Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Snelle bevolkingsgroei in India

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vwo | 464 woorden
  • 6 december 2001
  • 149 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
149 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie
Snelle bevolkingsgroei In India is de op een na grootste bevolkingsconcentratie ter wereld. India heeft ongeveer 1 miljard inwoners. En dit aantal groeit ook nog eens met 1,64% per jaar. In rijke landen zoals in Nederland groeit dit aantal met veel minder procent. In de rijke landen liggen de geboortecijfers ongeveer tussen de 10 en 15 en het sterftecijfer is ongeveer 10. In de arme landen liggen de geboortecijfers ongeveer tussen de 25 en 30 en het sterftecijfers ongeveer 12. In de grafiek hieronder zie je de bevolkingsgroei van rijke en arme landen. Maar hoe komt dit geboortecijfer in de arme landen zoals India nou zo hoog? De snelle bevolkingsgroei heeft voor een groot deel te maken met armoede. Veel mensen hebben niet genoeg geld of kennis om geboortebeperking toe te passen. Er zijn wel al veel hulporganisaties bezig om de mensen goed voor te lichten. Vaak delen ze gratis voorbehoedsmiddelen uit, maar tot nu toe heeft dit weinig resultaat. Voor mensen uit de arme landen is veel kinderen juist handiger dan weinig kinderen. Drie redenen waarom ze veel kinderen handig vinden: „« In die gebieden gaan kinderen niet naar school, maar werken ze al op zeer jonge leeftijd. Dit is inkomen voor de ouders. Hoe meer kinderen, des te meer inkomen. „« Kinderen kunnen dienen als kracht. Ze helpen mee in het huishouden, om water te halen, of bijv. eten te zoeken. „« Als je later oud bent, moeten je kinderen voor je zorgen. In die landen kennen ze geen AOW of pensioen. Dus hoe meer kinderen je hebt, des te beter je het later op je oude dag hebt. Ze zeggen wel eens ¡§Armoede maakt veel kinderen¡¨, maar ze zeggen ook ¡§Veel kinderen maakt armoede¡¨. Dit laatste zal ik nu wat verder toelichten. Het gemiddelde inkomen groeit heel langzaam door de snelle bevolkingsgroei. Om de welvaart in een land groter te maken moet je meer produceren oftewel je BNP per hoofd moet omhoog. In India gaat de welvaart wel omhoog, ze hebben meer geld maar ze moeten het ook onder meer mensen verdelen. Het heeft dus haast geen effect. Maar wat is dan wel de goede oplossing voor het grote probleem in India? Daar zijn we tot vandaag de dag nog steeds niet over eens. In China hebben de een-kind-wet ingevoerd. Deze heeft wel tot wat vermindering van de bevolkingsgroei gezorgd. Maar of deze wet ook in India effectief zal zijn weet ik niet. Ik denk dat het minder goed werkt dan in China, omdat het merendeel van de kinderen in China wel naar school gaat en in India niet. Dus ik denk dat ouders het niet echt veel kan schelen of alleen hun eerste kind naar school gaat. Ik hoop dat men snel een oplossing vindt, want als het aantal inwoners zo snel blijft doorgroeien dan wordt India alleen nog maar armer.

REACTIES

M.

M.

ik vindt het een top stuk en het komt erg goed van pas
thanx
michelle bos 2 vmbo-t

20 jaar geleden

L.

L.

heej suzanne, ik ben ook bezig met een werkstuk over india en ik had een vraagje of je mss nog wat websites weet waar ik mijn informatie kan weghalen. Bedankt nog voor jou info ik heb het goed kunnen gebruiken. ik hoop dat je reageert.

doeggies (K) lucienne

19 jaar geleden

Y.

Y.

thanx voor je werkstuk ik heb er een 8,9 voor gehaald en nogmaals bedankt!

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.