Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Ergon 30 ARGO

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • 2e klas vwo | 171 woorden
  • 6 april 2020
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
22 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie

De Minotaurus is een mensen etend monster op Kreta. Daar bewaakt het monster het labyrint van Minos, de koning. Hij neemt voedsel voor de Minotaurus uit Athene: het volk van Athene is verplicht om iedere 9 jaar 7 dochters en 7 zonen te geven. Iedere negen jaar vaart een schip weg uit de haven, en is het verdriet zeer groot in de stad Athene.

En Theseus, een held, helpt het volk van Athene: hij is met een kind naar Kreta gekomen. Daar verwondert Ariadne, de dochter van Minos, zich erg over de held. Door liefde helpt zij hem: ze geeft hem een draad. Met de draad is het mogelijk voor de held om de uitgang te vinden.

Sommigen gaan met Theseus de doolhof binnen, andere kinderen zijn bang. Ze horen weliswaar het gebrul van de Minotaurus, maar zien het monster niet. Plotseling valt de Minotaurus hen aan. Theseus weert het monster af. En het gevecht is verschrikkelijk, tenslotte doodt de held de Minotaurus. Zo red hij de kinderen en het volk van Athene. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.