Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Victoria's Secret

Beoordeling 8.6
Foto van een scholier
 • Spreekbeurt door een scholier
 • 4e klas havo | 1768 woorden
 • 25 juni 2018
 • 6 keer beoordeeld
Cijfer 8.6
6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Hoi allemaal,

Aandachtstrekker : filmpje catwalkshow ?

Ik ga jullie wat vertellen over Victoria’s Secret, ik heb dit onderwerp gekozen omdat …..

De inleiding :

 1. Wat is Victoria’s Secret?
 2. De geschiedenis
 3. De Angels
 4. Victoria's Secret in Nederland
 5. Waarom zo bekend
 6. De Victoria’s Secret show
 7. Fantasy Bra
 8. Catalogus
 9. De uitdagingen

10. Weetjes

Wat is victoria secret?

Bij Victoria secret denk je al snel aan  bekende modellen en mooie lingerie, tenmiste dat dacht ik maar het is eigenlijk veel meer dan dat.

Victoria secret is een Amerikaans bedrijf dat is begonnen als lingeriemerk, maar verkoopt nu ook kleding en schoonheidsproducten. Het bedrijf verkoopt niet alleen producten maar heeft ook jaarlijks wereldberoemde eigen fashionshows. Ook hebben ze een jaarlijks catalogus die meer dan 400 miljoen keer verstuurd wordt door de vs. Ook hebben ze meer dan 1000 winkels door heel de VS. Victoria secret heeft ook meerdere lijnen zoals PINK, sport en swim special . De lijn PINK staat beter bekend onder Love PINK en het is een lijn met vrijetijdskleding, beddengoed en lingerie. Vooral met veel roze en glitters.Het is een groot bedrijf dat vele miljoenen aan omzet heeft per jaar.

Ook heeft victoria secret (bekende ) supermodellen die ook wel de Angels worden genoemd, hier wordt het bedrijf vaak aan herkend. Maar daar vertel ik straks meer over.

De geschiedenis

Victoria secret is ontstaan in 1977 door Roy Raymond, zelf had ik dit niet verwacht want je zou eerder denken dat een vrouw een lingeriemerk zou beginnen dan een man. Roy Raymond kwam op het idee dit bedrijf op te starten doordat het voor mannen moeilijk was om lingerie voor hun vrouw te kopen, hij startte een winkel die toegankelijker was voor mannen en hier kregen de mannen ook een betere service door de werknemers zodat het makkelijker werd voor ze. De eerste winkel stond in het Winkelcentrum van Stanford in California, de winkel bestaat nog steeds en in dit winkelcentrum zit nu ook nog een 2e winkel van victoria secret maar dan van de lijn Pink, dus die winkel vind je alleen producten van PINK. Ook bedacht Roy de catalogus , een boek met alle producten erin, er was namelijk nog geen website dus dan moest het zo maar om het evengoed toch aan de consumenten te laten zien . het bedrijf werd steeds groter en opende even later nog 3 andere winkels. In 1982 verkocht Roy het bedrijf aan het merk The limited, hiermee veranderde er wel wat aan victoria secret. Het merk ging zich namelijk nu richten op de vrouw zelf ipv de man. Het merk bleef groeien en het aantal winkels steeg tot over de 900, eind jaren 90 was er bijna in elk winkelcentrum in de verenigde straten wel een victoria secret winkel . in 1998 kwam er ook een website, zo wouden ze het merk versterken en het laten stijgen van de verkoop. Ook kwamen in 1990 supermodellen om zo het bedrijf nog bekender te maken.

De Angels

De supermodellen zijn er sinds 1990 en maken het bedrijf wereldwijd bekender, ze worden ook wel de Angels genoemd. De modellen poseren in de Webshow, catalogus en lopen natuurlijk de shows. De modellen moeten er natuurlijk mooi en strak uitzien maar ook een krachtige persoonlijkheid hebben. Bekende modellen die Angel waren zoals Tyra Banks en Doutzen kroes. Buiten de Angels zijn er ook nog andere modellen voor victoria secret die dan of een show meelopen of poseren voor de webshow of catalogus.

