Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Phoenix1: De Socratis patientia

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • Klas onbekend | 142 woorden
  • 12 oktober 2001
  • 134 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
134 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Phoenix 1: 10.3 De Socrates patientia
Over het geduld van Socrates
Xanthippe, de vrouw van de filosoof Socrates, is een twistzieke en eigenzinnige vrouw. Xanthippe snauwt Socrates dikwijls heftig toe en kwetst hem met vele hevige woorden. Daarom verlaat Socrates, die niet opgewassen is tegen de storm van woorden, het huis. Met afhangende oren gaat Socrates het huis uit en gaat rustig voor de deur zitten. Maar op een bepaalde dag gaat Xanthippe naar boven naar de slaapkamer, opent het venster en giet vandaar een pot vol stinkend vocht uit tegen Socrates. Maar hij beweegt helemaal niet door die regenbuien hij begint zijn kledij en zijn gelaat af te wassen. Twee mannen, die voorbijgaan, zien de onbeschaamde vrouw en de rustige man en ze zeggen tegen elkaar: "Hoe is dit kunnen gebeuren ?" Maar Socrates antwoordt hen: "Meestal regent het wanneer het veel heeft gedonderd."

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.