De sekte van de cobra

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • Klas onbekend | 740 woorden
  • 19 mei 2016
  • 233 keer beoordeeld
Cijfer 7
233 keer beoordeeld

Adnane Guerouaou

Algemene informatie:

De titel van het boek is: De sekte van de Cobra

De schrijver van het boek is: Paul van Loon

De uitgever is: Noordhoff uitgevers, Leopold

De jaar van uitgave is: 2012

Het soort boek: Griezelig boek en fantasievol

Titelbeschrijving:

De schrijver heeft voor deze titel gekozen omdat: Omdat Jessie door Cobra’s wordt ontvoerd en dat op het einde Kiezel Cobrahm moet verslaan, en er ook een sekte van de Cobra ontstaat.

Keuze:

Waarom heb je voor dit boek gekozen: ik heb dit boek gekozen omdat het over een sekte gaat met Cobra’s, zelf vind ik Cobra’s leuke dieren om op tv naar te kijken, het zijn geweldige dieren die in het wild leven, daarom heb ik voor dit boek gekozen.

Gebeurtenissen:

Leg in 10 zinnen uit wat er gebeurde:

 Kiezel woont al zijn hele leven bij zijn pleegvader, Armando, ver van de stad. Op een dag komt er een enge man genaamd, Korg. Armando lag op sterven. Korg probeerde Kiezel de tweede keer te pakken maar dat lukte ook niet, hij vluchtte naar de stad. Kiezel raakte daar verslaafd aan de drugs. maar toen kwam Jessie, Jessie is een meisje die van huis is weggelopen en een kamer is gaan huren bij mevrouw Regenbaum. Jessie ging opzoek naar haar broer, Alfred, die meedeed met de Cobrahm bende. Ze zag Kiezel zitten. Jessie nam Kiezel mee naar mevrouw Regenbaum en zei dat hij haar broer was. Jessie hielp Kiezel met het stoppen van de drugs. Op een dag kwamen er 3 cobra’s die Jessie ontvoerde en meenamen naar Cyril Cobrahm. Alleen Kiezel kan Cyril Cobrahm verslaan. Eerst dood kiezel Cyril Cobrahm in de zichtbare wereld daarna gaat hij hem achterna in de onzichtbare wereld. Daar weet hij hem zijn kop eraf te halen. Jessie was Kiezel eeuwig dankbaar. 

Personages:

De personages zijn:

Kiezel: Hij is de belangrijkste hoofdpersoon van het boek, Hij is 15 jaar. Kiezel kent zijn ouders en afkomst niet, hij is opgevoed door Armando. Hij is erg dapper omdat hij Jessie red als ze wordt ontvoerd door de Cobra’s. Kiezel heeft wit haar een groot hoofd en dun lichaam en hele lichte ogen.

 

Jessie: Zij loopt weg van haar vader en moeder. Ze huurt een kamer bij mevrouw Regenbaum en ze zorgt ervoor dat Kiezel (haar vriend) van de drugs afblijft. Ze wordt op het laatst ontvoerd door de Cobra’s en dan wordt ze gered door Kiezel. Ze heeft ook zwart haar, en ze is rond de 15 jaar.

 

Mevrouw Regenbaum: Zij verhuurde een kamer voor Jessie en ze kennen elkaar op deze manier.

 

Korg: De vijand van Kiezel, hij probeert al jaren kiezel mee te nemen en op een dag lukt het.

 

Stefan: De vriend van Jessie’s moeder die haar steeds drugs gaf en nu is die moeder verslaafd.

 

Cyril Cobrahm: Hij is een demon die in een mensenlichaam leeft en energie uit andere menen lichamen overneemt.

 

Armando: Hij is de pleeg vader van Kiezel, omdat Kiezels ouders waren overleden. Hij heeft Kiezel opgevoed als zijn eigen kind.

 

Gabriel: Hij geeft kiezel informatie zodat hij weet hoe hij zijn krachten moet gebruiken tegen Cyril Cobrahm.

 

De fluit: Dat is de fluit van Kiezel die ook een belangrijke rol speelt in het boek, daarmee verslaat Kiezel Cobrahm.

 

Tijd en ruimte:

waar speelt het verhaal zich af:  Het verhaal speelt zich af in een buitenwijk (daar woont Jessie), op het platteland (daar woont Kiezel), en ook in de stad.

Mening:

Ik vond het een heel leuk boek en vooral boeiend omdat je wilt weten wat er gaat gebeuren en ook vooral slaapverwekkend. Sommige delen vond ik griezelig en sommige ook fantasievol, het griezeligste vond ik toen Kiezel met zijn zwaard dat een fluit was Cobrahm kop afsneed en in het bloed daalde, dat wil zeggen dat die grote kop in dat bloed past, dus dat betekent dat er veel bloed was. Ik vond het ook erg voor Jessie dat ze geen aandacht kreeg van haar moeder en dat ze niet wist dat ze zwanger was. Op het einde hoopte ze wel voor haar dat het beter ging. Wanneer Armando dood ging door Korg vond ik wel droevig omdat hij zo zijn best doet voor Kiezel. Ik vond deze boekverslag erg leuk om hem te maken, ik hoop dat hij goed is gemaakt!

 

REACTIES

L.

L.

goed maar sommige stukken zijn hartstikke onduidelijk dat vind ik erg jammer want ik had hem graag beter gezien sommige stukken zijn erg vaag een keer dacht ik bijna dat Jessie zelf zwanger was

6 jaar geleden

D.

D.

Een andere naam van de sekte van de cobra is: het gezicht in de nacht hier kan je ok veel resultaten op vinden dus veel zoek plezier?

6 jaar geleden

D.

D.

het is het gezicht in de mist?

6 jaar geleden

M.

M.

Thnx

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.