Integratietest

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Stelling door een scholier
  • 4e klas vwo | 271 woorden
  • 23 augustus 2010
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7
4 keer beoordeeldStelling:
De integratietest is goed zoals die nu is.

Argumenten tegen:
1.    Je wordt berekend op persoonlijke gewoontes, zoals:
-Eet je wel eens erwtensoep?
-Wat doe je als de buurvrouw jarig is?
-Draag je wel eens spijkerbroeken?
Wij vinden dat je alleen op praktisch handige dingen berekend moet worden.
2.    De test wordt alleen maar gehouden voor immigranten van buiten Europa, immigranten die van binnen Europa komen zouden hem ook moeten maken.
3.    Veel Nederlanders halen zelf ook onvoldoendes voor de test (Dit is een feit. Kunnen we met getallen onderbouwen!). Dan wordt er blijkbaar meer gevraagd dan je weet/moet weten als je in Nederland woont.

4.    Wij hebben een veel strengere norm dan andere landen (of in andere landen hoeft zo’n test helemaal niet gemaakt te worden?

Argumenten voor:
1.    Door de integratienorm zo hoog te houden, zullen er alleen immigranten in Nederland komen leven die echt geschikt zijn om hier te wonen
2.    Om de vragen en antwoorden te snappen moet je alleen al goed Nederlands kunnen, dit is handig want zo kunnen immigranten meteen al de Nederlandse taal leren beheersen
3.    Als je persoonlijke vragen ‘fout’ maakt, en de verder alle feitelijke en zakelijke vragen goed maakt, heb je een voldoende, dus die kennis is genoeg om in Nederland te komen wonen.
4.    Ook dingen als wat je moet doen als de buurvrouw jarig is, zijn goed om te weten, zodat ze ook in gewoontes en denken Nederlands worden.
5.    Veel gewoontes zoals wat je met het vuil doet, zijn belangrijk. Het is niet fijn als een Griekse buurvrouw ineens haar vuilnis zak over de heg, in jouw tuin gooit.

Bronnen:

http://www.integratietest.nl/

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.