Museum Oud Soest

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Tentoonstelling door een scholier
  • Klas onbekend | 460 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.3
  • 8 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Museum Oud Soest
Museum
8 mei ’05
Steenhoffstraat 46

Allereerst wil ik zeggen waarom Museum oud soest met cultuur te maken heeft. Museum oud Soest heeft een tentoonstelling over de tweede wereldoorlog opgezet, mensen die komen kijken krijgen een stuk van de Nederlandse en vooral Soesterse cultuur te zien
In het museum zijn ook een aantal schilderijen te zien van de tweede wereldoorlog en een videoband. Het is dan wel weinig kunst maar het is wel een stuk van de Soesterse cultuur.

Museum Oud Soest is gevestigd in een oud klooster. Het oude klooster heette ‘’Huize Sint Jozef’’ er zijn 3 etages met vaste tentoonstellingen en ook tentoonstellingen die wisselen. Elke maand komt er een nieuwe voorstelling die een andere vervangt. Er woorden allerlei voorwerpen van oude beroepen bewaart, en er is ook een collectie oude stenen.

De tentoonstellingen varieerden van de tweede wereldoorlog tot boeren gereedschap to oude machines tot het gilde. Een aantal tentoonstellingen waren interessant maar sommige ook weer niet. Er was een tentoonstelling over hoe een winkel er vroeger uit zag, met nog allemaal oude prijskaartjes, dat was interessant. De tentoonstelling over boerengereedschap was echter weer heel saai. Ook was de tentoonstelling over oude kerken en voorwerpen uit kerken saai. De tentoonstelling ging over schilderijen en afbeeldingen van de bijbel, er was te veel aandacht aan Jezus want er stonden verscheidene beeldjes van hem aan het kruis. De film over de tweede wereldoorlog vond ik interessant omdat het een film was zonder geluid. Het ging over het begin van de tweede wereldoorlog over de mobilisatie van de soldaten in Soest en over het einde van de tweede wereldoorlog met de geallieerden die door Soest heen trokken. De oude filmbeelden zijn uniek omdat in die tijd nog niemand een videocamera had. De oude filmbeelden zijn overgezet op dvd en kan iedereen hem nu kopen.

Ik vond het interessant want je hoort veel van de tweede wereldoorlog en de geschiedenis van Nederland maar je hoort het niet specifiek, Museum oud soest verteld eigenlijk alleen iets over Soest. De tentoonstelling over de tweede wereldoorlog was wel goed maar wel een beetje klein. Ik vond ook de tentoonstelling van een oud klaslokaal wel grappig, het is leuk om te zien hoe men vroeger in de klas zat. Een aantal tentoonstellingen zijn mooi en goed gemaakt maar een aantal anderen vond ik niet interessant, zoals de tentoonstelling over gereedschappen die boeren gebruiken en hun oude ambachten.
Ik vind de tentoonstelling niet aan te raden voor jongeren, ik vind het meer voor oudere mensen die herinneringen willen ophalen.
De grootte viel me tegen, ik was er in een uur weer buiten.
De locatie was goed want het gaat over Soest en het ligt ook in Soest

Voor deze tentoonstelling kreeg ik geen kaartje bij de kassa.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.