Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Overstroming Bangladesh

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 350 woorden
  • 16 november 2001
  • 270 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
270 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

Algemene informatie: Bangladesh ligt in het zuiden van Azie, en is grotendeels omgeven door India. Een klein stukje grenst aan Birma. De oppervlakte is 144.000 km groot en om precies te zijn
Is het 143.998 km groot dus dat houdt in dat het best een groot land is. En het land telt ongeveer 122,7 miljoen inwoners. Er stromen een flink aantal rivieren door Bangladesh bijvoorbeeld: Ganges en de Brahmaputra. En de hoofdstad is Dhaka waarom zijn er zo vaak overstromingen?: Dat zit zo als je zo even naar plaatje 2 kijkt zie je dat Bangladesh als het ware in een soort trechter ligt. Daardoor vangt die trechter alle golven op en splesjt over Bangladesh. Er kan ook een andere reden zijn, en dat is de regen. Als er regen komt is dat vaak uit de zee. En het is al vaak warm in Bangladesh dus daarom ook veelmeer regen. De regen komt vaak nooit ver. Want Bangladesh is omringd door hele hoge gebergte. En daar valt al die regen tegenaan. En glijdt zo Bangladesh door. Hoe kan die stroming dan eigenlijk doorspoelen in Bangladesh? Dat komt zo je hebt natuurlijke factoren en menselijke factoren. Menselijke factoren zijn dat de mensen daar vrolijk al die bomen hebben zitten kappen. Zie plaatje 4 en 5 daarom heeft de grond geen goede houvast meer wanneer er een flinke regenbui komt. Je zou het kunnen vergelijken met de duinen en de planten die er allemaal opgroeien. Maar in ieder geval gaan we weer verder. Als er dan zo`n regenbui komt kan al die grond dat water niet meer opnemen, en spoelt weg. Al die grond komt in de rivier bedding. ( de bodem van de rivier ) Daarom wordt de rivier steeds ondieper en stroomt telkens over. Hoe vaak zijn er eigenlijk echt van die grote overstromingen en hoeveel slachtoffers?

Hier is een mooi tabel waar het allemaal in staat: Overstromingen van rivieren

Jaar Land Rivier Dodental 1824 Rusland Neva 10.000
1887 China Huang He 1 miljoen
1913 VS Ohio 500
1931 China Chang Jiang 1 miljoen
1933 China Huang He 3 miljoen
1938 China Huang He 3-4 miljoen
1948 China Min 3500
1954 China Chang Jang 30.000
1976 VS Big Thompson 139
1988 Bangladesh Garges/Brahmaputra 1000
1998 China Yangtze 3000

REACTIES

I.

I.

WOW dir werkstuk is zoooo goed man!!!
RESPECT!!!!!

10 jaar geleden

P.

P.

hoe dom kun je zijn?
Dit werkstuk staat vol onzin!
Ik heb weerkunde gestudeerd dus ik kan het weten!
het land telt 400 miljoen inwoners dus dat klopt niet en nog veel meer!
Jij hebt duidelijk alleen op slechte sites gekeken!
Schaam je diep!
Gegroet
PROFESSOR JAAP

P.S.
Let op je spelling
gesplasht schrijf je niet als geslesjt!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.