Ook zijn er natuurlijk andere modellen voor victoria secret maar die lopen dan geen victoria secret fashion show,maar poseren dan wel voor in de webshop of catalogus.  11 nederlanders

Victoria secret in Nederland

In Nederland hebben we maar een victoria secret winkel, die zit in Amsterdam op Schiphol, hier zijn ook alleen maar accessoires en make-up maar geen kleding of lingerie. De dichtstbijzijnde winkel die dat wel heeft is London in de Bond Street. Je zou natuurlijk ook producten online kunnen bestellen maar dat heeft dan wel weer verzendkosten van 12 euro en de snelste levering is 6 dagen….

Er zijn ook een heleboel Nederlandse modellen die werken voor victoria secret,  de bekendste blijft natuurlijk Doutzen Kroes, Doutzen liep sinds 2005 al mee met shows en vanaf 2008 tot 2015 was ook echt een Angel. De nederlandse Romee Strijd is vanaf 2015 een Angel.

Waarom zo bekend?

Hoe kan het nou dat victoria secret zo groot is geworden?

Dit wordt met de succesformule duidelijk.

Succesformule bestaat uit :

 1. De casting
 2. 2. Sociaal media
 3. 3. De victoria secret show
 4. Klant community
 5. De collectie

De casting. Victoria secret heeft een handige strategie om een bekende groep modellen te selecteren, Alessandra Ambrosoi sprak namelijk vele moeders en vrouwen aan en Kendall jenner en Bella hadid die een paar shows hebben gelopen, zijn erg bekend op sociaal media en spreken dan vele jonge fans aan. En laten die zo naar het lingeriemerk trekken.

De spreekbeurt gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

 Sociaal media, via bekende modellen komen er dus ook veel consumenten binnen.

Het grote ding wat andere lingeriemerken niet hebben de victoria secret show. Die jaarlijks terugkomt. Hier komen dan de bekendste modellen van de wereld over de catwalk  maar ook bekende artiesten die tijdens de catwalk gaan optreden. Hier komen dan ook weer vele fans op af. Maanden voor de show wordt er een enorme spanning omheen gecreëerd door online teasers. Terwijl de show maar 30 minuten duurt… dit doet het bedrijf door heel langzaam informatie van de show vrij te geven, eerst de locatie dan de datum en artiesten etc.

Klant community

Ook heeft het merk niet alleen klantenkaarten waarmee ze klanten terughalen maar ook met enorme emailmarketing campagnes met bijvoorbeeld sneak Peeks van de nieuwste collectie en exclusieve deals. Ook hebben ze een mobiele app waarop klanten uitgenodigd worden om hun catalogus te bekijken

De collecte is luxe maar toegankelijk en maakt het zo dat zelfs in de crisis het evengoed blijft verkopen.

De toekomst

In 2017 hield victoria secret de show in Shanghai, dit hebben ze ook bewust gedaan wegens de verwachtte groei van de Chinese lingeriemarkt. Zo zijn er in 2015 en 2016 grote winkels in Shanghai Chengdu en Beijing geopend.  In de line up van 2016 staan dan ook acht Chinese modellen terwijl er dat in 2015 nog maar 4 waren.

Victoria secret show

De eerste fashionshow was te zien in 1995 in New York, na deze show werd het alleen maar groter en succesvoller. Ik laat straks ook nog een stukje zien van de show uit 1995 en 2014 en dan kun je goed zien hoe erg het veranderd is. Niet alleen de nieuwste collectie maar ook de million dollar bra, ook wel de fantasy bra wordt met deze show laten zien. Vele fans en beroemdheden komen naar de show toe en de angels dragen tijdens deze show ook hun vleugels kenmerk. In 1995 werden simpele vestjes gedragen en nu vleugels. Artiesten als Justin bieber, Taylor swift en Ariana grande treden op. Andere Nederlanders buiten Doutzen Kroes en Romee strijd die ook mee hebben gelopen met de show Bijvoorbeeld Roosmarijn de kok, frederqiue van der wal, bregje heinen  en Maud welzen.

