Theater kijkwijzer

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 697 woorden
  • 4 januari 2002
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
57 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV

Theater Kijkwijzer
Algemene kenmerken
1. Hoe heet de voorstelling?
“VOORZICHTIG………....BREEKBAAR”

2.Wat is het? 0 cabaret 0 operette * toneel 0 poppentheater
0 musical 0 mime 0 opera 0 totaaltheater

3. Wie heeft de voorstelling gemaakt? De schrijver is Hans van Wijngaarden. De regisseurs zijn Maria Bennenbroek en Herman Tesselaar. De componisten zijn er geen. De theater groep heet toneelgroep “de kring” Someren-Eind. De souffleurs zijn Zus van den Broek en Maria Hoeben. Grime/Kapsels/Kleding: Leden van de Kring
Decor/ Geluid: Leden van de Kring
De hoofdrolspelers zijn: Jonkheer Hubert van Wateringen Piet van Veldhoven
Constance zijn vrouw Riky Lammers
Joop Maris, de Notaris Nico van den Broek
Bert de Boer Karel de Groot
Anna zijn vrouw Merian Claessens
Wobbe, de tuinman Jan Bruystens
Geesje , zijn vrouw Maria Mikkers
Hetty, hun dochtertje, dienstmeisje Rianne van den Broek
Martin, neef van Constance Niels Sprangers
Molly de Bruin, vriendin van Martin Marian Mennen

4.Wanneer heb je de voorstelling gezien? Op vrijdag 30 november 2001 om 20.00 uur in gemeenschapshuis “de Einder” te Someren-Eind

5. Waar ging de voorstelling over: s’ Nachts om twaalf uur arriveren Bert de Boer en z'n vrouw Anna in huize Rommelstein op uitnodiging van jonkheer Hubert en z'n vrouw constance. Ze treffen daar een pikdonkere zitkamer, een brandende kaars, twee vreemde brieven, afgedekte meubelen en twee wassen beelden aan. Het zijn nabootsingen van de jonkheer en z'n vrouw én bedrieglijk echt. Of moeten we zeggen: echt bedrieglijk! De jonkheer is met zijn vrouw naar de zonnige Bahamas vertrokken en het landgoed zal aan neef Martin vervallen. Omdat die Martin niet zo'n brave kerel is, wordt Bert tot rentmeester aangesteld om samen met Wobbe, de oude meesterknecht, het landgoed tijdelijk te besturen. Bert ziet dat best zitten, maar Anna, de angsthaas, is doodsbang voor die levensechte poppen met hun gemene gezichte. Maar toch komt ze erachter dat het geen poppen zijn.

6. Heeft de voorstelling volgens jou een bepaalde bedoeling of boodschap? * nee, het is gewoon avond vullend. 0 Ja

7. Het decor/ de meubelen / de attributen Wat was er te zien? Het speelde zich allemaal in een kamer af namelijk de zitkamer. Aan de muren hingen lampen en schilderijen en de kamer was leuk aangekleed. Daarin stond: 1 stoelen
2 bank
3 tafel
4 kachel
5 kast
6 levensechte beelden

8. De kostuums en de Make-up Wat voor soort kostuums droegen de acteurs? Hubert en Constance droegen een soort van survival kleding. Joop de Notaris droeg een net pak. Bert en Anna droegen gewoon normale kleren. Wobbe droeg een soort van tuinbroek om in de tuin te werken. Geesje droeg poets kleding met soms een schort ervoor. Hetty droeg kleding van een dienstmeisje. Martin en Molly droegen ook gewone kleren.

9. De belichting Het licht was een beetje opvallend er was bijna de hele tijd groot licht. In het begin waren er wel effecten met het licht die de bliksem moest voorstellen. Soms zetten ze alleen de kleine lampjes die aan de muur hingen aan.

10. het spel van de acteurs Met welke speler kon je het beste meeleven en waarom? Ik kon met geen een persoon meeleven want het was gewoon een leuk stuk en niet zo’n droevig iets waar je medelijden van krijgt.

11. de muziek en geluidseffecten. Welke rol speelde de muziek in de voorstelling? In het begin voor verduidelijking. Waren er geluidseffecten? In het begin waren er geluiden van onweer maar voor de rest geen geluidseffecten.

12. wat vond je zelf van de voorstelling? Saai neutraal spannend
Weinig zeggend neutraal overtuigend
Fantasieloos nogal fantasierijk
Niet origineel nogal origineel
Verouderd neutraal modern/actueel Opwindend neutraal kalmerend
Oppervlakkig neutraal diepzinnig
Waardeloos nogal waardevol
Onsympathiek neutraal sympathiek
Lelijk heel erg mooi
Ontroerend neutraal deed me weinig
Ongeloofwaardig nogal geloofwaardig

13. Wat vond je de mooiste scène en waarom? Ik vond het de hele tijd leuk dat Anna bang is voor de beelden. Maar de leukste scène vind ik die waarin Joop en Anna stom dronken zijn. En dat ze erna zelf als beelden gaan staan.

14. Stel iemand wil jou advies over deze voorstelling. Wat zou je dan zeggen? Ga wel naar deze voorstelling, want het is echt een heel leuk stuk. Ik moest om sommige dingen gewoon hart lachen het was gewoon grappig. Je moest er alleen al om lachen hoe ze praten. Ze praten namelijk kei plat zummers.

REACTIES

B.

B.

Interessant man!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.