ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

3.10 Ariadnae filum (De draad van Ariadne)
De geschenken van Daedalus
Ariadne gaat naar Daedalus, de architect van het labyrint. Waarom gaat de dochter van de koning naar Daedalus? ‘Jij’, zegt ze, ‘jij bent de architect van het labyrint. Jij kunt toch wel de weg door het labyrint wijzen?’ Daedalus antwoordt niet, maar hij geeft een lange draad en een zwaard. Ariadne gaat naar de gevangenis en geeft de geschenken van Daedalus aan Theseus.
Naar het labyrint
De volgende dag leiden de soldaten van de koning de bange jongemannen en de bange meisjes naar het labyrint en ze sluiten hen daar op. Daarom zijn de jongemannen en de meisjes zeer bang. Ook Theseus gaat het labyrint binnen en wikkelt de draad van Ariadne af. Zo kan hij altijd de uitgang vinden.
In het labyrint
Uiteindelijk vindt Theseus in het midden van het labyrint de Minotaurus. Dadelijk grijpt hij het hoofd van de Minotaurus en hij doodt hem met zijn zwaard. Daarna grijpt hij de draad en vindt hij de uitgang van het labyrint.
Eind goed, al goed?
Theseus en de jongemannen en meisjes kunnen uit het labyrint buitengaan. Op dat moment roept Theseus Ariadne. Ariadne hoort de vrolijke stem van Theseus en ze is zeer blij. Daarna vluchten Theseus en Ariadne naar het schip en ze verlaten Kreta. Nooit meer moeten de Atheners zeven jongemannen en zeven meisjes naar Kreta zenden!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.