Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

verenigde staten

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 435 woorden
  • 8 mei 2002
  • 514 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
514 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het land zelf Het land bestaat uit 50 deelstaten, daarom staan er ook 50 sterren op de vlag. De vlag heeft 13 strepen, 7 rode en 6 witte. Die strepen staan voor de oorspronkelijke 13 staten. De buurland van de VS zijn Canada en Mexico. De oppervlakte van het land is 9.809 miljoen kilometer hectare en dat is ongeveer 288 keer Nederland. Het land heeft ongeveer 256 miljoen inwoners. De bevolkingsdichtheid is 27 mensen per kilometer en is dus dun bevolkt. In amerika betalen ze met dollars en ze praten er Engels. De hoofdstad van Amerika is Washington D.C. , daar staat ook het witte huis waar de president George W Bush woont. Amerika heeft 43 presidenten gehad en de eerst president was George Washington. Het vrijheidsbeeld In amerika staat ook het vrijheidsbeeld, dit beeld is een geschenk van het Franse volk ter gelegenheid van de 100-jarig onafhankelijkheid (men viert dat op 4 juli). Het vrijheidsbeeld is 46 meter hoog en de afwerking van de voet onder het beeld heeft 2 jaar geduurd. Het beeld is gebouwd door ing. Eiffel, dat is ook de bouwer van het vrijheidsbeeld.
Geschiedenis In 1492 ontdekte columbus amerika. Toen hij het land ontdekte dacht hij dat hij India had ontdekt en daarom noemde hij de bewoners indianen, dus de oorspronkelijke bewoners zijn Indianen. Eeuwen na de ontdekking trokken de mensen uit Europa en Azie naar dit nieuwe land om een beter bestaan op te bouwen. Doordat deze mensen steeds verder het land introkken, werden de oorspronkelijke bewoners teruggedreven in reservaten. Het landschap van de Vereningde Staten. - Het bergland in het westen bestaat uit een kustgebergte en 3 bergketen, die bergketens heten de Sierra Nevada, Rocky Mountains en de Cascades. - Het bergland in het oosten wordt gevormd door de Appalachen en de Great Smokey Mountains. Het klimaat Doordat de V.S. zo groot is zijn er verschillende klimaatzones. Het grootste deel van het land heeft een gematigd klimaat met hete zomers en koude winters. Aan de kust ligt de neerslag rond 1000 en 1500 mm per jaar. Aan de westkust kan de neerslag zelfs ook 3000 mm zijn. In het zuiden heerst een subtropisch klimaat. De bevolking De bevolking bestaat uit 82.8% blanken, 12.7% zwarten en mulatten (kinderen van een blank en een zwart persoon), 0.9% indianen en 3.6% aziaten. In de VS spreekt men verschillende talen, dit komt doordat de laatste 100 jaar veel mensen zijn geimigreerd naar de VS. Van de bevolking woont 76% in de stad en 24% op het platteland. De regeringsvorm De VS is een republiek en het is een democratisch land. De VS kiest zijn eigen volksvertegenwoordigers voor de Senaat (vlg. onze Eerste kamer) en het Parlement (vlg. onze Tweede kamer). Alle amerikanen boven de 18 jaar kunnen stemmen.

REACTIES

A.

A.

kunt u mij info geven over Amerika

13 jaar geleden

M.

M.

Dit is een handige website. Ik heb hier wel wat aan, want ik doe mijn werkstuk, spreekbeurt en powerpoint over Amerika, ik heb ook een hoofdstuk van de VS.
XX Meisje
P.S. Meisje is mijn echte naam hoor!:P
P.P.S. Ik zit in groep 8

12 jaar geleden

M.

M.

hallo Jade,
handige spreekbeurt voor werkstukken en zo. had misschien wat meer info gemogen.... maar dat maakt niet uit!!!
groetjes marit.
P.S. heb je op de lea dasberg gezeten???

12 jaar geleden

C.

C.

sorry maaar ik vindt dit niet zo een goeie spreekbeurt er kon wel wat meer info bij sorry

Liefs Celina

10 jaar geleden

J.

J.

wat is dit handig zeg ik moest een mind map over Amerika maken en heb hier erg veel aan gehad heel erg bedankt en goed gedaan

8 jaar geleden

G.

G.

een goede spreekbeurt,
beetje te weinig info

8 jaar geleden

H.

H.

dit kan niemand helpen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7 jaar geleden

B.

B.

Doe er ook wat bij over toerisme

6 jaar geleden

L.

L.

Als ge dit een spreekbeurt noemt dan .....

6 jaar geleden

B.

B.

Het is heel lang en oud er zitten ook wat fouten in

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.