Xenofoon : Oeconomicus

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • 4e klas aso | 218 woorden
  • 18 oktober 2012
  • nog niet beoordeeld
  • Cijfer
  • nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor je werkstuk, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Gooi jij een week lang zo min mogelijk weg of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie! 

Check alle challenges!

Xenofoon : Oeconomicus 


De koningin van de bijen, die in de korf blijft laat niet toe dat de bijen werkloos zijn, maar ze zendt hen weg naar het werk zij die buiten moeten werken. En ze kent en ontvangt dat wat ieder van hen brengt. En ze bewaart de dingen totdat het nodig is te gebruiken. Wanneer het seizoen om het te gebruiken gekomen is, verdeelt ze aan elk het rechtvaardig < deel>. 


De vrouw, het zal nodig zijn dat ze die dingen doet. Het zal nodig zijn dat je, zoals ik gezegd heb, binnenin blijft en dat je deze wegzendt, voor wie er werk is voor/van de slaven. Er moet door jou gepast worden op hen, door wie er binnenin werk moet verricht worden. En de dingen die binnen gebracht worden moet door jou ontvangen worden. Er moet door jou verdeeld worden al wat daarvan moet uitgegeven worden.Er moet vooraf nagedacht worden ( door jou ) over al wat moet overblijven en er moet opgepast worden dat de uitgave die weggelegd wordt voor een jaar niet uitgegeven wordt in een maand. En wanneer de wol voor jou binnengebracht wordt, moet er opgelet worden ( door jou ) dat er mantels ( van ) gemaakt worden. En er moet opgelet worden ( door jou ) dat het droge graan mooi weggelegd wordt.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.