Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De foto en de Amerikaanse droom

Beoordeling 3
Foto van een scholier
  • Tentoonstelling door een scholier
  • Klas onbekend | 455 woorden
  • 18 februari 2002
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 3
41 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Naam museum: Van Gogh museum
Onderwerp van de expositie: Tijdelijke expositie “De foto en de Amerikaanse droom”. Bezoekdatum: 27-11-2001 Waar ik op gelet heb: Ik heb er opgelet hoe in de loop van de tijd verandering heeft plaatsgevonden op het gebied van fotografie. Dus wat er is verandert op de foto’s bijvoorbeeld vroeger werden er heel veel foto’s genomen van personen (portretten) maar tegenwoordig zijn er hele andere onderwerpen. Ook heb ik op het doel van de foto’s gelet door het bijschrift te lezen. Eerste indruk: Het was de eerste keer dat ik in zo’n groot museum was geweest dus ik wist niet echt wat ik me erbij moest voorstellen. Ik had verwacht dat als je daar binnen kwam je in een hal zou komen en daar die schilderijen (foto’s) zag hangen. Maar dat was dus niet zo, je kwam eerst in een lobby waar je je jas kon ophangen toen werden we ingedeeld, en daarna werden we door een gids rondgeleid door een aparte zaal waar dus al die foto’s hingen. Ik had ook niet verwacht dat er zo veel bewaking zou zijn.
De voorstelling: Op de foto’s zie je op chronologische volgorde de geschiedenis van Amerika, vanaf de eerste foto tot de foto’s van nu. De eerste foto’s waren vooral portretten omdat het toen nog heel duur was om een foto te laten maken alleen de rijke mensen lieten een foto maken, of een paar jaar later kon je als prijs van een wedstrijd een foto krijgen. Maar later zag je steeds meer andere onderwerpen op de foto’s zoals gebouwen, vliegtuigen enz. De relatie met de omgeving: De omgeving paste heel goed bij de voorstelling omdat het was ingedeeld in apparte delen. Het was verdeeld in tijdsvlakken, dus allemaal verschillende onderwerpen. Betekenis en/of functie: De betekenis van de foto’s is om op een leuke manier (want dat is het) in het kort de Amerikaanse geschiedenis te tonen. De maker: Omdat ik van te voren nog niet wist wie de foto’s gemaakt had (was voor mij ook geen bekende fotograaf) moest ik dit even op internet opzoeken, gelukkig stond het nog op de site: www.vangoghmusem.nl . De maker van deze foto’s is
Stephan White. Werking: Als je de foto’s ziet dan herken je de onderwerpen nog van school dat is wel leuk omdat je er al best veel van af weet. Dan ga je de foto’s al herkennen voordat je hebt gelezen waar het over gaat. Sommige foto’s die kan ik me nu nog steeds wel herinneren zoals bijvoorbeeld dat baby’tje dat in de Amerikaanse vlag ligt, en zo zijn er nog wel meer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.