Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Museum Boijmans van Beuningen

Beoordeling 3
Foto van een scholier
  • Tentoonstelling door een scholier
  • 5e klas havo | 720 woorden
  • 4 september 2003
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 3
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1 Zakelijke gegevens a Ik ben naar het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam geweest. b We zijn naar de tentoonstelling “ Het ontstaan der dingen” geweest en die was alleen te bezoeken van 10 mei – 27 juli 2003 en ik ben de laatste dag geweest dus op 27 juni 2003. c Het was in het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam. Het is een oud gebouw met een zeer moderne inrichting. In de zaal waar wij waren was het heel overzichtelijk neergezet met grote hangende doeken met een uitleg van het “ding” er bij. d We zijn naar twee tentoonstellingen geweest de eerste “ het ontstaan der dingen” was er omdat de meeste designtentoonstellingen alleen het eindproduct laten zien. En nu wilde ze ook het proces van het ontstaan van ‘dingen’ laten zien, van idee tot eindproduct. De tweede was een tentoonstelling van de winnaars van de Designprijs 2003 Rotterdam. Die was er nu omdat die pas was uitgereikt. 2 Het Programma a Het was een grote zaal met aan twee kanten een tentoonstelling. Aan de rechterkant was de tentoonstelling van “het ontstaan der dingen”. Er waren 30 objecten met een uitgebreide uitleg hoe ze zijn ontstaan. Anna de linkerkant was de tentoonstelling van de Designprijs. Dit was met grote schotten omheind, er waren poortjes waardoor je naar binnen kon. Het was van binnen een soort doolhof gemaakt waar je door heen moest lopen en zo al de kunstwerken zag. b Het was in het thema: het ontstaan van dingen. c Ja, de tentoonstellingen hadden dezelfde naam als waar de tentoonstelling over ging.
3 Vormgeving a De lange doeken met de teksten er op vond ik heel handig zo kon je het altijd lezen. En het was heel goed geschreven waardoor je het ook echt wilde lezen. b Ja, zo snapte je het goed en zo was het ook leuk om bijvoorbeeld naar een peperklip te kijken. c De ruimte was heel geschrikt, heel overzichtelijk. Het was redelijk druk heel veel mensen kwamen ook alleen voor de tentoonstelling, ik denk dat het komt omdat het de laatste dag was en veel goede retenties had gehad in kranten. Het publiek was over het algemeen heel jong en veel ‘alternatieve’ mensen. Ook veel mensen van Kunstopleidingen. 4 Inhoud a het was beeldend. b N.V.T. c Ze wilde je laten zien hoe het is ontstaan. d Het is wel leuk om te zien hoe sommige ontwerpen uiteindelijk niet uitgevoerd konden worden omdat er bijvoorbeeld een olie crisis was. 5 Uitvoering a De kwaliteit was heel goed van beide tentoonstellingen. Er waren niet echt uitschieters. Maar er waren wel dingen die ik zelf leuker vond. Bijvoorbeeld een rond bad op hout. En een lamp waarbij de kap gemaakt was van gevlochten glasvezels die gelijk ook de lichtbron waren. b N.T.V. 6 Indruk a Mijn ouders hadden het in de krant gelezen en waren er naar toe gegaan. Ze vonden het zo leuk dat ze tegen mij en mijn zusje zeiden dat we er zeker naar toe moesten gaan en toen zijn we op het laatste moment toch nog even gegaan. b Ik kende de tentoonstellingen nog niet maar ik ben wel een keer eerder in het museum geweest. c Het was beter dan ik had verwacht, het was een heel leuke tentoonstelling. d Mijn totaal indruk is heel goed. e Het ontstaan van de peperklip vond ik heel leuk en grappig om te zien. f N.T.V. g Ik heb zelf de recensie niet gelezen. h Ik zal de tentoonstellingen niet anders ge organiseert hebben maar het was een beetje moeilijk om de zaal te vinden in het museum dus misschien hadden ze er bordjes naar toe kunnen zetten. i Ik zal iemand overtuigen om er ook naar toe te gaan door te vertellen dat het een tentoonstelling is die niet saai is en die speels is opgezet met veel filmpjes en dingen die je zelf mag aanraken. 7 Reflectie a Ik vond het niet lastig om het verslag te schrijven. b het leukste was dat je weer de boekjes van de voorstelling doorlas en zo er weer even aandacht. c Het was de eerste keer dat ik het ontstaan van objecten zo uitgebreid heb bekeken. Mijn ouders hadden een boekje mee naar huis genomen en ik vond dat het daar wel op leek. d Mijn opvatting over dit soort kunst in niet verandert.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.