Computer-mens

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Stelling door een scholier
  • 4e klas vwo | 380 woorden
  • 10 augustus 2001
  • 84 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
84 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Stelling: Er komt een generatie computers die emoties toont, die gevoel voor humor heeft, die blijdschap en verdriet kent, kortom die zich als een mens gedraagt. Opdracht: Verdedig of bestrijd deze stelling met behulp van bv. voorbeelden, eigen ervaringen en argumenten. Kan een computer wel een mens zijn? De stelling beweert dat de computer zich precies als een mens gedraagt. Hier wordt eigenlijk al antwoord gegeven op de vraag die ik belangenrijk vind: "Kan een computer zich als een mens gedragen of kan hij er één zijn?" Naar mijn mening kan een computer nooit een mens zijn omdat al zijn gevoelens en emoties door de mens zijn gecreëerd. Het enige verschil tussen mensen is, is dat ze uniek zijn en geen exacte kopieën van elkaar zijn. Dit is ook het enige wat ons zo sterk maakt ten opzichte van computers. Als mensen in een groepsverband moeten werken zullen ze allemaal eigen antwoorden en oplossingen hebben die samen voor een eindresultaat zorgen. Als je een leger van computers op een probleem laat zullen ze allemaal met hetzelfde antwoord en dezelfde oplossing komen. Niet alleen heb ik zelf deze gedachtes maar elke robot-/computerexpert. Is het ethisch verantwoord om computers als mensen te maken? De vraag of het ethisch wel verantwoord is om computers als mensen te maken is naar mijn mening een vraag die iedereen voor zich moet bepalen. Maar ik vind dat als mensen een beetje hun verstand gebruiken zelf ook wel snappen dat het niet verstandig is om "een nieuwe generatie mensen" te creëren. Naast de angst (die bijvoorbeeld veel in sciencefiction films voorkomt) dat ze inderdaad ook een mening krijgen en in opstand komen is het ook helemaal niet nodig om computers tot een soort mens te creëren. De taak waar ze nu voor dienen (de mens dienen) is naar mijn mening goed genoeg en het lijkt mij niet nodig om computers tot een mens te creëren. Slotconclusie. Ook al lijkt het naar mijn mening en die van vele experts onmogelijk om computers tot een mens te maken vind ik toch dat we de drang naar het perfectioneren van computers in bedwang moeten houden. Want we moeten niet vergeten dat computers er voor ons gemak zijn en niet om ons leven te beheersen

REACTIES

S.

S.

Bedankt voor je werkstuk ik heb er heel veel aan gehad. xxx sifra

21 jaar geleden

D.

D.

Professoren zijn bezig om een steeds beter AI te creeren waarmee de robots uiteindelijk zelf kunnen denken dus ook een eigen wil kunnen krijgen. Het zal eigen gevoelens en emoties kunnen vertonen, het zal lang duren maar het kan en zal gebeuren.

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.