Rubella

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 3e klas aso | 441 woorden
  • 30 mei 2015
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Rubella, beter bekend als rodehond wordt gekenmerkt door rode vlekken op het gezicht, de hals (nek), de romp en andere ledematen, werd in 1881 officieel erkent.

Rubella (ziekte) wordt veroorzaakt door het rubellavirus. (foto)
Meestal zitten er 14 tot 21 dagen tussen de besmetting en de
symptomen. Rubella is viraal.

Wanneer de eerste symptomen zich voordoen, is het
natuurlijk aangewezen een arts te bezoeken. Hij of zij
zal onmiddellijk kunnen zeggen dat het om rodehond/
rubella gaat, vanwege de visueel waarneembare
symptomen: lymfeknoppen achter oren, rode
vlekken op het gezicht, de hals (nek), de romp en
andere ledematen.

Als het rubellavirus in contact komt met jou, of beter gezegd: als het in jou bloedsomloop terecht komt, ben je besmet. Wel is het virus erg zeldzaam.
Je krijgt het als bacteriën worden overgebracht door middel van praten, niezen of hoesten. Het virus kan zelfs van hand op hand overgaan. Rodehond is besmettelijk binnen de periode die begint vanaf 10 dagen voor, tot 7 dagen na het vertonen van de symptomen. Meestal zitten er 14 tot 21 dagen tussen de besmetting en de vertoning van symptomen.

Voor kinderen is de ziekte niet echt gevaarlijk, maar voor volwassenen kan het wél gevaarlijk zijn. Vooral voor vrouwen. Als een vrouw namelijk aan het begin van de zwangerschapsperiode met het rubellavirus besmet geraakt, of de ziekte krijgt, is de kans groot om een miskraam te krijgen, of een baby met een afwijking zoals een gehoorafwijkingen (door beschadigde zenuwen), gewrichtsklachten, een hertafwijking (door een dunnere slagader), slechtziendheid ( of blindheid. Ook kan Rubella leiden tot misvormingen van de foetus bij zwangere vrouwen. Als je de tweede vaccinatie niet hebt gekregen heb je als volwassen vrouw of man een extra vaccinatie nodig. Vermijd ten alle tijden zwanger te worden binnen de periode van 1 maand nadat het extra vaccin was toegediend. En tot slot tot een keelontsteking en gewrichtsontsteking bij oudere kinderen.

Gelukkig bestaat er een vaccin (dat alle kinderen tegenwoordig krijgen). Het eerste vaccin: op leeftijd van 12 maanden. Werkt ook tegen mazelen en bof.  Als het kind naar school gaat, moet er een controle worden uitgevoerd op de vaccinatietoestand. De kinderen die nog niet gevaccineerd waren krijgen een inhaalvaccinatie. In het vijfde leerjaar (10-13 jaar) krijgt het kind een tweede vaccinatie. Zonder vaccinatie is de ziekte/het virus enkel te vermijden door je kompleet af te zonderen van alle leven op aarde… Onmogenlijk dus…

Bronnen:   http://goo.gl/7FL1HT   http://goo.gl/2sTJwF    http://goo.gl/kbw4Xp                  http://goo.gl/gJndf7   

REACTIES

C.

C.

Lieverd, ik moet even iets ophelderen. Gelukkig krijgen niet alle kinderen standaard alle vaccinaties. Er zijn heel veel mensen die niet in de verhaaltjes van de farmaceutische industrie geloven, want die verdienen goud geld aan de vaccins. Vroeger maakte iedereen de kinderziektes gewoon door, vraag maar eens aan de oudere mensen in je omgeving. Maar als kinderen ziek zijn moeten papa of mama thuis blijven en kunnen ze niet gaan werken, en dat kost de maatschappij geld. Daarom wilt de overheid ook graag dat iedereen gevaccineerd wordt. Ook hun trappen in de studies doe betaald worden door de bedrijven die de vaccinaties maken en die er dus geld aan verdienen. Helaas is het niet waar dat vaccinaties tegen ziektes beschermen. De meeste uitbraken van kinderziektes zijn juist onder gevaccineerden. Dat is ook niet zo heel gek als je weet dat pas gevaccineerde kinderen besmettelijk zijn. Niets voor niets mogen net gevaccineerden en zieken de ruimtes van pas en te klein geboren babies niet betreden. De laatste polio uitbraak in Nederland kwam ook van een gevaccineerde jongen en verpleegster. Ook de laatste bijna 150 polio pati├źnten in Amerika waren juist door vaccinatie besmet geraakt. In een vaccin zitten naast verzwakte ziektedeeltjes trouwens ook nog toevoegingen, die heel erg slecht voor je zijn. Niet voor niets hebben zoveel kinderen tegenwoordig astma, allergie├źn, of zelfs autisme. Er zijn inmiddels duizenden dokters en wetenschappers die dit bewezen hebben, maar er wordt niet naar ze geluisterd omdat ze zoveel geld verdienen. Ik heb ongevaccineerd alle ziektes doorgemaakt en ben kerngezond. Ook mijn kinderen krijgen geen vaccins en zijn kerngezond. En van de kinderziektes zullen ze alleen maar sterker worden, mazelen doormaken bijvoorbeeld beschermt tegen kanker. Er worden tegenwoordig mensen die geen mazelen hebben doorgemaakt genezen met het virus. :-) Het is allemaal niet wat het lijkt hoor! Blijf altijd goed nadenken en goed dingen onderzoeken ;-)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.