New York en Utrecht leefbaarheid

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 809 woorden
  • 5 juni 2006
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 6
23 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Hoe leefbaar is Utrecht in vergelijking met New York?

INHOUDSOPGAVE Inleiding
Geografisch beeld van Utrecht
Geografisch beeld van New York
Deelvraag 1 t/m 6 van Utrecht (zie inleiding) Deelvraag 1 t/m 6 van New York (zie inleiding) Conclusie
Bronvermelding

INLEIDING Wij moesten voor dit verslag 2 steden kiezen. Zoals u heeft kunnen zien op de voorpagina zijn dat geworden utrecht (1 van de grote 4) en New York ( de buitenlandse stad die we moesten kiezen). Over Utrecht konden wij alle deelvragen makkelijk beantwoorden. Maar bij New York was het moeilijker, toch is het ons gelukt. Verder moesten wij deelvragen bedenken. De hoofdvraag hoefde niet want die stond al vast. De hoofdvraag: Hoe leefbaar is Utrecht in vergelijking met New York? De deelvragen: 1. Hoe is de stad opgebouwd? 2. Zijn er voldoende voorzieningen? 3. Is er weinig verkeersoverlast? 4. Word de stad goed onderhouden? 5. Heeft de stad een schoon milieu? 6. Voel ik me veilig in de stad?

GEOGRAFISCH BEELD VAN UTRECHT

Ligging De stad Utrecht ligt in de provincie Utrecht, en is ook de hoofdstad van de provincie. Heeft spoor en weg verbindingen met alle delen van het land vanwege haar centrale ligging. Ligt op 5.1 O.L. 52.05 NB.

Bevolkingskenmerken -Inkomen
in 1997 kon elke inwoner gemiddeld van zijn inkomen 10 000 – 11 000.

-Bevolkingsgroei In 1986 – 1998 groeit de bevolking in De Provincie Utrecht bij 4000. Gemiddelde jaarlijkse groei van de bevolking, in een provincie is 1000 inwoners.

-Bevolkingsdichtheid In Utrecht wonen er gemiddeld 4800 of meer op een km2.

-Inwoners en oppervlakte 96.2 km² en 265 duizend inwoners .

Gebiedskenmerken -Recreatie
Er zijn vooral in Utrecht veel musea en historische bouwwerken. De bezoekers per jaar zijn gemiddeld 200 000 – 500 000.

-Grond soort De grond bestaat voornamelijk uit lichte rivier klei en zware rivier klei.

-Hoogte Ligt net als Amersfoort ongeveer 5 meter boven de zeespiegel.

-Bebouwd Het is een stad, helemaal bebouwd.

-Klimaat en wind snelheid Het gemiddelde jaar temperatuur is 9.5- 10,0 Celsius en wind snelheid gemiddeld per jaar is 4-5 meter per seconden.

GEOGRAFISCH BEELD VAN NEW YORK

ligging: -absolute ligging is 41graden NB 74graden WL

-relatieve ligging: ligt ten oosten van Pittsburgh, ten noordoost van Philadelphia en ten zuiden van Albany

Bevolkingskenmerken: -Inwoners
16.5 miljoen inwoners
AK boek

Dit wil je ook lezen:

Gebiedskenmerken -klimaat: wisselvallig, vochtig landklimaat, met het gehele jaar door matige neerslaghoeveelheden

-Bebouwd Het is een stad helemaal bebouwd

-recreatie: In New York is veel recreatie zoals parken. stadions, stranden

ANTWOORDEN OP DE DEELVRAGEN VAN UTRECHT 1. de stad is een ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur, onderwijs, voorzieningen en recreatie, de grote stad heeft een sociale samenhang in de wijken. 2. Ja, er zijn veel voorzieningen, want er zijn veel site ’s die er naar le iden. 3. De verkeersoverlast wordt mede mogelijk gemaakt door de hoeveelheid snelwegen die er langs liggen, en door het gemiddelde aantal die er rijden, dat zijn er per werkdag wel meer dan 100000! Er zijn ook 5 files uit de top 10 van files geweest, dus de verkeersoverlast is best groot! 4.Ja, de stad wordt goed onderhouden, door de reinigingsdienst van Utrecht, en er worden ongeveer 3000 straten schoongemaakt, en nog veel meer! 5. De stank overlast is daar best groot want het is meer dan het gemiddelde stankoverlast. De luchtvervuiling is daar niet eens zo groot en er zijn weinig stervende bossen daardoor. De milieu kwaliteit is daar niet echt zo goed want verzuring, verdroging, vermesting en verspreiding zijn daar best gevaarlijk. De milieu kwaliteit van 1990 t/m 2010 zal daarbij de verwachtingen worden dat het niet veel zal veranderen. 6.Utrecht is een project aangegaan, dat Utrecht veilig! heet. Dit doet Utrecht, om de criminaliteit te verminderen. In 2003 daalde de criminaliteit in Utrecht spectaculair met 20 procent ten opzichte van 2002. In 2004 is dat opgelopen tot bijna 30 procent.

ANTWOORDEN OP DE DEELVRAGEN OVER NEW YORK

1. ? 2. U kunt genoeg doen in New York, op internet kun je genoeg vinden over uitstapjes, musea, winkelen, en de bezienswaardigheden. 3. De verkeersoverlast in New York is best groot want er zijn voor een groot deel van de tijd veel verkeersopstoppingen en het is een grote stad en soms zijn daar de wegen veel te klein. 4. de stad new york word goed onderhouden want er is niet zoveel afval op de straat
5. Het milieu in Newyork eigenlijk redelijk goed want er wordt uitstekende aandacht besteed aan de gezondheidszorg van de mensen. Er is weinig afval op straat maar door het grootte aantal auto’s kan er stankoverlast en veel luchtvervuiling zijn
6. Berovingen in New York zijn er regelmatig. Dus het ligt eraan of u van berovingen houd?!

CONCLUSIE Wij zijn tot conclusie gekomen dat • in New York het milieu beter is dan in Utrecht • in Utrecht meer op uw veiligheid gelet word • er bij beide steden niet veel op voorzieningen aan te merken valt • de verkeersoverlast ook niet veel uitmaakt • de steden allebei worden onderhouden

Dus, dit betekent dat het zo ongeveer wel gelijk ligt. Het ligt er dan natuurlijk aan of u meer van milieu of veiligheid houd!

BRONVERMELDING Siteswww.newyork.nlwww.utrecht.nlwww.google.nl

Boeken grote bosatlas editie 51 en 52
Aardrijkskundeboek

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.