.

REACTIES

N.

N.

heel kort
dus ik heef het een 4,6

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.