Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Hannibal ad portas

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • 3e klas havo | 215 woorden
  • 20 maart 2019
  • 84 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.3
  • 84 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Hannibal ad portasNadat Hannibal makkelijk de Pyreneeën had overgestoken, bereikte hij de Alpen met zijn leger en lastdieren waaronder zelfs olifanten. De onderneming van Hannibal was reusachtig en zeer moeilijk: want daarvoor had niemand ooit de bergen met een leger overgestoken. Bovendien maakten de hoge bergen en de massa sneeuw de Cartaagse soldaten zelfs meer bang. Maar nadat Hannibal zijn troepen haf aangespoord, begon de troep bij het eerste licht verder te gaan. Na negen dagen bereikten ze via moeilijk begaanbare paden en omwegen eindelijk de hoogste top, waar aan de soldaten die vermoeid waren door het werk gedurende twee dagen rust gegeven werd. Een hevigere sneeuwval deed echter een grote angst terugkeren. De troep ging lusteloos door geheel met sneeuw bedekte plaatsen verder en de wanhoop was op de gezichten van allen zichtbaar. Toen Hannibal bij een plaat waar een lang en een breed uitzicht was, beval hij zijn soldaten halt te houden. Terwijl hij de Italiaanse vlakte rondom de Po toonde, zei hij: “Nu klimmen jullie over de muren niet alleen van Italië maar ook die van de stad Rome; weldra zullen jullie kunnen afdalen en marcheren in de vlakte met enkele veldslagen zullen jullie de hoofdstad van Italië in jullie hand en jullie macht hebben.”


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Marie

Marie

goede vertaling alleen wel wat schrijffouten :)

1 jaar geleden