Filmpje?? 1995 en 2014

Fantasy Bra

Sinds 1996 wordt er elk jaar een juwelier aangewezen die de fantasy bra mag versieren, dit is een bh met heel veel diamanten en mooie versieringen die vele miljoenen kost. Eerst werd dit alleen nog getoond in de catalogus maar sinds 2001 werd de fantasy bra ook op de catwalk tijdens de jaarlijkse show getoond. 

Laat elk jaar zien zie powerpoint.

De Uitdagingen

De laatste jaren komt er steeds vaker de vraag of het bedrijf dit goeie en sterke marketing monopolie vast kan houden. Er zijn meerdere uitdagingen voor het lingerie merk:

 1. Onrealistisch schoonheidsideaal.

60% Van de Amerikaanse consumenten vind het merk nep. De modellen zouden te perfect mooi zijn.

Een groot concurrent van het merk is dan ook Aerie, die gebruiken de cultuurverandering rondom het vrouwbeeld in lingerie in hun voordeel. Hun hebben een #AerieREAL campagne, waarmee ze modellen castten met verschillende soorten lichamen, ook vertellen ze dat zij hun campagnegelden en foto’s van de modellen niet fotoshoppen, dit zou victoria secret wel doen, en als je bij de modellen kijkt van victoria secret hebben hun ook allemaal een strakke buik, lange haren en niet al te grote en vele vormingen. ( perfect model dus). Veel vrouwen vonden het bedrijf Aerie dus wel goed en fijn gezien de groei van het bedrijf. Aerie groeide in het begin van 2017 met 25% procent vergeleken eind 2016. Andere lingeriemerken als Journelle en Thirdlove zijn ook concurrenten. Zo maakte journelle een campgne met de uitgesproken anti dieet comédienne Amy schumer, en focust thirdlove zich op het maken van goede bh’s voor elk lichaamstype.  

 1. Minder marktvertrouwen:

Uit de recente cijfers is te zien dat de bedrijfsstrategie toch niet zo lang houdbaar is al word gedacht. Ook komen er steeds minder Amerikaanse winkelcentrabezoekers, dit is een grote doelgroep van victoria secret….. door het online shoppen. Ook was victoria secret te laat met  trend unstructured brallete, steeds meer vrouwen dragen liever comfortabele bralletes  met soepele stof zonder beugels dan de padded bra’s van vicotria secret. Bedrijven als Aerie en het Nederlandse lingerie merk Love stories hebben zich hier dan weer beter in gespecialiseerd.

 1. En ook vinden mensen het te duur . 

Weetjes

Weetje 1. Maria borges heeft in 2015 geschiedenis gemaakt in de victoria secret wereld, ze is namelijk de eerste ooit die met een teeny weeny afro de catwalk heeft gelopen, weer eens wat anders dan al die lange golvende haren.

Weetjes 2. De omzet van een victoria secret show is vele miljoenen groter als de kosten er worden dus miljoenen verdiend met zo’n 30 minuten event.

Weetje 3. De eerste online bestelling werd gedaan op 4 december o 06:20, twintig minuten na de lancering van de webshop.

Weetje 4. Waarom nou de naam victoria’s secret? Victoria verwijst naar de Britste Koningin Victoria om het merk te associeren met de verfijning van het Victoriaanse tijdperk. En Secret als verwijzing naar de lingerie die verstopt is onder kleding. 

Weetje 5. Begin jaren 90 was het bedrijf al het grootste lingeriemerk ter wereld met een omzet van meer dan een miljard dollar. Door de jaren heen is dat nu nog steeds zo. Wow

Weetje 5. Begin jaren 90 was het bedrijf al het grootste lingeriemerk ter wereld met een omzet van meer dan een miljard dollar. Door de jaren heen is dat nu nog steeds zo. Wow

Weetje 6.

Op instagram hebben meerdere volgers van de modellen bij elkaar hebben ze al meer dan de helft van alle instagramgebruikers als fans.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.