Subculturen Gothics

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 766 woorden
  • 15 maart 2015
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
20 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Geschiedenis van de Gothics: De Gothic jongerencultuur ontstond in de late jaren ’70 en bestaat nu nog steeds. Het stampt af van de punkers uit Amerika. Het heette eerst postpunk, maar tegenwoordig heet het Gothic. Het woord Gothic wordt gebruikt sinds de Renaissance, het is afgeleid van de Goten, een Duits volk. Er zijn heel erg veel verschillende Gothics, Lolita Goth, de Fairy Goth, Cyber Goth, Spice Goth en nog veel meer.

Soorten Gothics:

Lolita Goths: Deze stijl is in Japan ontstaan rond het jaar 1999, de stijl lijkt heel erg meisjes- en kinderachtig, veel meisjes en vrouwen kleden zich als poppen. Ze dragen veel hoeden, lintjes in het haar, kinderjurkjes en er wordt veel make-up gebruikt. Deze stijl wordt beïnvloed door Japanse rock, Visual Kei.

Fairy Goth: Deze stijl lijkt niet erg op de normale Gothics, mensen kleden zich als elfjes of andere wezens, vaak in felle kleuren. De stijl is vaak gebaseerd op sprookjes. Sommige mensen lopen met vleugels rond en de make-up is vaak fel en met glittertjes. Cyber Goth: Deze stijl komt veel voor en ziet er stoer uit. Er wordt veel zwarte kleding gedragen, maar vaak met felle kleuren ertussen. De kleding is vaak kort en strak, vaak versierd met grote gespen, de make-up verschilt, soms wordt er geen make-up gedragen, soms wel in felle kleuren of helemaal in het zwart. In het haar zitten vaak extensions in verschillende kleuren.

Spice Goth: Gothics van deze stijl dragen vaak korte jurken en wijde rokken, vaak dragen ze staartjes. De kleding is zwart gecombineerd met verschillende kleuren, het ziet er erg meisjesachtig uit. Het haar is donker, meestal zwart en soms zitten er plukjes gekleurd haar tussen. Soms wordt er weinig make-up gebruikt, maar soms ook veel zoals glittertjes, zwarte oogschaduw en zwarte lippenstift. Waarden en normen: In het algemeen kan je zeggen dat goth's veel waarde hechten aan de kwaliteit van het leven. Ze leven bewust en denken na over de betekening er van. Ze respecteren andere mensen zoals ze zijn en zullen niet zo snel oordelen. Ze laten anderen in hun waarde, hoewel dat veelal niet begrepen wordt door het gebruik van de sarcastische, arrogante ondertoon die goth's niet vreemd is.

Kledingstijl: De kledingstijl hangt over het algemeen van de Goth zelf af.

Vrouwen: Er zijn een heleboel verschillende soorten Gothic types. Wat iemand onder Gothic fashion verstaat hangt helemaal van haarzelf af. Op alles zijn wel uitzonderingen mogelijk. Zoals je wel verwacht had is de hoofdkleur bij Gothics: zwart, naast (donker)rood, paars en soms zelfs wit. De standaardkleding bestaat uit een jurk of een topje met een rok eronder. Deze zijn afgewerkt met veters aan de voor en achterkant. De meest gebruikte materialen zijn: fluweel, lak en leer. Topjes en ook jurken hebben zogenaamde vleermuismouwen, dat wil zeggen dat de mouwen heel erg wijd uitlopen. Soms hebben deze mouwen een spinnenweb patroon die je dan ook in de rest van de kleding kunt vinden. Ook visnetachtige kledingstukken en panty's maken het af.

Mannen: Bij heren is de hoofdkleur zwart, maar wit is ook populair. Andere kleuren worden ook wel gedragen. Meestal draagt een man een zwarte leren broek met daarboven een zogenaamd piratenshirt van fluweel. Ook truien van visnetachtige stof komen veel voor. Vaak zitten er banden vast aan de mouwen die naar het lichaam gaan. Ook shirts met banden zie je vaak. In plaats van een broek is het ook mogelijk dat de man een rok draagt. Soms dragen ze ook wijde broeken die over de grond slepen en zwarte T-shirts met een foto of print van een band erop. Of er wordt een T-shirt over een T-shirt met lange mouwen gedragen.

muziek: De muziek verschilt, dit komt ook omdat er zoveel verschillende stijlen zijn. Gothics luisteren naar (gothic) Metal en naar Rock, zo zijn de bands Within Temptation en Nightwish erg bekend. In Metal wordt er meestal gegrunt, grunten is een bepaalde zangtechniek. De teksten zijn vaak duister en er zitten boodschappen in.

Soorten gothic muziek: Gothic Metal, Gothic Rock, Symphonic Dark, Cyber Gothic, Gothic Wave, Alternative Dark Electro, Black Metal, Speed Metal, Gothic Noise en Dark Wave. De kleur zwart: De kleur zwart komt terug binnen (bijna) alle verschillende gothic kledingstijlen. De kleur zwart wordt vaak geassocieerd met de dood, het duistere en mystieke. Sommige ervaren zwart, net als wit niet als een kleur, en dragen juist daarom veel zwarte kleding en accessoires.

Bronvermelding: - Ik heb prezi’s van anderen bekeken. Dus www.prezi.com . - Google. - Wikipedia. - Scholieren.com - Facebook. - Het werkboek. - Andere socialmedia.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.