Ten minste houdbaar tot...

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 434 woorden
  • 15 juni 2001
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

1) Algemene gegevens

Voorstelling: Ten minste houdbaar tot… Hoofdrolspelers: Flip, Ben en Lianne
Plaats, datum voorstelling: Capelle aan den Ijssel, 19 april 2001

2) Plot

Het verhaal gaat over drie studenten die in één studentenkamer wonen: Lianne, Ben en Flip. Lianne is bijna afgestudeerd en gaat werken. Ze vertrekt dan waarschijnlijk en dat vinden de jongens niet leuk. Ze g aan dan met z’n drieën op reis. Op deze vakantie hebben ze het er
naar hun zin. Lianne blijft toch bij hun wonen, omdat ze in Rotterdam een baan heeft gevonden.In het toneelstuk is sprake van meerdere conflicten.

3) Het toneelbeeld

Het speelt zich af in een theater op een podium. Er is een tribune die schuin afloopt, zodat ook de mensen achteraan het kunnen zien. Het is een vrij kleine zaal. Het publiek zit voor het podium. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lichten. Doeken met achtergronden ( projecties) worden ook gebruikt. Het speelt zich het meeste af in een simpele huiskamer.

4) Muziek en geluidseffecten

Muziek en geluidseffecten zijn regelmatig gebruikt. De muziek werd gebruikt, terwijl er gezongen werd. De geluidseffecten werden gebruikt om het leuker te maken. Er werd geen muziek gebruikt als overgang naar een volgende scène.

5) Personages

De belangrijkste personages waren Ben, Flip, Lianne en Sanne. De karakters: Ben: Hij is vriendelijk en houdt wel van een grapje. Samen met Flip plagen ze Lianne een beetje. Flip: Hij is af en toe een beetje eigenwijs. Lianne: Zij gedraagt zicht het meest volwassen. Sanne: Zij komt er laat in, dus weet je heel weinig over haar karakter.

6) Thematiek en Interpretatie

De belangrijkste thema`s zijn humor, verliefdheid en studeren. Het thema heeft wel een beetje een betekenis voor mij.

7) Boeiende werking

Het boeiende van het verhaal vond ik toch wel de humor. Een theatraal middel dat daarvoor is gebruikt is bijvoorbeeld geluid. Want toen er iemand aan de deur stond, hoorde je een bel, waarop een komische actie volgde. Ik vond de vakantie een beetje saai.

8) Structuur

De gebeurtenissen werden in een chronologische volgorde verteld. Je kon de gebeurtenissen goed volgen. Er zaten geen dieperliggende gedachten in de gebeurtenissen. Er zijn af en toe wisseling van tijd en plaats. Bijvoorbeeld toen ze op vakantie gingen. Die wisselingen werden gedaan door het even donker te maken, het podium anders inrichten en een andere projectie gebruiken

9) Recensie

De voorstelling als geheel vond ik best wel leuk. In eerste instantie had ik er helemaal geen zin in om er heen te gaan, maar het was toch wel leuk. De spelers gebruikten wel leuke humor en speelden. Er werd niet erg veel gebruik gemaakt van theatrale middelen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.