Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Telefoons

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 2e klas vmbo | 278 woorden
  • 26 maart 2009
  • 101 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 101 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Ik houd mijn spreekbeurt over Telefoons
De telefoon
De telefoon betekent simpelweg ver-geluid. Telefonie is het versturen van gesproken woorden over een kabel of door de lucht. In de 20e eeuw is de telefoon een belangrijke uitvinding geweest met zeer veel ontwikkelingen.
Het is nu een van de beste communicatie mogelijkheden voor de mensen van de hele wereld.
De Geschiedenis
In 1876 vond de wetenschapper Alexander Graham Bell de eerste werkende telefoon uit.
In 1878 vond de geleerde Edison de zogenaamde koolmicrofoon uit, waarmee het mogelijk was om over grotere afstanden te bellen.

In 1881 gingen in Amsterdam de eerste openbare telefoondienst van start.
En in 1897 werd de eerste automatische telefooncentrale geopend.
Hoe werken telefoons?

Een hoorn bestaat uit 2 delen. Het mondstuk zet het geluid van je stem om in een elektrisch signaal dat zich door de telefoonlijn kan verplaatsen. Het oorstuk veranderd de elektrische signalen die door de telefoonlijn komen weer in een geluid dat je kunt horen.
Wat gebeurt er als je belt?

Als je getallen op het toetsenpaneel van je telefoon indrukt, stuur je signalen naar het telefoonnet, waarmee je vertelt met welke van de honderden miljoenen telefoonlijnen in de wereld je verbonden wilt worden.
Je telefoonlijn is aangesloten op de lokale telefoon centrale. Als je iemand in de buurt belt, verbind de centrale jouw lijn met de telefoonlijn van de ander. Als je iemand in een andere stad of ander land belt, dan schakelt de centrale je telefoon door naar een andere centrale.
Mobiele telefoons houden contact met het telefoonnet door middel van een radio. De radio-antennes zijn verspreid over de steden en het platteland. Elk antenne zendt en ontvangt radio signalen van een naar alle mobiele telefoons.

Einde

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

Controleren ze deze spreekbeurt of moet ik het nog even aanpassen of niet??

11 jaar geleden

T.

T.

Ik zit in 6 en dit is veel te moeileik dus ik wil vragen of jullie ook iets kunnen maken voor kleinere kinderen

8 jaar geleden