Minerva, Gradus Sextus (Menaechmi)

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • Klas onbekend | 222 woorden
  • 19 februari 2000
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
40 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Gradus Sextus

Menaechmus Secundus komt intussen met zijn slaaf Messenio in de haven van Syracuse aan. Hij is al jaren op zoek naar zijn tweelingbroer en onderneemt nu een laatste poging.

1 Men.S. : Er is geen groter genoegen voor zeelui, Messenio, dan wanneer
2 zij vanop de zee in de verte land zien. 3 Mes. : Er is nog een groter genoegen ,Menaechmus, wanneer een zeeman
4 die aankomt en zijn eigen land ziet. Je bent een goed meester en leider, 5 maar waarom komen we nu naar Syracuse? 6 Men.S. : Ik zoek mijn bloedeigen tweelingbroer. 7 Mes. : Dit is het zesde jaar, sinds we voor deze zaak moeite doen. 8 Het Donaugebied, Spanje? Marseille, Illyrië, de hele Adriatische zee, 9 het exotische (vreemde) Griekenland en alle Italiaanse kusten, 10 hebben we rondgevaren. Als je een naald zou zoeken, dan zou je die naald allang
11 gevonden hebben. Wij zoeken een dode mens tussen de levenden. 12 Men.S. :Nooit hou ik op mijn broer te zoeken, tenzij ik zeker
13 ben dat hij dood is. 14 Mes. : Je zoekt een knoop in een rietstengel. Waarom keren wij niet terug naar
15 de stad Rome? 16 Men.S. : Dit wil ik niet, ik wil liever mijn broer zoeken. Maar jij, zwijg! 17 Mes. : Door dit woord weet ik dat ik een slaaf ben. 18 Hij kan niet méér zeggen met (zo) weinig woorden. 19 Toch kan ik niet zwijgen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.