Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Grosse Geister

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Tentoonstelling door een scholier
  • 4e klas vwo | 640 woorden
  • 11 maart 2002
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Maker: Thomas Schlitte
Titel: Grosse Geister (nummer 4,5 en 14) Inleiding Dit werk is een driedimensionaal kunstwerk van aluminium. Welke kant van het werk zichtbaar is op deze foto, is niet te zeggen omdat de werken verschoven zijn nadat deze foto is gemaakt. De Gro¦Âe Geister heeft niet veel met te maken met het thema wat maken. Wij hebben dit werk gekozen omdat het iedere keer als ik in de Pont was een indruk op mij maakte en wij in het Bizarre Beeldenbos in het textielmuseum geen afbeeldingen konden vinden van het kunstwerk wat wij wilde gebruiken want de rest vonden wij niet echt boeiend. Bovendien wist ik dat de Gro¦Âe Geister in de Pont stond en dat we die zeker konden gebruiken. Het enige wat een kleine overeenkomst is, is dat deze beelden een beetje in een verborgen wereld leven en dat komt dus overeen omdat verborgen werelden mijn hoofdthema is. Thomas Sch¨¹tte hield zich vooral bezig met geestige en ironische werken maar zijn werken hebben ook een melancholieke kant. Het thema in veel van zijn werken is de schijnbare onmogelijkheid om in onze tijd nog beeld te maken dat een voor iedereen begrijpelijk en wezenlijke betekenis heeft. Thomas Sch¨¹tte was eigenlijk opgeleid tot schilder. Hij ging op zoek naar de directere relatie tussen de kunst en de werkelijkheid. Hij vond het niet genoeg om schilderijen aan een muur te hangen in een museum. Algemeen De maker van de Grosse Geister is Thomas Schlitte. De Grosse Geister is rond 1997 en 1998 gemaakt van gepolijst aluminium. De afmetingen van de Grosse Geister wisselen maar de afmetingen zijn 246,5 x 187,5 x 112 cm, 238 x 200 x 131 cm en 250 x 100 x 110 cm. De figuren staan nu in de Pont. Waarschijnlijk was het van oorsprong een grote groep van minsten 17 objecten. In de Pont hebben ooit 10 of 12 objecten gestaan maar nu staan er nog maar 3 objecten in de Pont. Waar het werk oorspronkelijk voor bedoeld is onbekend. De functie van het werk is ook onbekend.
Beeldaspecten Voor Grosse Geister is aluminium gebruikt en is naderhand gepolijst. Het standpunt van de werken of van de beschouwer is belangrijk omdat als je ermiddenin staat je, je bedreigd kunt voelen maar als je buiten de werken staat lijkt het net of je niet in de ruzie betrokken bent. De manier van werken is golvend en het lijkt net alsof de Gro¦Âe Geister van een vloeistof is gemaakt. Dat komt doordat er onder aan de werken druppels hangen. De manier van gebruik van de ruimte is groots. Er wordt veel ruimte gebruikt. Het zijn erg grote werken zijn en er veel ruimte tussen de beelden is. Beoordeling Volgens mij gaat dit werk over een gevecht. Het lijkt net alsof de drie beelden ruzie hebben want ze maken vechtende mensen. Volgens mij zit er een diepere gedachte achter het werk omdat het wel vechtende mensen zijn maar dat is niet zeker. Bovendien zijn het grote beelden en het zijn geen mensen dus daar zou dus een diepere gedachte achter kunnen zitten. De Gro¦Âe Geister vind ik erg mooi omdat je er in het begin niet ziet dat het vechtende figuren zijn. Ik vind het ook erg mooi omdat het 3 dimensionaal is en dat het van aluminium is want dat zie ik minder vaak. Ik zie vaker 3 dimensionale kunstwerken van ijzer en stenen. Recensie De werken lijken gedurende hun reis door de pont in hun beweging gestold te zijn. Ik ben het hier niet helemaal mee eens omdat het lijkt meer een gel werk maar omdat het van aluminium is gemaakt is het geen gel meer. Het werk is met de hand gekneed. Ik ben het hier mee eens omdat je kunt zien dat het niet vreselijk secuur gedaan is want er zitten golven in en er hangen nog druppels onder. Daardoor lijkt het ook met de hand gedaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.