Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

FrankrijkHet waarlijk grootste verleden van de ‘Grande Nation’zal wel de oorzaak zijn van het onafhankelijke, eigenzinnige standpunt dat veel Fransen internationale vraagstukken zo graag innemenHoewel Frankrijk qua oppervlakte een van de grootste landen van de Sowjetunie na,stellen veel mensen het land op een lijn met de metropool > (Parijs).

Dit is het logische gevolg van een eeuwenlang centralistisch bestuur, waardoor het openbaare

Leven volledig op de hoofdstad word geconcentreerd.In de hele wereld kent men de schitterende Champs-Elysées, Het museum van het Louvre

De Eiffeltoren,de kathedraal van Notre-Dam.

En door Napoleon opgerichte Arc de Triomphe.

Het zijn de verbrekende symbolen, niet alleen van Parijs, maar van heel Frankrijk van een zelfbewuste natie,een grote,maar ook een glorieuze mogendheid.

Het Frans is altijd nog een wereldtaal, die bijna in alle landen wordt gesproken.

In de vroegere Franse Koloniën in Afrika, America en Azië bleef de franse taal gehandhaafd als de taal van de overheid ,het zakenleven en de beoefenaren van kunsten en wetenschappen.

Voor 90 miljoen mensen is de franse taal een moedertaal,en nog eens 150 miljoen mensen spreken regelmatig de taal van het land waarvan zij ooit een kolonie zijn geweest.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

GEINTJE !
ik had er een 9.2 voor !

Dank je wel
Groetjes

16 jaar geleden

H.

H.

ik vond het een klein werkstuk voor 2mavo

15 jaar geleden