Broken

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • 3e klas vwo | 826 woorden
  • 12 februari 2009
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Rebecca= 14 jaar
Jack= 8 jaar
Arabella= het gebroken beeldje. Caroline had het gekregen van Neil en ze praatte tegen het beeldje, omdat zij het enige was waar ze haar verhaal aan kwijt kon. Het was afkomstig uit 1931-1983
Nikita= de beste vrienden van Rebecca
Denise= was de sociaal werkster van Rebecca en Jack toen het niet goed ging met hun moeder.
Bill= een man die wel is bij Caroline was en haar heel goed kende. Hij wist ook wat er aan de hand was tussen Caroline en hun moeder.
Gary= de vader van Jack
Charlie= 14 jaar. Rebecca wordt verliefd op hem en hij helpt hen bij het zoeken naar een beeldje voor Caroline.
Steph= de moeder van Rebecca en Jack
Daniel Hooper en Deah Rudd= 2 pestkoppen uit Jack z’n klas.
Ray Maathews= de vader van Jack. Ook hij helpt hen zoeken naar een beeldje
Bygones Daysantiquiteiten= De winkel van Ray. Het is een antiekwinkel

Gun Hill= een plaats waar Rebecca, Jack en Rebecca naar toe gaan. Er zijn 6 kanonnen. De stad werd gebombardeerd van 1014-1018
Southwold= plaats waar Caroline woont.
Walberwich= plaats waar Rebecca en Jack met Charlie met de ferry naartoe gaan.

· Toen ze in een fotoalbum keken, zagen ze een foto. Hun moeder was 2 en Caroline 14.
· Jack won bij een goktent 10 pound
· Met Charlie gingen ze met de ferry naar Walberwich
· Jack viel van een muurtje af en moest naar het ziekenhuis. Hij had z’n hoofd bezeerd en z’n linkerbeen gekneusd.
· 2½ jaar geleden verliet Gary hen. Hij had de huur niet betaald en ze moesten hun huis uit. Ze belandden in een flat. Hun moeder was een tijd depressief en toen ontmoette ze Mitch. Hij maakte haar vrolijk, maar hij hielp haar aan de drugs. In Maart werd hij opgepakt voor drughandel.
· Caroline had vroeger een strandtent.
· Jack en Rebecca vonden dat ze een ander beeldje voor Caroline moesten kopen. Daarom gingen ze met Charlie naar Halesworth, maar daar vonden ze niks
· Een tijdje later gingen ze mee naar een huis wat leeggeruimd moest worden. Ze mochten mee zoeken of ze iets bruikbaars vonden. Rebecca las brieven en uit die brieven maakte ze op dat de vrouw die hier had gewoond Esme heette. Toen zag ze opeens in een brief staan dat Caroline Walters en Neil Grove getrouwd waren. Ze liep gillend naar buiten. Daar kwam ze Bill tegen en hij zei dat ze met Caroline moest gaan praten.
· Caroline legde het hele verhaal uit: Esme was een goede vriendin van haar grootmoeder en van haar ouders. Ze stierd op haar 96e. neil was de vader van Rebecca en Caroline en hij waren nooit getrouwd geweest, omdat de moeder van Rebecca een 8 dagen voor de trouwdag met Neil weg was gegaan. Dit was de reden dat Caroline en haar moeder nooit meer contact hadden gehad.
· Ze hadden een beeldje gevonden voor Caroline. Het was heel mooi en ze gaven het aan Caroline en ze zeiden dat Jack het had gevonden. De reactie van Caroline was dat ze het gestolen hadden. Ray kwam toen uitleggen dat het niet zo was. Caroline was er toen wel erg blij mee en vond het heel mooi.
· De volgende dag gingen Jack en Rebecca met Charlie en Ray naar de Framlingham Castle. Charlie maakte duidelijk dat hij het meer de fout van Neil vond en niet van hun moeder. Rebecca vond dat toen toch eigenlijk ook wel en meteen toen ze thuis was belde ze haar moeder op om haar excuses aan te bieden. Haar moeder was helemaal niet boos. Haar moeder zei ook dat ze er spijt van had en dat ze het graag goed wilde maken met Caroline, maar dat wilde Caroline niet.
· Tussen Ray en Caroline klikte het heel goed en ze gingen uit eten met elkaar.
· Caroline vertelde dat hun moeder een beoordeling ging krijgen of ze al weg kon uit de kliniek. Haar moeder vertelde dat het allemaal heel goed ging en dat ze nog wel naar een afkickcentrum moest, maar omdat de wachtlijsten daar te groot waren, ging ze nu al naar huis.
· Caroline wilde nu ook wel weer met hun moeder spreken en een nieuwe start maken.
· De volgende dag vroeg Rebecca aan Caroline of ze niet met hun moeder bij haar konden komen wonen, maar Caroline zei dat het echt niet kon. Ze vertelde toen ook dat ze ging verhuizen, maar ze bleef wel in Southwold en ze zou het erg leuk vinden als Rebecca en Jack in vakanties een keer kwamen logeren.
· De dag dat ze naar huis zouden gaan kwam Charlie nog even afscheid nemen en adressen uitwisselen. Toen gaf hij haar ook een zilveren kettinkje met daaraan een oranje steentje: een Amber. Toen gingen ze zoenen.
· Toen Rebecca voor het laatst langs de ‘verboden’ kamer kwam zag ze Caroline daar. Ze vertelde dat ze met Arabella praatte over Neil en ze zei dat ze niet wist waarom ze dit vertelde omdat het erg vreemd was. Maar Rebecca zei dat het niet vreemd was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.