Dossier 1, doc 1

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • 4e klas vwo | 283 woorden
  • 7 oktober 2001
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
37 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Een streep is te dichtbij, twee strepen is veiligheid.

Op de snelweg, hangt de veiligheid erg vaak af van de snelheid en de afstand tussen de voertuigen die voor en achter u rijden. Het is makkelijk om uw snelheid te controleren, die laat zich zien op de teller, maar de schatting van de veilige afstand is niet altijd makkelijk.

Vandaag de dag, is het hele wegennet voorzien van een genormaliseerde markering op het wegdek, zodat u, op elk moment en wanneer u wilt, de afstand die u scheidt van het voertuig voor u, zou kunnen controleren.

De streep van veiligheid. Deze signalisering scheidt de rechter rijbaan van de vluchtstrook. Het volstaat om twee strepen te tellen tussen u en het voertuig voor u om op de goede afstand te zijn: een streep is te dichtbij, twee strepen is veiligheid. Dus niettemin in geval van verminderd zicht door ruw weer (regen, mist), zal u altijd een herkenningspunt hebben.

De afstand van veiligheid is: -de reactietijd van het aanblik van de remlichten van het voertuig dat u voorgaat. (1 sec) -de speling van veiligheid om de schok in geval van een plotselinge stop van het voertuig dat u voor u vindt te vermijden. (1 a 2 sec)

In geval van slecht weer
Als u door mistig weer, slechts een enkele streep waarneemt, dan geeft dit aan dat het zicht niet meer dan 50 meter bedraagt. De snelheid, in dat geval, is gelimiteerd tot 50 km per uur. Bij veel verkeer of ruw weer hebben de automobilisten de neiging hun onderlinge afstand te verkleinen. Het is juist op die momenten dat men het meest oplettend moet zijn en een goede afstand moet bewaren. De markering op het wegdek helpt u hierbij.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.