Alcaeus

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • Klas onbekend | 260 woorden
  • 5 juni 2009
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
3 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview

1. Hymne aan de Hebrusrivier:

Hebrus, mooiste van de rivieren, jij stort je bij Aenos, in de schuimende zee bruisend doorheen het Tracische land. En vele jonge meisjes bezoeken je (...) van je dijen met zachte handen, ze wordt betoverd (...) goddelijk water als zalf.

2. Drinkliederen
a. Wijn en waarheid
Wijn, mijn lieve jongen en waarheid. Want wijn is immers een doorkijkgat van de mens, nu moet men zich bedrinken en stevig drinken aangezien Mursilos gestorven is.

b. Kransen
Plaats dille rond jullie halzen en vervlochten kransen en giet zoete mirre over onze borst.


c. Drinklied
Laten we drinken! Waarom wachten we op de lampen, heel kort is de dag, grijp de grote versierde drinkbekers, vriendje, want de zoon van Zeus en Semele gaf de zorgen verdrijvende wijn aan de mensen, en schenk 1 of 2 maten in vol tot aan de rand, dat de ene beker de andere aanstoot!

d. Drinklied voor Bykchis
Men moet zijn ziel niet overgeven aan leed, want we winnen er niets bij door te treuren, o Bacchus, het beste van de geneesmiddelen is door wijn te drinken en dronken te zijn.

3. Winter
Zeus laat het regenen, uit de hemel ontstaat een grote storm, de waterstromen zijn bevroren (...) Vanwaar (...)
Overwin de winter, steek het vuur aan en meng gul honingzoete wijn.

4. Zomer
Spoel je longen met wijn, want de ster maakt een kringloop, en het weer is lastig, en alles verdort door de hitte, en zoet vanuit het loof weerklinkt een krekel en de distel staat in bloei; nu zijn de vrouwen zeer lastig en de momenten zwak, aangezien Sirius het hoofd en de knieën verdort.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.