Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Loverboy

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 397 woorden
  • 8 april 2010
  • nog niet beoordeeld
  • Cijfer
  • nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Loverboy
Samenvatting:
Het gaat over Maaike. Ze is alleen en niemand ziet haar staan. Als ze wordt vernederd door haar hele klas, zondert ze zich af. Voorbijganger Ramon heeft dit gezien en zegt: ‘Jij verdient beter.’ Hij zegt dat ze supermooi is en geeft haar alleen maar complimenten. Hierdoor word Maaike op hem verliefd. Hij neemt haar mee naar dure kledingszaken en zorgt dat ze er super mooi uit komt te zien.
Maaike ontmoet op straat een aantal meiden. Volgens hen is Ramon een loverboy en heeft hij met Caesar, een keiharde loverboy, een weddenschap afgesloten. Wil Ramon winnen, moet hij Maaike omtoveren in een hoer. En dit lukt hem aardig. Maaike gelooft hem en niemand kan haar ervan overtuigen dat Ramon niet deugt. Ze ontmoet op straat drie meisjes die alle drie hoer blijken te zijn. Ze doen veel moeite om Maaike te overtuigen dat ze in handen is van een loverboy en zorgen ervoor dat ze van Ramon vandaan blijft. Als Caesar en Ramon er achter komen dat Maaike met een van de meisjes naar het station is, rennen ze er achteraan. Caesar trekt zijn mes en het meisje loopt per ongeluk in het mes en valt op de grond. Ze is dood.

Opbouw:
Het toneelstuk begint doordat er licht begint te schijnen. Er gaat verder geen doek omhoog. De spelers komen echter wel het toneel op gelopen en staan er dus niet al. Het stuk wordt op een podium gespeeld en niet gelijkvloers, waardoor het beter te volgen is.
Er worden veel liedjes gezongen en ook gedanst. Dit word meestal gedaan in confronterende scènes. Hier proberen ze de waarheid te zoeken door te zingen en ze geven in liedjes hun gevoelens weer.
De voorstelling heeft een vorm van een musical. Het is echter ook weer geen sprookjesverhaal. Het is echt uit deze tijd. Er wordt ook gesproken in hedendaagse taal. Er wordt niet gespeeld in echte grote kostuums, maar in vrijetijdskleding. Ook is er weinig decor, wat mooier is, want nu let je minder op wat er op de achtergrond gebeurt.
Er wordt ook veel gebruik gemaakt van flashbacks. Bijvoorbeeld: een charmant personage blijkt in een flashback opeens hele wrede plannen te hebben.
De spelers van ‘loverboy’ zitten op een jeugdtoneelschool in Amsterdam. Na de voorstelling kwamen ze nog met iedereen praten en vragen wat ze van de voorstelling vonden. Dit was heel leuk.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.