Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Op sterk water

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 418 woorden
  • 5 december 2015
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Cabaret ‘Op sterk water’

Op sterk water komt uit Amsterdam en ze treden op in Nederland en België. Ze zijn een improvisatie cabaret groep en ze spelen in theaters op scholen voor bedrijven en op de radio. In 1999 begon René M met een paar cabaretiers en sindsdien is deze gegroeid tot een groep die bestaat uit cabaretiers, acteurs, muzikanten en taalkunstenaars.

Dinsdag 18 augustus zijn we met de 4e klassen naar het cabaret ‘’op sterk water’’ geweest in de aula van De Groene Driehoek. Voor het licht zat iemand achterin de zaal die voor de lichten zorgde deze verschilde in kleuren. Aan decor attributen enz. werd niet gedaan dit beelden ze namelijk uit

Gedurende de hele voorstelling zat er een muzikant achter de piano die voor geluidseffecten zorgden en de muziek.

In onze voorstelling zaten 3 personen. Tim Zeegers hij is een cabaretier, acteur en toneelspeler. Dave Luza is een improvisatie cabaretier en Roemer van der Steeg was de muzikant, hij zat achter de piano en zorgde voor de geluideffecten en muziek.

Ik dacht dat het cabaret een Zap-Cabaret was want er werden snel verschillende onderwerpen besproken en over gepraat.

Tijdens de voorstelling werden er verschillende onderwerpen te spraken gebracht zoals vakantie en vakantiebaantjes. Ze hebben ervoor gezorgd dat het publiek in de voostelling werden betrokken. Ook werden er veel dingen besproken die bijna iedereen doet maar werden die onderbroken en werd er een draai aan gegeven door er verschillende emoties films or dingen aan toe te geven.

De groep zorgde ervoor dat het publiek er bij betrokken was doordat ze directe vragen stelde aan de mensen in het publiek. Ze vroegen dingen zoals wat heb je in de vakantie gedaan en dan baseerde ze daarop een kleine voorstelling.

Ik vind dat het doel van de voorstelling amuseren is omdat ze niet echt een serieus onderwerp hadden waarop ze hen voorstelling op hadden gebaseerd maar ik het gevoel had dat ze ons vooral aan het lachen wouden maken.

Wat mij het meest is bijgebleven van de voorstelling is hoe erg ik onder de indruk was van het feit dat ze dit allemaal improviseerde en hoe alle drie ze ervoor zorgden dat alles goed in elkaar overliep.

Ik vond het een leuke voorstelling omdat ze het publiek erbij betrokken en recente / dingen zoals het feit dat onze school een rookvrije school was geworden in de voorstelling gebruikten. Ik zou de voorstelling aanraden omdat het een grappige actuele en nooit dezelfde voorstelling is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.