Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Deelopdracht 1

De volgende winkels heb ik uitgekozen die een winkelbetaalkaart of klantenkaart hebben:

 • Kruidvat
 • Karwei
 • Hunkemoller
 • V&D
 • Gall & Gall

Ik ben op internet eerst gaan zoeken naar informatie, hier kan je gelukkig heel veel vinden. Verder heb ik in mijn omgeving gevraagd of iemand toevallig kaarten in zijn bezit heeft. Ik heb toen aan hun gevraagd of ze weten wat het ongeveer inhoudt en wat ze er allemaal mee doen. Ik heb mij dus eerst georiënteerd zodat ik weet waar ik het over heb, voordat ik verder ben gegaan met deze opdracht.

Ik heb niet alle winkels bezocht omdat ik in Amsterdam woon en niet heel vaak het centrum van Hilversum in ga (op mijn werk na dan). Ik heb het geprobeerd om na om voor werk even Hilversum in te gaan, maar ook dit is helaas niet gelukt. Alles is natuurlijk al dicht als ik klaar ben met werken. Ik ben dus maar op de donderdagavond in Hilversum het dorp ingegaan. Verder heeft mijn broer een Karwei kaart, dus daar kon ik ook wel het één en ander aan vragen.

Kruidvat.

De naam van de klantenkaart is Jouw extravoordeelkaart. De kaart kan je gewoon bij de kassa aanvragen. Je hoeft je verder alleen nog maar online te registreren of via de kruidvat app. Vanaf dat moment is je kaart bruikbaar. De kaart kost verder niks, je krijgt er alleen maar voordeel van.

Je kunt de ka rt dus gewoon bij de kassa aanvragen. Je krijgt hem meteen mee, en dan moet je je dus registreren. Je vult hier ook je persoonlijke interessegebieden in, zodat je elke dag een aantrekkelijke aanbieding krijgt. Die aanbieding is alleen geldig met jouw pas. Tevens spaar je bij elke aankoop punten op, hiermee spaar je voor leuke en handige cadeau's.

Hier heeft de klant zeker voordeel mee, omdat alle aanbiedingen echt op jou zijn afgestemd. De kaart kost niks, maar zo houdt de Kruidvat zeker klanten vast. Dus in principe zijn er ook voordelen voor de Kruidvat, de klanten blijven op deze manier terugkomen.

De nadelen voor de klant zijn dat je dus wel elke dag een mail of iets dergelijks krijgt met aanbiedingen en ik kan best begrijpen dat je daar niet elke dag zin in hebt. Want je komt natuurlijk niet elke dag bij de Kruidvat.

Nadelen voor de Kruidvat kan ik eigenlijk niet bedenken, misschien dat ze minder winst maken met al die aanbiedingen?

Ik ben niet tegengekomen hoe je deze kaart moet opzeggen, het kassameisje kon het me eigenlijk ook niet vertellen. Het zal vast wel kunnen, maar het is niet makkelijk.

Karwei.

De naam van de klantenkaart is de Karwei Kaart. Het aanvragen van de Karwei Kaart is heel eenvoudig. Je meldt je aan bij de informatiebalie van de dichtstbijzijnde Karwei bouwmarkt. Je leest vervolgens de algemene voorwaarden. De medewerker vult je gegevens in en je ontvangt je Karwei Kaart. Je kunt hem ook direct gebruiken. Als je ook je e-mailadres opgeeft, dan ontvang je ook per mail nog een kortingscoupon ter waarde van 5 euro. Ook krijg je dan per mail de nieuwste folder en speciale acties.

Je spaart met de kaart voor extra korting. Ook heb je als kaarthouder nog extra voordelen:

 • Gratis persoonlijk (klus)advies op afspraak.
 • Je producten passen perfect met onze inmeetservice.
 • Je spaart altijd voor extra korting. In de Karwei bouwmarkt en onze webshop spaar je voor waardecoupons.
 • Laat je plaatmateriaal gratis op maat zagen.
 • Maak gratis gebruik van een aanhangwagen. De aanhanger is de 1e twee uur gratis voor kaarthouders.
 • Ruilen en retourneren tot 3 maanden na aankoop. Dit staat ook in de algemene voorwaarden.
 • Niet alleen online aankomen kun je thuis laten bezorgen, ook je aankopen in de bouwmarkt.
 • Speciale koopavonden en workshops.

