De Dominicaanse Republiek

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 244 woorden
  • 26 oktober 2016
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Inleiding
Ik heb de Dominicaanse Republiek gekozen als onderwerp voor mijn werkstuk, omdat ik het een mooi land vind en het lijkt me heel interessant land. Ik heb de informatie van een vriend, die uit de Dominicaanse Republiek komt.

Eten en drinken
Dominicanen eten als ontbijt, diner en ook op andere momenten zoete ananas, passievrucht, papaja en banaan. Ook eten ze mango, maar dat is seizoensgebonden. Tijdens de lunch eten ze vooral combinaties van rijst, bonen en vlees. Typisch Dominicaanse gerechten zijn o.a.: 'La Bandera Dominica', het nationale gerecht; 'Sancocho', een feestelijke stoofpoot van 7 soorten vlees; 'Habichuelas con dulce', een paasgerecht van zoete bonen; 'Mangú', een ontbijtpuree van bakbanaan; 'Mondongo', een stoofpoot van groenten en rundermaag; 'Chen chen', een maïspudding uit het zuidwesten van het land; 'Casabe', cassavebrood; 'Salsa criolla', een saus op basis van groenten en 'Mala Rabia', een nagerecht van aardappels en vruchten. Dranken die populair zijn in de Dominicaanse Republiek, zijn o.a.: Rum (Brugal is het bekendste merk); Mamajuanan, een lokaal wondermiddel op rumbasis; bier, het liefst ijskoud geserveerd en milkshakes met vers fruit.

Godsdienst
De meeste inwoners van de Dominicaanse Republiek zijn katholiek. Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, mag zich reeds sinds 1511 bisschopszetel noemen. Later, in 1545, werd de stad benoemd tot aartsbisdom van de Nieuwe Wereld.
     

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.