Het Miro-museum te Barcelona

Beoordeling 3
Foto van een scholier
  • Tentoonstelling door een scholier
  • 4e klas havo | 266 woorden
  • 3 mei 2000
  • 99 keer beoordeeld
Cijfer 3
99 keer beoordeeld

ERARINGSVERSLAG:
HET MIRó-MUSEUM IN BARCELONA.

In de week van 24 tot 30 oktober ben ik samen met een heleboel andere leerlingen uit 4 HAVO en 5 VWO naar Barcelona geweest, hier hebben wij een heleboel gebouwen, musea en andere dingen bezocht.

We zijn onder meer naar het Miró-museum geweest, hier heb ik een ervaringsverslag van gemaakt:

Het Miró-museum:
Op de donderdag zijn wij naar het Miró-museum in Barcelona geweest, hierin hingen niet alleen werken van Miró maar er was ook een tentoonstelling van moderne beeldende kunst, hier kon je allerlei werken van jonge kunstenaars uit allerlei verschillende landen bezichtigen.

Het mooiste werk vond ik 3 uit aluminium vervaardigde beelden van ‘mensen’? Dat was dus de vraag; “werkelijkheid of niet?” dit was het onderwerp van de tentoonstelling, wat is werkelijkheid en wat niet?


Het kunstwerk waar ik het al eerder over had, de 3 beelden stonden ook heel mooi opgesteld, de lichtinval vond ik heel erg mooi.

Dit was echter lang niet alles wat ik mooi vond aan de tentoonstelling, ook een mooi kunstwerk vond ik drie matrassen/landkaarten, hier was het niet helemaal duidelijk wat er bedoeld werd, het waren matrassen/stoeltjes/minibedjes met een landkaart als cover.

Toen we alles van de tentoonstelling bekeken hadden gingen we naar het Miró-gedeelte, ook dit vond ik best wel mooi, veel dingen zagen er erg simpel te maken uit, maar ik denk dat het toch nog flink tegen zal vallen om ze na te maken.

Ik kan niet echt zeggen waarom ik dit zo mooi vind, maar ik denk het meeste vanwege de mooie kleuren die Miró gebruikt heeft.

REACTIES

C.

C.

Hoi, ik vroeg me af, of jij toevallig het formaat van het schilderij "Hollands Interieur" hebt.
Ik zou het zeer op prijs stellen als je me dit wil mailen..

Groetjes Cindy

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.