Herman Boon

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 492 woorden
  • 1 mei 2003
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
10 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Cabaret-verslag: “Herman Boon”

Ik ben op donderdagavond 3 april 2003, naar een cabaretier genaamd; “Herman Boon” geweest. Het bijzondere aan de cabaretier is, dat hij een boodschap probeert over te brengen, met een boodschap bedoel ik een boodschap over het geloof.

In het begin van de voorstelling begon hij met verschillende grappen en humoristische uitspraken. De verhaallijn was dat hij een reis had gewonnen, en hij ging met de boot naar plaats van bestemming. Om de verhaallijn heen maakte hij grappen over o.a het dagelijks leven. Hij sloeg krentebollen met slagroom met een tennisracket naar het publiek, wat me erg verrastte, ik had niet verwacht dat hij dat echt zou doen. Hij had ook verschillende grappen en uitspraken, waar je toch even over na moest denken voordat je ze begreep. Na de pauze begon hij met de serieuze kant, oftewel; “de boodschap” hij vertelde dat Jezus voor ieder zijn zonden is gestorven aan het kruis. Hij legde dat nader uit met verschillende praktische voorbeelden en verhalen in de bijbel. Zo werd het mij iedergeval duidelijker. Aan het einde van de avond stelde hij de vraag of er mensen waren die Jezus in hun hartje wilden hebben, vervolgens gingen we bidden voor de betreffende mensen.

Herman Boon betrok het publiek echt bij zijn presentatie. Er werd in het begin van de avond ook een persoon uit het publiek gehaald om hem te assisteren. Hij zong ook een aantal liedjes tijdens de voorstelling, maar voornamelijk praatte hij over verschillende onderwerpen wat betrekking had met het thema. Hij speelde bij een bepaald stuk 4 verschillende personen wat erg lachwekkend was, hij verplaatste zich elke keer weer in een andere persoon, en praatte dan met de stem die de persoon had.

Het decor was niet echt fascinerend. Het opvallende was dat het helemaal zwart was en dat er een schuine wand was waar “zogenaamd” zijn hond achter lag die hij af en toe betrok bij het verhaal. Hij had wel opvallende kleding aan; een oranje met geel geblokt overhemd met brutels.

Ik vond dat de voorstelling in het geheel precies goed bij elkaar was afgestemd. Ik kan niet echt zeggen dat de persoonlijkheid of de tekst of zang mij aansprak. In het geheel was het leuk, en bracht de boodschap goed over.

De voorstelling boeide me erg veel, ik had al vaker optredens van hem gezien op christelijke conferenties, ook is hij bekend van de t.v dus ik wist met wie ik te maken had. De grappen die hij maakte waren niet overdreven, maar erg lachwekkend. De boodschap die hij overbracht werd met goede voorbeelden duidelijk gemaakt, en het werd denk ik ook zo veel duidelijker voor mensen die nog nooit de confrontatie hadden gehad met het geloof. Ik vond de voorstelling zeker aan te raden, het bracht je aan het denken over verschillende aspecten, en je kreeg een goed beeld over het christelijke geloof. Ik vond het een geslaagde boeiende avond en zeker voor herhaling vatbaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.