Telefoons

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 2e klas vmbo | 278 woorden
  • 26 maart 2009
  • 103 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
103 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Ik houd mijn spreekbeurt over Telefoons

De telefoon

De telefoon betekent simpelweg ver-geluid. Telefonie is het versturen van gesproken woorden over een kabel of door de lucht. In de 20e eeuw is de telefoon een belangrijke uitvinding geweest met zeer veel ontwikkelingen.
Het is nu een van de beste communicatie mogelijkheden voor de mensen van de hele wereld.

De Geschiedenis

In 1876 vond de wetenschapper Alexander Graham Bell de eerste werkende telefoon uit.
In 1878 vond de geleerde Edison de zogenaamde koolmicrofoon uit, waarmee het mogelijk was om over grotere afstanden te bellen.
In 1881 gingen in Amsterdam de eerste openbare telefoondienst van start.
En in 1897 werd de eerste automatische telefooncentrale geopend.

Hoe werken telefoons?

Een hoorn bestaat uit 2 delen. Het mondstuk zet het geluid van je stem om in een elektrisch signaal dat zich door de telefoonlijn kan verplaatsen. Het oorstuk veranderd de elektrische signalen die door de telefoonlijn komen weer in een geluid dat je kunt horen.

Wat gebeurt er als je belt?

Als je getallen op het toetsenpaneel van je telefoon indrukt, stuur je signalen naar het telefoonnet, waarmee je vertelt met welke van de honderden miljoenen telefoonlijnen in de wereld je verbonden wilt worden.
Je telefoonlijn is aangesloten op de lokale telefoon centrale. Als je iemand in de buurt belt, verbind de centrale jouw lijn met de telefoonlijn van de ander. Als je iemand in een andere stad of ander land belt, dan schakelt de centrale je telefoon door naar een andere centrale.
Mobiele telefoons houden contact met het telefoonnet door middel van een radio. De radio-antennes zijn verspreid over de steden en het platteland. Elk antenne zendt en ontvangt radio signalen van een naar alle mobiele telefoons.

Einde

REACTIES

T.

T.

Controleren ze deze spreekbeurt of moet ik het nog even aanpassen of niet??

12 jaar geleden

T.

T.

Ik zit in 6 en dit is veel te moeileik dus ik wil vragen of jullie ook iets kunnen maken voor kleinere kinderen

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.