Ik vind dat het zeker voordelen heeft voor zowel de klant als voor de Karwei. De klant heeft veel voordelen, die heb ik hierboven al besproken. De Karwei geeft een extra stukje service waar klanten in deze tijd zeker naar op zoek zijn. Hierdoor trek je eventuele nieuwe klanten en behoud je je vaste klanten. Ook kun je makkelijk je afmelden voor deze service of wijzigingen doorgeven.

De nadelen vind ik dat je er als klant wel aan vast zit. Ze willen vrij veel gegevens van je hebben en ikzelf vind dat altijd lastig om zomaar je gegevens ergens in te vullen.

Een nadeel voor de Karwei kan ik eigenlijk niet bedenken. Wel dat ze extra service moeten verlenen, maar in deze tijd is dat zeker geen nadeel.

De enige moeilijkheid waar ik tegen aan ben gelopen is dat het personeel van het filiaal waar ik ben geweest, niet veel informatie kon geven over de kaart. Dit vond ik wel erg jammer, want zo kun je klanten ook niet overtuigen om lid te worden. Ik heb toen gevraagd of ik iemand kon spreken die mij wel voldoende informatie kon geven, en dat kon gelukkig wel. Maar jammer dat degene die ik het eerst heb gesproken, mij niet veel kon vertellen.

 

Hunkemoller.

De klantenkaart bij de Hunkemoller heet de Membercard. Deze kaart kun je in de winkel krijgen en die moet je online registreren om hem te activeren. Ook kun je daarna de app downloaden, zodat je je kaart niet altijd bij de hand hoeft te hebben. Je kunt hiermee sparen voor korting.

Je kunt de kaart dus in de winkel krijgen of je kunt je aanmelden op hun site. Vervolgens moet je je registreren via de website. Vervolgens kun je punten gaan sparen via je kaart. Dit worden de passion points genoemd. Bij elke besteding in de winkel spaar je passion points. Bij iedere euro die je besteed krijg je 10 passion points. 500 Passion points is een kortingstegoed van 5 euro.

Wel vind ik het jammer dat er een tijdslimiet zit aan de punten en aan het kortingstegoed. De punten zijn een jaar geldig en het kortingstegoed maar 3 maanden. Wel kun je het ook gebruiken in de webshop.

Ook word je uitgenodigd om deel te nemen aan speciale koopavonden en je word als eerste op de hoogte gebracht van de nieuwe collecties. Ook krijg je persoonlijk advies en suggesties.

Ik denk dat veel vrouwen vooral het advies heel positief vinden. Het is lastig om de juiste maat ondergoed te vinden en daarbij kan een ervaren persoon je goed bij helpen. Dus aan de hand van de kaart, waar je gegevens opstaan, kun je uitstekend geholpen worden. En voor de Hunkemoller is het ook zeker positief, want als je goed advies geeft, blijven klanten zeker terugkomen.

Wel vind ik het nadelig dat ze verschrikkelijk veel gegevens van je willen hebben, dat kan overkomen als een inbreuk op je privacy. Ook vind ik het jammer dat je alles op je kaart online moet bijhouden, dit kan voor veel mensen een drempel zijn. En wat ik al eerder zei, vind ik het nadelig dat de punten en de korting een houdbaarheidsdatum hebben. Nadelig voor de Hunkemoller is dat het toch redelijk verwarrend allemaal kan overkomen en dat ze er meer rompslomp aan hebben dan nodig is. Ik kan me goed begrijpen dat je hier veel vragen over kan hebben, zo duidelijk staat het allemaal niet uitgelegd.

Ook vond ik het jammer dat ze er in de winkel weinig tijd aan besteden. Ik ben informatie gaan vragen en er werd maar tegen mij gezegd dat alles op de website staat. Terwijl ik die niet helemaal duidelijk vind. Dus na een beetje doorzeuren werd mij iets meer uitgelegd, maar toch niet erg veel. Erg jammer.

 

V&D.

