Sesamstraat

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 1e klas vwo | 232 woorden
  • 19 mei 2001
  • 195 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.2
  • 195 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Sesamstraat is een programma voor jonge kinderen. Vroeger heb ik ook zelf naar Sesamstraat gekeken en er veel van geleerd. Nu kijk ik er (bijna) nooit meer naar. Kleinere kinderen leren erin tellen en een paar woordjes lezen. Ook leren ze hoe je met elkaar moet omgaan en hoe niet. Sesamstraat is een hele leerstraat eigenlijk.

Sesamstraat wordt gespeeld door o.a.: Lex (Lex Goudsmid) en Frank (Frank Groothof). Er zijn ook een aantal mensen verkleed als: Pino, Tommie en Ieniminie. Gerda, Lot, Hakim en Paula spelen ook wel een grote rol. Er zijn ook een paar bijrollen. Tussen de verhaaltjes die in Sesamstraat worden gespeeld komen filmpjes van Govert of dat iemand (van Sesamstraat) langs gaat bij een kleuterklas.

Lex Goudsmid speelde al heel lang in Sesamstraat. Hij speelde gewoon "Lex". Sinds kort is hij overleden aan een plotselinge hersenbloeding. Hij is 89 jaar oud geworden en was de oudste speler van Sesamstraat. Dat is nou het leuke van Sesamstraat, er spelen jonge personen in zoals Pino, Tommie, Lot en Ieniminie. En oudere zoals Lex, Gerda en Paula.


Ik wist al best veel van Sesamstraat af, omdat ik er van jongs af aan al naar kijk. Nu kijk ik er eigenlijk nooit meer naar, maar omdat zo kort geleden Lex is overleden is is het veel in het nieuws geweest. En soms als ik de televisie aanzet zie ik het opeens weer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

eeeeeeeeey charlotte,
vet verhaal van sesamstraat ik heb er heel veel aan gehad.
-xxx- bob

18 jaar geleden

A.

A.

hallo charlotte van Buuren ik doe mijn spreekbeurt over sesamstraat samen met een paar anderen maar ik doe het over de hoofdpersonen kun je mij daar informatie over geven dus van alle hoofdrolspelers een paar karakters het liefst zoveel mogelijk. alvast bedankt groetjes ayla van oorschot

17 jaar geleden

L.

L.

ik doe nu ook mijn werkstuk over sesamstraat

9 jaar geleden