Het homohuwelijk

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
 • Stelling door een scholier
 • Klas onbekend | 757 woorden
 • 19 februari 2000
 • 517 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
517 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Mijn stelling is: ik ben voor het homohuwelijk. Veel mensen denken dat het homohuwelijk allang ingevoerd is, maar dat is niet zo. Er is wel een partnerregistratie gemaakt: dat is net zoiets als een gewoon huwelijk, maar niet met dezelfde rechten. Je mag bijvoorbeeld geen kinderen adopteren en je krijgt ook de spullen van de ander niet als hij/zij doodgaat. Ik vind dat er een homohuwelijk moet komen, omdat we homo’s net zo zouden moeten behandelen als hetero’s, met dezelfde rechten en dus ook met recht op een huwelijk.

Mijn argumenten voor zijn:

 • Als het homohuwelijk niet wordt ingevoerd is het eigenlijk een vorm van discriminatie. Veel homo’s en lesbies voelen zich net iemand die onder de hetero’s staat, omdat z niet gelijke rechten hebben. Iedereen is heel veel bezig met gelijke rechten voor iedereen, maar hiermee worden zwarte en blanke mensen bedoeld. Ook homo’s en hetero’s zouden dezelfde rechten moeten hebben, want je kunt moeilijk iedereen onzijdig maken.
 • Alle homo’s die samenwonen en ook degenen die een partnerregistratie hebben, moeten, als de ene dood gaat, hoge erfenisrechten betalen. In huwelijken betaalt degene die overblijft zo’n 15% erfenisrechten aan de notaris, maar bij mensen die samenwonen is dat 35 tot 50%. Als homoseksuelen getrouwd zijn hoeven ze dus veel minder te betalen en kunnen ze de dingen waar ze aan gehecht zijn gewoon houden.
 • Homoseksuele en lesbische paren die nu een kind hebben, zouden veel beter kunnen trouwen. Als er namelijk een van de twee dood gaat, mag de ander het kind volgens de wet niet houden, maar gaat het naar de ouders van degene die doodgegaan is toe. De ouders kunnen heel erg anti-homo’s zijn, en het kan ook slecht zijn voor het kind om opeens bij zijn opa en oma te gaan wonen. Als de homo’s getrouwd zijn, mag het kind gewoon blijven bij degene die nog leeft.
 • In Europa hebben de meeste mensen nog niet echt de homoseksualiteit geaccepteerd, waardoor veel jongeren die ontdekken dat ze homo of lesbisch zijn, zich schamen en het verzwijgen. Dan kunnen ze ook depressief worden, psychische ziektes krijgen en zelfs zelfmoord plegen. Als er een homohuwelijk komt wordt het waarschijnlijk makkelijker voor hen om ervoor uit te komen.

  Mijn argumenten tegen zijn:
 • Veel mensen denken dat een homohuwelijk niet hoort, want de gezinswaarden (man, vrouw en kind) worden dan verbroken. Maar je zou het homohuwelijk ook kunnen zien als een ondersteuning van de gezinswaarden, maar dan op een andere manier. Er worden zeg maar nieuwe gezinswaarden gemaakt. Homoseksuelen zijn namelijk geen aliens, maar ook gewone mensen, dus hebben ze dezelfde rechten als heteroseksuelen.
 • De Nederlandse regering wil het homohuwelijk niet door laten gaan, o.a. omdat ze niet de eerste van de alle landen willen zijn die zoiets invoert. Maar met ons drugsbeleid waren we ook de eersten die het op die manier deden, en veel landen nemen Nederland nu als voorbeeld daarvoor.
 • Volgens de bijbel horen man en vrouw bij elkaar, en niet twee vrouwen of twee mannen. God heeft het zo gewild en zo moet het blijven. Maar in de bijbel staan wel meer dingen waar bijna niemand zich meer aan houdt, zoals geen seks voor het huwelijk enz.
 • Bij een homohuwelijk hebben homoseksuelen ook het recht om kinderen te adopteren.
  Veel mensen vinden en denken dat dat niet kan om een aantal redenen:
  1. ze zeggen dat de 3e-wereld landen geen kinderen meer zullen geven voor adoptie. Maar meestal gaat zoiets via een adoptiebureau wie het niet uitmaakt waar het kind terecht komt, als zij er maar geld voor krijgen.
  2. ze vinden, bijvoorbeeld bij lesbische stellen die kunstmatige inseminatie willen, dat een kind hoort op te groeien bij zijn of haar biologische ouders. Ten eerste krijgen ook sommige heteroseksuelen stellen op die manier kinderen en ten tweede houden de twee moeders net zoveel van hun kind als de biologische ouders zouden doen.
  3. ze denken dat de kinderen als ze op school zitten heel erg gepest zullen worden, omdat ze twee vaders of twee moeders hebben i.p.v. een moeder en een vader. Maar bijna alle kinderen hebben wel iets waarmee ze gepest kunnen worden, zoals hun huidkleur, hun beugel en bril, hun rode haar enz.
  4. ze denken dat de geadopteerde kinderen van een homoseksueel paar een verkeerd beeld van voortplanting zullen krijgen. Maar als je die kinderen gewoon een beetje goed voorlicht dan zullen ze echt niet denken dat ze in hun vaders buik gegroeid zijn ofzo.

REACTIES

B.

B.

Thanks, we zijn er erg blij mee. Zelf ben ik lesbisch en ik wil graag reactie op dit bericht. Ik voel me nu echt veel beter, vanwege je verslag. Ik durf er nu voor uit te komen.

Heel veel liefs,
babette.

21 jaar geleden

L.

L.

ej jessie
je bent eg de heldin van de dag :D
kkon nerges iets vinde dat ook maar wat te maken
had met een debat over het homohuwelijk.
Tot ik jou verslag zag...
Kben niet zo goed in debatteren en moet het aankomende woensag doen, dus ik wil je ff heeeeel erg bedanke voor jou verslag.. want dan wordt misschien toch nog iets woensdag.

xx lissa

18 jaar geleden

D.

D.

slecht man!!!

17 jaar geleden

D.

D.

Fantastisch! Hier had ik nou écht wat aan.

12 jaar geleden

W.

W.

ik heb hier eindelijk meningen gevonden
bedankt!

12 jaar geleden

U.

U.

wauw echt mooi, hier heb ik nou wat aan! Een goede informatieve tekst met meningen. Bedankt!

11 jaar geleden

U.

U.

Heyy,
Heel erg bedankt voor deze argumenten! Ik heb er echt iets aan gehad! Mijn docente Nederlands zei namelijk dat het voor mij en mijn klasgenoot onmogelijk was om dit debat te winnen. Nou, ik denk echt dat ze het fout heeft! ;d
Thanks!
X

10 jaar geleden

B.

B.

ik ben voor homohuwelijken want iedereen mag zijn wat die wilt zijn en waar die blij mee is.

en sommigen denken dat homo s slecht zijn maar dat is helemaal niet zo ;)

7 jaar geleden

R.

R.

Hey super bedankt joh! Nu kunnen ik en kim debatteren op school super tof!

7 jaar geleden

A.

A.

GROTE GEZEIK?

5 jaar geleden

A.

A.

????

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.