1. Ken Livingstone, Anneka Rice en Steve Davis zijn uit; Sean Connery, Naomi Campbell en Brad Pitt zijn in. Het wasachtige maar altijd veranderende gezicht van Madame Tussaud’s maakt het Groot Brittanië’s grootste entree vragende toeristenattractie van afgelopen jaar, volgens de statistieken die gisteren zijn gepubliceerd door de BTA. De eeuwigdurende aantrekkingskracht van wat in essentie een Victoriaanse kermis attractie is, met als toegevoegd ingrediënt, knuffelbare helden, heeft het een fractie voor het Alton Towers pretpark gebracht, die de afgelopen 5 jaar vooraan stond.

2. Britten, waarvan de meeste Tussaud’s wel eens in hun jeugd bezocht hebben, neigen om het te zien als nogal verlopen, de beelden vertonen geen gelijkenis met de werkelijkheid, en de Chamber of Horrors is een lachwekkende parodie op angst. Maar ja, weinigen van ons komen oog in oog te staan met de echte koningin, de echte Nigel Mansell, of de echte Beethoven. ‘Onze aantrekkingskracht is dat gewone mensen beroemdheden kunnen ontmoeten, met ze praten en met ze op de foto kunnen,’ zei een woordvoerster van Tussaud’s. Slimme marketing heeft Tussaud’s geleerd de touwen die ooit de wassen beelden beschermden weg te halen, zodat mensen ze nu kunnen aanraken, er naast kunnen staan of er zelfs ruzie mee kunnen maken als ze daar de bui voor hebben. ‘Ze kunnen Brad Pitt kussen, Saddam Hussein wurgen, of Chris Evans vertellen dat hij een verschrikkelijke disc jockey is,’ zei de woordvoerster.

3. Buiten het Baker Street museum, stonden gisteren de rijen zoals altijd rondom het blok.
En eindeloze bussen van continentale afkomst leverden toeristen af die bereid waren 8,95 per persoon te betalen.
Een snelle tocht langs de beelden, liet zien dat er een veel gruwelijker is dan de Chamber of Horrors. Een actuele afbeelding van wijlen Diana, prinses van Wales omringd door een grote groep Franse schoolkinderen, die allemaal een foto van haar maakten.

4. Kurt en Lene Nielson, toeristen uit Alborg, Denemarken, vonden dat ze over het algemeen waar voor hun geld hadden gehad, alhoewel ze hun bedenkingen hadden gehad.
“Het standbeeld van onze Koningin Margrethe is totaal niet levensecht, en hun Elvis Presly is vreselijk. Michael Jackson en jullie Blair zijn veel beter.” Een tableau van de Britse Koninklijke Familie, respectvol afgezet, werd bovenal afgrijselijk gevonden, en trok alleen vluchtige belangstelling

5. Het personeel is van mening dat het museumstuk dat zowel mannen als vrouwen het vaakst willen aanraken, Joanna Lumley is, omdat de stomerijrekening voor haar kleren veel hoger is dan die van de andere beelden.
Omdat ze altijd bezig zijn bij de tijd te blijven, vraagt het personeel zich af wie hun volgende museumstuk moet zijn. Het publiek vraagt om Leonardo DiCaprio, de Titanic ster die men blijkbaar erg graag wil aanraken. ‘We moeten er zeker van zijn dat een beroemdheid een tijdje meegaat, omdat het zes maanden duurt en 25000 pond kost om een beeld te maken.’zo merkte een Tussaud’s medewerker op.

6. Tussaud’s geeft toe dat het steeds moeilijker wordt mensen bang te maken in Chamber of Horrors, omdat de kinderen al zó gewend zijn aan de gruwelijkheden van televisie. De vernieuwde kelder entertaint meer dan het schrik aanjaagt. Meer dan 2.79 miljoen bezoekers, passeerden de deuren van Tussaud’s in 1997. Daarmee verslaat het maar net Alton Towers en The Tower of London, en loopt ver uit op het Natural History Museum, Canterbury Chathedral en Legoland. Bijna alle bezoeker van Tussaud’s waren gisteren buitenlanders; maar nu een korte vakantie begint, worden vanaf vandaag veel Britten verwacht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.