Bij de V&D heet de kaart de V&D VIP kaart. Je kunt hem via de internetsite aanvragen of in de winkel. Wel moet je ook een airmiles kaart hebben, zonder kun je geen V&D VIP kaart aanvragen. Dit omdat de VIP kaart gekoppeld is aan je airmiles kaart. Dit vind ik persoonlijk dus wel een minder puntje, niet iedereen heeft namelijk airmiles en niet iedereen heeft daar ook behoefte aan.

De kaart is gratis, je moet alleen heel veel persoonlijke gegevens invullen. En dus ook je airmiles nummer.

Je wordt dus een VIP bij de V&D, je wordt uitgenodigd voor speciale koopavonden, je krijgt exclusieve aanbiedingen en er zijn persoonlijke kortingsdagen. Ook kun je airmiles sparen en die inwisselen voor 20%.

Ik denk niet dat de V&D hiermee iets anders doet dan de rest. Iedereen heeft wel van die voordelen met hun pas, en V&D heeft er niet iets speciaals tussen zitten waardoor je terug komt. Het is een beetje standaard, en de klant van nu verwacht tegenwoordig dat je dit standaard met je service aanbiedt. Ik denk dus dat de V&D hier niet veel meer klanten mee trekt, ze hebben mazzel met de naam, en daardoor blijven klanten komen. Dat is wel een nadeel voor de winkelier, want je hoopt dat klanten dan terug blijven komen, of dat er meer klanten komen, maar ik denk dat in dit geval dat niet aan de orde is.

Ik kan ook nergens vinden waar je de kaart op kan zeggen. Wel heb ik een contactformulier kunnen vinden, maar niet iets specifieks. Ook was de vrouw achter de kassa bij de V&D niet heel vriendelijk (misschien was ze een beetje boos over het feit dat ze een deel van haar loon moest inleveren n.a.v.  het faillissement) , en zij heeft mij hier niet mee kunnen helpen. Of ze wilde het niet, dat kan ook nog. Dus ik heb geen idee hoe je moet opzeggen en als ik dit probleem wil oplossen, zou ik een mailtje moeten sturen. Ik heb de kaart niet aangevraagd, dus gelukkig hoef ik dit niet te doen. Ook hadden ze me best kunnen helpen en ook wat vriendelijker kunnen zijn. Zo jaag je de klanten eigenlijk weg.

Gall & Gall.

De klantenkaart van de Gall & Gall heet de klant&kaart. Voor zover ik het kan zien, kan je hem alleen online aanschaffen. Het zal hoogstwaarschijnlijk ook wel in de winkel kunnen, maar dat kun je nergens op de site vinden, helaas. De kaart is helaas ook niet gratis, hij kost wel €10,-.

Met de kaart krijg je 10% directe kassakorting op hun wijnen, bubbels en whisky's. Wel staat er een * bij, waardoor je dus wel goed de kleine lettertjes moet lezen. Daarin staat dat de 10% korting niet geldt op wijnen of whisky's die in de aanbieding zijn en versterkte wijnen zoals port, sherry en vermouth. Dit vind ik wel jammer, want het is dus geen extra 10% korting op alles, en vaak is dat het leuks als je die over aanbiedingen krijgt.

Ook vind ik dat je veel reclame krijgt als je lid wordt. Dit noemen zij voordelen die bij de kaart komen, maar ik snap best dat niet iedereen hierop zit te wachten. De voordelen die zij noemen zijn:

 • 10% korting op alle wijn, bubbels en whisky.
 • Altijd unieke aanbiedingen op wijn en sterk.
 • Gratis abonnement op het inspirerende magazine Proef&.
 • Hoge korting op een speciaal samengesteld Wijn Proefpakket met wisselende thema's.
 • Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste wijnen.

Ik vind het dus persoonlijk niet echt een top kaart. Ten eerste moet je er voor betalen, en zo veel voordeel vind ik er niet bij zitten. Ik kan me eerlijk gezegd ook geen voordelen voor de winkelier bedenken, ik denk niet dat je hier extra klanten mee trekt.

Ook hier kan ik helaas niet vinden hoe je de kaart kan opzeggen, ik vind dit toch echt een minpuntje. Hier kunnen alle winkels wel wat aan doen, klanten willen dit toch graag altijd weten.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.