Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Bekijk 't

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 367 woorden
  • 9 oktober 2002
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
9 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Afgelopen donderdag ben ik met school naar Bekijk ‘t geweest, in Dordrecht. Dat is een theatervoorstelling. We stapten binnen in een hal, waar op een verhoging een scooter stond aangesloten op een computerspel. Drie leerlingen die het aandurfden, probeerden een zo hoog mogelijke score te halen. De rest grinnikend keek toe. Na het spel met de scooter konden we naar de volgende ruimte gaan, waar twee rijen met banken stonden met in het midden een lege ruimte, net als in het Lagerhuis. Aan weerszijden gingen leerlingen zitten en na enkele ogenblikken begon de voorstelling: Een auto, geverfd in politiekleuren kwam door een opening in de zijkant van de tent naarbinnen rijden en de toneelspelers stapten uit. De kostuums die de spelers droegen waren vrij realistisch, maar je kon wel goed zien dat het maar theater was. De voorstelling bestond uit een aaneenschakeling van verschillende scènes die geen onderling verband met elkaar hadden. In iedere scène werden door de twee spelers weer andere typetjes uitgebeeld, zoals: politieagent met speurhond, twee verhuizers en twee jongeren op brommertjes. Vaak werd ook het publiek bij het spel betrokken. Zo moest een leerling een lantaarnpaal vasthouden, en moest er ook iemand een touwtje beethouden waar een doos aan vast zat, die na verloop van tijd op een speler viel doordat het touw brak. Er werden ook opmerkingen naar het publiek gemaakt en er werd met een lamp in het publiek geschenen. Deze voorstelling zou ik rekenen tot de komedies. Alle scènes waren onrealistisch, maar doorspekt met humor en flauwekul. Het doel van de voorstelling was overduidelijk: amuseren. Eigen mening: Ik vond het een zeer leuke voorstelling, vooral omdat het publiek er vaak bij betrokken raakte, er veel humor inzat en er leuke voorwerpen werden gebruikt, zoals auto’s, brommers, fietsen, vrachtwagens en beeldschermen met daarop aparte scènes of stukjes die direct aansloten op scènes, zoals bij het gedeelte met de brommers. Wel was het storend dat af en toe het geluid van de microfoons uitviel, dit was waarschijnlijk te wijten aan een technisch mankement. En het gedeelte met de scooter en het computerspel aan het begin, vond ik ook niet echt spectaculair. Oordeel: Een zeer geslaagde voorstelling

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.